Hızlı kilo nasıl alınır?

Geciktim biraz kusura bakmayın.
Boyum 172-175 civarı olması lazım, ayrıca 2008 Ekimliyim.
Amacım çok düşük olmasa da ortalamaya yakın bir yağ oranı olabilir.

Ya aslında 70 veya civarı kiloların yeterli olacağını düşünüyorum gün içinde biraz değişik besleniyorum fakat herhangi bir fikrim olmadığı için böyleyim biraz tavsiye lazım.

Beslenme konusunda yardıma ihtiyacım var.
Günlük kalori hesaplama olayını denemedim galiba denemeye başlayacağım.

Mesela benim ihtiyacım olan şey kalori anladığım kadarıyla fakat 6 aylık süreç içerisinde hem kilo alıp hem kasa dönüştürebilicek miyim?

Son düzenleme:
Şuan zayıf olman senin için avantaj aslında. Eğer amacın kilo vermek olsaydı yağ yakmak çok daha fazla vakit alırdı kas inşa etmek yerine. İstersen birkaç farklı siteden günlük alman gereken besin miktarını hesaplarsın. Zaten orada sana amacını soruyor zayıflamak mı istiyorsun, güncel durumunda mı kalmak istiyorsun yoksa spor mu yapıyorsun vesaire. Sen 3. seçeneği seçersin. Günlük alman gereken kalori miktarından daha fazla kalori alman gerekecek. Yağ oranı düşük, protein oranı yüksek besinler almalısın. Spor yapacağın için protein kasların kendini toparlamasını hızlandıracak. Şekeri de mümkün olduğunda azaltman gerekiyor. Bir erkek günde ortalama 36 gr şeker almalı. Doğal şekerden bahsetmiyorum ama rafine şeker. Bazıları 0 şeker diyeti yapıyor. Doğal şekeri de kesiyorlar fakat önermiyorum vücudun enerji için şekere de ihtiyacı var çünkü. Sen istersen rafine şekeri tamamen kesip sadece doğal şekere yönelirsin. Taze veya kurutulmuş meyveler vesaire. Yağ ihtiyacını da avokado, veya kuruyemişlerden karşılayabilirsin yine. Yağı ve şekeri tamamen kesmek sağlıklı değil ama olabildiğince az ve doğal kaynaklardan alman gerek. Şekeri bırakmak ilk başta çok zor geliyor ama 1-2 hafta sonra alışıyorsun. Hatta öğünler arasında daha az acıkıyorsun, daha enerjik oluyorsun, paketli gıdaların tadı aşırı yapay gelmeye başlıyor. Beni kokusu bile rahatsız etmeye başlamıştı bir ara. O kadar yapay geliyor. Vücudun için asla sağlıklı değil çünkü. Tatlı bir şeyler istersen ilave şekersiz barlar oluyor ya da kakao oranı yüksek olan bitter çikolatalardan da alabilirsin onların da şeker oranı oldukça az. Antioksidan açısından da fayda sağlar.

Mesela benim ihtiyacım olan şey kalori anladığım kadarıyla fakat 6 aylık süreç içerisinde hem kilo alıp hem kasa dönüştürebilicek miyim?
Erkek olduğun için metabolizman hızlı 2 ayda bile gözle görülür değişim olur.

Şekeri bırakma kararı almıştım 3 gün önce tam isabet olmuş harbiden , paketli gıdayı bırakmaktı amacım.
Maddi olarak fazla zorlamayacak ama dediğiniz gibi yağı düşük ve proteini yüksek önerebileceğiniz şeyler var mı?

Son düzenleme:
Paketli besinler hem sağlık için çok zararlı hem de duygu durumunu da çok etkiliyor. Bırakmadığın sürece kolayca anlaşılacak bir durum değil bence. Ben de bıraktıktan sonra farkına vardım. Genelde karbonhidrat ağırlıklı besinleri sabah almayı akşam ise daha çok protein ağırlıklı öğünleri öneriyorlar sindirim açısından. Kendine kabataslak bir liste oluşturabilirsin günlük. Zaten kaç gr protein, kaç gr yağ alman gerektiğini öğreneceksin. Ona göre aşağı yukarı bir program hazırlarsın. Sayılar tamı tamına uymak zorunda değil. Ama kafana göre beslenmenden çok daha iyi olur. Besinlere internetten bakman senin için çok daha iyi olur benim aklımda kalmadı çünkü. Chatgpt'ye neye ihtiyacın olduğunu yazarsın. O da program hazırlıyor. Arda build, fit yemek youtube kanallarından da faydalanabilirsin. Gayet iyi öneriler verip tarif paylaşıyorlar. Oradaki tariflerden gidersin.

Protein ihtiyacını karşılamak için protein tozu kullanmanı önermiyorum bu arada. Sağlığa zararsız olduğunu söylüyorlar ama kesinlikle zararlı. Böbreklerine ve karaciğerine büyük ölçüde zarar verirsin. Sindirim sorununa da yol açıyor yapay protein. Fit sütler oluyor sanırım onların içinde yapay protein yok. Yine de yanlış biliyor olabilirim sen detaylıca bakarsın içeriğine. Birkaç farklı aroması oluyor damak zevkine göre seçersin. Bence en iyisi kakaolu ama. Diğerlerinin tadı çok yapay geldi bana.

Peki önerebileceğiniz bir site veya uygulama var mı , yoksa direkt tamamen ChatGPT üzerinden mi gideyim?

Peki önerebileceğiniz bir site var mı , yoksa direkt tamamen ChatGPT üzerinden mi gideyim?
Ben yaklaşık 8-9 ay önce baktığım için şuan hiçbiri aklımda kalmadı maalesef. Chatgpt'den sadece günlük beslenmen için yardım al. Beslenme için ne kadar bütçen olduğunu söyleyip bütçene uygun tavsiye alabilirsin veya öğlen yemeğinde ortalama 35 gr protein içerikli ne yiyebilirsin tarzında sorular sorarsın sadece. Kesinlikle kalori ihtiyacını falan ona hesaplattırma. Hepsini yanlış hesaplıyor. Dediğim kanallara da bakarsın biraz. Faydası olacağını düşünüyorum.

macfit buradan ihtiyacın olan şeyleri hesaplayabilirsin.

Pardon macfitte dediğim şeylerin hesaplaması yokmuş ya.
diyetkolik.com hesaplama.net buralardan hesaplayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…