Laptop için RAM mi SSD mi alınmalı?

Hocam aslinda tam tersi. Linux kullanıyorum hdd olan bir bilgisayarda. Suan yaklaşık 3 haftadır açık ve hala tam performans çalışabiliyor. Hdd var ve 8gb ram var. Debian linux yüklü. Linuxlarda hdd veya ssd olmasının pek önemli olduğunu düşünmüyorum. Linux kullanacaksa RAM arttırmasının Minecraft gibi oyunlarda daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Hocam benim kendi deneyimlerime göre SSD'deki Windows 10, HDD'deki Linux'tan daha hızlı. Ondan dolayı SSD daha mantıklı geldi. Ayrıca Minecraft için 4 GB RAM yetiyor, benim oyunum otomatik 4 GB seçmiş hatta.

Hocam benim kendi deneyimlerime göre SSD'deki Windows 10, HDD'deki Linux'tan daha hızlı. Ondan dolayı SSD daha mantıklı geldi. Ayrıca Minecraft için 4 GB RAM yetiyor, benim oyunum otomatik 4 GB seçmiş hatta.
Hocam tabikide ssd daha hızlı olur. Ama mesela öyle bir durumda 4gb ram olmasına rağmen Windows 1.5 gb falan kullanıyor rahat. Linuxta 1 gb altı kullandığı doğru ama arkada discord, google gibi başka programlar açarsa ram ağlar

Hepsi oynadığı oyun türüne bağlı tabi. Bazı oyunlar var (starfield, wuthering waves, counter strike gibi) yüksek veri aktarım hızına sahip ssd istiyor. Ama minecraft gibi ssd/hdd değilde rame önem oyunlar programlar var

Gerçi ilk kısımda bahsettiğim oyunlar aynı zamanda en az 12gb ram istiyor 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı