Hız için RAM mi, SSD mi?

Percival

Kilopat
Katılım
10 Temmuz 2014
Mesajlar
896
Makaleler
3
Çözümler
3
Intel i5 6200U işlemci ve 4 GB RAM bulunan bilgisayarımın hızlı çalışması için SSD mi almalıyım? Yoksa RAM mi? Oyun oynamıyorum fazla para harcamak istemiyorum sadece bazen Winrar'dan ağır boyutlu dosya çıkarırken tarayıcı donuyor, Windows 10, 8.1 gibi hızlı açılmıyor 2 kat daha geç açılıyor. CL15 2133 RAM 350+ başlıyor SSD daha ucuz şimdi, SSD alsam benim işimi görür mü?
 
Çözüm
Dizüstü modelin ne belki M.2 SSD slotun vardır bu sayede HDD'yi çıkarmana gerek kalmaz.
Yorum yazan herkese teşekkür ederim, konuyu açtıktan sonra ne sebeple ceza yedim bilmiyorum o yüzden yazamadım. 120 GB bilgisayar için az olur 250 GB Samsung Evo SSD alacağım umarım iyi olur. Şimdi bilgisayarım Samsung Vivobook x556ur serisi ve AIDA64 programı ile bakıyorum ama SATA 3 olduğu yazmıyor. Bilgisayar 2 yıllık ve 3.1 type-c girişi mevcut öyle olunca oluyor diyorlar nasıl öğrenebilirim emin olmak için.
Dizüstü modelin ne belki M.2 SSD slotun vardır bu sayede HDD'yi çıkarmana gerek kalmaz.
Bilgisayarımın marka ve modeli: Asus Vivobook X556UR-XX151DC, dediğiniz slotun var olup olmadığını nasıl öğreneceğim? Asus'u aradım böyle bir bilginin gözükmediğini söyledi. Bildiğim kadarıyla üst model oyuncu dizüstü bilgisayarlarında oluyormuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstünün M.2 SSD desteği yokmuş. Eğer DVD-ROM'u kullanmıyorsan SSD'den sonra boşa çıkan HDD'yi DVD Caddy ile kullanabilirsin.
Araştırırken öğrendim ve farklı konu açtım buradan da söyleyeyim herhangi bir zararı olur mu? ve DVD Caddy aparatına HDD mi takılıyor yoksa SSD mi?
 
Oyun oynarken anlık takılma oluyorsa ram eklemenizi öneririm ,eğer takılma gibi bir sorununuz yoksa SSD alıp sistemi hızlandırabilirsiniz
 
Araştırırken öğrendim ve farklı konu açtım buradan da söyleyeyim herhangi bir zararı olur mu? ve DVD Caddy aparatına HDD mi takılıyor yoksa SSD mi?
Dün yaptım o işlemi. Eski HDD'yi söküp yerine SSD'yi taktım. CD-rom yerine aparat aracılığıyla eski HDD'yi taktım. Gayet güzel çalışıyor. Montaji da çok basit. 99TL'ye İtopya'dan Adata 120GB SSD ve 16 TL'ye gittigidiyordan Caddy aparatını aldım. Performans farkını hissedeceksin. Kurulumda HDD'nin Windows yüklü bölümünü silmen gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…