Hızlı başlatma neden kapatılmalı?

BMKJURB

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
SSD veya HDD modeli
SSD
Bu ayar neden kapatılmalı? Sisteme ve sistem dosyalarına zararı var mı? Valorant oynuyorum sorun olur mu kapatsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ayar neden kapatılmalı? Sisteme ve sistem dosyalarına zararı var mı? Valorant oynuyorum sorun olur mu kapatsam?

Valorant ile alakası yok, Windows ile alakası var. Hızlı başlatma tercih meselesi. SSD varsa hızlı başlatmaya gerek yok. HDD varsa gene bana göre gerek yok ama isteyen açık tutabilir SSD ya da HDD kullanırken. Hızlı başlatma bazen sorun yaratabiliyor bilgisayar kapanmama ya da monitörün kapanması ama bilgisayarın kapanmaması gibi. Hızlı başlatmayı bu komut ile komple kapatınca disk üzerindeki oluşturduğu bölüm silindiğinden dolayı birazcık yer açılıyor.

Kapatma:

Kod:
powercfg /hibernate off

Açma:

Kod:
powercfg /hibernate on

Valorant ile alakası yok, Windows ile alakası var. Hızlı başlatma tercih meselesi. SSD varsa hızlı başlatmaya gerek yok. HDD varsa gene bana göre gerek yok ama isteyen açık tutabilir SSD ya da HDD kullanırken. Hızlı başlatma bazen sorun yaratabiliyor bilgisayar kapanmama ya da monitörün kapanması ama bilgisayarın kapanmaması gibi. Hızlı başlatmayı bu komut ile komple kapatınca disk üzerindeki oluşturduğu bölüm silindiğinden dolayı birazcık yer açılıyor.

Kapatma:

Kod:
powercfg /hibernate off

Açma:

Kod:
powercfg /hibernate on
Hocam Hibernate "Hazırda Beklet" olmuyor mu? Konu sahibi arkadaşın kastettiği diğer seçenek değil mi?

1.JPG

Hocam hibernate "hazırda beklet" olmuyor mu? Konu sahibi arkadaşın kastettiği diğer seçenek değil mi?

Eki Görüntüle 1608925

Kodu girdiğiniz zaman hızlı başlatma seçeneğinin kapandığını yani gitmiş olacağını görmüş olacaksınız. Hızlı başlatmayı komple kapatmak için o kod kullanılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı