Hızlanabilecek bisiklet önerisi

Je m en fiche

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şu an elimde bu var. 1400'e almıştım pandemi başı. 1.25'lik zırhlı lastik taktım ama yetmiyor hızı, yavaş hissediyorum hala.
Yokuş aşağı maksimum 53 gördüm buna yakın hızlarla normal yolda gidebilmek istiyorum. Ne önerirsiniz? (mtb olmasına gerek yok) Fiyatlarda çok uçmamak şartı ile :)
Büyük ihtimal 2. eline bakarım öneri uçuksa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an elimde bu var. 1400'e almıştım pandemi başı. 1.25'lik zırhlı lastik taktım ama yetmiyor hızı, yavaş hissediyorum hala.
Yokuş aşağı maksimum 53 gördüm buna yakın hızlarla normal yolda gidebilmek istiyorum. Ne önerirsiniz? (mtb olmasına gerek yok) Fiyatlarda çok uçmamak şartı ile :)
Büyük ihtimal 2. eline bakarım öneri uçuksa.

Hocam o kadar hız tutkunuysanız elektrikli bisiklet almanızı öneririm :D.

Hocam o kadar hız tutkunuysanız elektrikli bisiklet almanızı öneririm :D.
Olay bacakları çalıştırmak yoksa motor falan alırdım :)
Dostum yavaş gitmesinin sebebi dağ bisikleti olması değil mi? En azından ben öyle biliyorum.
Evet bende değiştirmeyi istiyorum o yüzden ama çok aradayım çünkü dağdan bayırdan tangır tungur inmeye de bayılıyorum :D

Bir Quintana, Alaphilippe ya da Sagan gibi inmek istiyorsanız bir çok şeyi değiştirip güncellememiz lazım :) önce aerodinamiklik, sonra profilli karbon jantlar, seramik göbekler, min ultegra di2 vites sistemi ve dahası. Şaka bir kenara lastiklerle olacak iş değil o bisikletlerle sahil boyu gezersiniz sadece. Max hız gördüğünüz o gün karşı rüzgar durumu büyük etken ve genelde ağır kütle yokuş aşağı daha hızlı iner.

Bisiklet, koşu ve triathlon sporu ile yakinen ilgilenen biriyim.

Son düzenleme:
Bir Quintana, Alaphilippe ya da Sagan gibi inmek istiyorsanız bir çok şeyi değiştirip güncellememiz lazım :) önce aerodinamiklik, sonra profilli karbon jantlar, seramik göbekler, min ultegra di2 vites sistemi ve dahası. Şaka bir kenara lastiklerle olacak iş değil o bisikletlerle sahil boyu gezersiniz sadece. Max hız gördüğünüz o gün karşı rüzgar durumu büyük ekten ve genelde ağır kütle yokuş aşağı daha hızlı iner.

Bisiklet, koşu ve triathlon sporu ile yakinen ilgilenen biriyim.
Maaaaasraaaaaaf :D

Malesef. RTX 3090 parasını ayırın daha ilave edecekleriniz olacak.
Tavsiyem şu olabilir; dağ bisikleti lastikleri yerine daha kompakt şehir bisikleti lastiği tercih edebilirsiniz. Çok fark eder mi? Belki %2 %3. Masraf etmeyin boşuna. Yol bisikleti kullanıyor olsaydınız ve yüzdelik dilimlerle fark hissedebileceğiniz lastik önerilerinde bulunabilirdim ama gerek yok bunlara.

Malesef. RTX 3090 parasını ayırın daha ilave edecekleriniz olacak.
Tavsiyem şu olabilir; dağ bisikleti lastikleri yerine daha kompakt şehir bisikleti lastiği tercih edebilirsiniz. Çok fark eder mi? Belki %2 %3. Masraf etmeyin boşuna. Yol bisikleti kullanıyor olsaydınız ve yüzdelik dilimlerle fark hissedebileceğiniz lastik önerilerinde bulunabilirdim ama gerek yok bunlara.
Yol bisikleti önerebilir misiniz peki?
Hatta bekleyin yeni konu açıp tagleyeyim.
3 saat sonra açabilirsiniz diyor siz burdan önerin :D
@431168

@Je m en fiche mevcut bisikletinize bakarak öneride bulunmak istiyorum ama bütçeniz ve ne amaçla kullanmak istediğiniz burada önemli. Hem bozuk yol hem asfaltta ve keyif sürüşü/ulaşım amaçlı kullanayım derseniz ben daha çok düz bar şehir bisikleti almanızı tavsiye ederim. Yol bisikleti sürüş pozisyonu gereği biraz daha aerodinamiklik gerektiren ve genelde çok konforlu olmayan modelleri mevcut. İkisinin arasında gravel tercih edilebilir. Ama hayır hem spor yapayım hem performans sürüşleri yapayım hızlı olayım derseniz minimum Tiagra grup seti olan bir model ile başlamamız gerekir. İlerleyen zamanlarda gerekli yükseltmeleri (kilitli spd pedal, ayakkabı vs) yaparak yol bisikletinin keyfine varılabilir.

Sora grup seti ile başlamak, mümkünse Tiagra grup set olacak şekilde, Carraro CR, Kron, Bisan, Mosso markalara bakabilirsiniz. En az 4 bin lira bütçe ayırmanız gerekecek. Pandemiden dolayı stok yok ve geçtiğimiz yaz gelen zamlara ilave zamlar geldi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı