Hız için RAM mi, SSD mi?

Percival

Kilopat
Makaleler
3
Intel i5 6200U işlemci ve 4 GB RAM bulunan bilgisayarımın hızlı çalışması için SSD mi almalıyım? Yoksa RAM mi? Oyun oynamıyorum fazla para harcamak istemiyorum sadece bazen Winrar'dan ağır boyutlu dosya çıkarırken tarayıcı donuyor, Windows 10, 8.1 gibi hızlı açılmıyor 2 kat daha geç açılıyor. CL15 2133 RAM 350+ başlıyor SSD daha ucuz şimdi, SSD alsam benim işimi görür mü?

Çözüm
Dizüstü modelin ne belki M.2 SSD slotun vardır bu sayede HDD'yi çıkarmana gerek kalmaz.
Bana 16GB RAM 1TB HDD ile 8GB RAM 250GB SSD bilgisayar sunacaksın, SSD'li olanı seçerim kesinlikle, SSD'siz sistem kullanmak eziyettir, HDD pişmanlıktır (7 tane HDD bozmuş biri olarak söylüyorum). SSD çok güzel bir nimettir, bir kere kullanın "SSD'siz PC hesap makinesidir" demeye başlarsınız. SSD ilk aşkım o derece.
Hocam 1TB 5400 RPM HDD kullanıyorum. Temiz bir formattan sonra Windows 10 Pro ile bilgisayarım süper, hızlı çalışıyor. 15-20 saniye içinde açılıyor. Yani 4-5 yıldır kullanıyorum sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı