Hız Aşırtma İçin Sıvı Soğutma Gerekli Mi?

Hangi Soğutma?

• Hava Soğutma

Oy: 10 47,6%
  • Kapalı Sıvı Soğutma

Oy: 6 28,6%
  • Custom Sıvı Soğutma

Oy: 5 23,8%

• Oy verenlerin toplamı
    21

çakmavaryasyon

Hectopat
Yer
Ordu/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisliği
Sıvı soğutma düşünüyorum ama kararsızım. Hiç hız aşırtma yapmadım lakin yapmayı düşünüyorum. Kullanma amacım oyundur. En az 2, en fazla 14 saat oyun oynayan biriyim. Sizce hava soğutma mı, kapalı sıvı soğutma mı yoksa custom hava soğutma mı?

@er36po

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle söyleyeyim, iyi bir hava soğutma bazı sıvı soğutmalardan çok daha iyi olabilir. Ancak bence işini şansa atma, sıvı soğutma al. Custom mu yoksa kapalı mı konusuna gelince, eğer kendin custom yapabiliyorsan veya iyi bir customer bulduysan custom kapalı sıvı soğutmaya göre çok daha performanslı ve "cool"dur. Ve biraz da tuzlu. Ancak yapamam diyorsan kapalı da seni yarı yolda bırakmaz.

Sadece oyun amaçlı soğutmaya para verilmez. Ama orta şeker hazır sıvı ya da hava soğutma alınabilir. Amaç ultra oyun ise denildiği gibi, güçlü GPU'lar ve darboğaz yaptırmayacak CPU'lar alınmalı.

Yüksek- Ultra soğutma işi ise tamamen zevke dayalı, mecburiyet yok ve amaç da daha fazla performans değil. (Fazla performans fazla paralar harcanmış soğutmalarla olmaz, donanımla olur.)

Başlığa cevaben bir ilave yapmak istedim. (Konu içeriğini okuyunca başlığı unutmuşum.)

Evet, hız aşırtma için iyi bir soğutma gerekli. (Ki bu daha çok yapılan kaliteli custum soğutmalardır.)
Kaliteli, profesyonel custom sıvı soğutmayla çok daha iyi hız aşırtma yapılabilir, gözle görülür ciddi performans farkı ortaya konulabilir. Öbür türlü yapılan OC'lar stabil olmazlar. Malumunuz, OC yapılan CPU ya da GPU'lar belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra performans yani hızlarını düşürürler. Bu bağlamda yapılan OC'un geçerliliği kalmıyor ve siz de aslında OC'un o'kadar da öneminin olmadığını sanırsınız.

Evet, oyunlarda en önemli bileşen ekran kartı ama işlemci olmazsa o kartın hiçbir önemi kalmayacak. Yani ikisi de önemli, yani amaç OÇ ile daha yüksek performans almak ise ikisine de yapılsa daha iyi olacaktır. Tabi iyi bir soğutmayla.

Yani, OC yapılmayacak ise tabi ki uygun hava soğutma daha mantıklı. Ama ille de OC yapmak için sistemler iyi soğutmayla donatılmıyor. Sürekli oyun oynatılan, render alınan sistemler için de sıvı ya da çok iyi hava soğutma çok önemlidir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı