Hızlı gitmek ne kazandırır?

Ben kişisek yolculukların toplu taşıma araçları ile ve yolda orada yapılabilecek işleri yaparak gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela şehir yolculuklarında minibüs ile giderek yolda kitap okursak hem neredeyse en güvenli şekilde gitmiş olacağız. Hem de yolda boş durmamış zaman geçirmiş olacağız.

@Wheeler Man Yaşadığım yerde otobüs ve minibüs şöförleri arabalardan hızlı gidiyor

Kitap okumayı bırak tutunabilecek bir yer bulabilirsen şanslısın

Nerede hız yaptığına bağlı. O risk de kesin olarak söylenemez. Tablonun doğru olduğunu düşünmüyorum. Mesela bir otobanda 80 ile gitmezsin yol boşsa, bir de arkanda arabalar varsa. Ha trafik konusundaki gelişmişliğimizi kimse inkar edemez. İngiltere gibi trafik soldan akıyor, herkes kendini ne kadar yavaş da olsa soldan gitmek zorunda hissediyor, sağ şeritten gitmek hakaret gibi bir şey.

Valla 4 şeritli bomboş yolda 90 KM ile gitmek bence iyi değil. 220 KM yaptığımızı hatırlıyorum hatta 200 KM sabit gitmiştik Yer: Tekirdağ-Istanbul karayolu

Demek istediğim boş yolda, her zaman risk vardır ama daha risksiz yollarda hız yapmak çok da kötü değil bence.

Risksiz yol diye bir şey yoktur. Kullandığınız lastik, asfalt kalitesi, hıza bağlı görüş açısının daralması gibi pek çok etken var. Daha sayamadığımız, hıza bağlı riski artıran tonla sebep var. Hız limitlerini aşan insan cahildir, doğal seçilime yol alıyordur. Benim canımı sıkan ise masum insanlara zarar verme potansiyellerinin olması.

Kendi motosikletimle 150 sabit gidiyorum. Daha da gidebilirim açıkçası

Plaka bilgilerinizi alabilir miyim? Gerekli kurumlara ulaştırmak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…