Hızlı gitmek ne kazandırır?

Arkadaşlarım niye basmıyorsun diye ısrar ediyorlar sürekli. 21 yaşında içleri kıpır kıpır oluyor insanların genelde. Ben 55 yaşında Toyota’cı dayılar gibi 110’un üstüne çıkmıyorum inatla :)

Abartmaya gerek yok, hız yapan normal insan zaten 16 km için hız yapmaz. Ama 120-360 veya daha uzun yolculuklarda bu gayet de yapılabilir, ama zaten hız yapılacak koşullar da bellidir. Radarın olmaması, düzgün yol ve hava, nispeten az trafik :)

Risksiz yol diye bir şey yoktur. Kullandığınız lastik, asfalt kalitesi, hıza bağlı görüş açısının daralması gibi pek çok etken var. Daha sayamadığımız, hıza bağlı riski artıran tonla sebep var. Hız limitlerini aşan insan cahildir, doğal seçilime yol alıyordur. Benim canımı sıkan ise masum insanlara zarar verme potansiyellerinin olması.

Alman otobanlarinda hiz siniri olmayan yerler var. Cahillikten yapmislar herhalde...

İnsanların sağından sollamaya kalktığı,sağa sinyal verip sola dönen insanların olduğu, içki içip trafiğe çıkan insanlarımızın olduğu ülkede biz her ne kadar dikkat edersek edelim biyerden birisi çıkabiliyor. Biz 4 şeritli yolda giderken karşı şeritteki adam karısıyla kavga ediyo olabilir yoldan çıkabilir. Bu yılki emniyet müdürlüğü sloganı çok güzeldi.
"Frene değil kurala güven"

Düz bir yol ve açık havada o hızla giderken ani fren yaptığınız da fren mesafeniz tahmini kaç metre oluyor.
Bu hızda hiç başıma öyle bir şey gelmedi. Hız yaptığım yerler otobanlar. Araba önüme kırarsa kontra ile kaçmayı 1. tercih olarak görüyorum (ani bir anda). Fakat aramızda mesafe varsa motor freni ve ön, arka freni kombine ederek oldukça kısa bir mesafede ivmemi düşürebiliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı