Hobi önerisi

Sabun yapmaya başla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonrası için bu video yeterlidir. 🤣

Kardeşim ben zaten sabun satıcısıyım🤨

Hayır var sana pek katılmıyorum dostum basit hobiler mesela mum ya da sabun yapmak hem para kazandırıyor hem de hoş bir aktivite.
Mum ve sabundan gelir elde ettiniz mi hocam hiç ?

@Yeyil Alo Polis mi? Nitrogliserin yapan birini buldum.

Cidden yapıyorsan nasıl yapıyorsun?
Yapımı şöyle hocam.

Kostik Soda (Granül lavabo açıcı) + Yağ (Zeytinyağı olur, Lavanta yağı olur) bir çok şeyin yağıyla yapa bilirsin. Hatta atık yağlarla yapınca galiba Arap sabunu oluyordu.

Estetiklik katmak istersen. koku esansları ve renkler ekleye bilirsin.

Kostik Soda (Granül lavabo açıcı) + Yağ (Zeytinyağı olur, Lavanta yağı olur) bir çok şeyin yağıyla yapa bilirsin. Hatta atık yağlarla yapınca galiba Arap sabunu oluyordu.

Estetiklik katmak istersen. koku esansları ve renkler ekleye bilirsin.

Hocam mum veya sabun yapmak para kazandırıyorsa yapayım bu arada. Daha detaylı tarif veya bilgi vermeniz mümkün mü?

Hocam mum veya sabun yapmak para kazandırıyorsa yapayım bu arada. Daha detaylı tarif veya bilgi vermeniz mümkün mü?
Hocam tarifle değil görerek yaparsanız YouTube yazın fazlasıyla kaynak var. Türkçe olarak mevcut.

Sabun ve mum yapmak para kazandırır evet ama alıcı bulması piyasa yapması zor diye biliriz.

@Dragonsaw Cevap için teşekkürler hoca. Piyasa bulabilme işini çözersem bakarım bu arada. Tarifi tam olarak bilmiyorum ama dediğiniz kadar varsa illa bulunur.
Yağ (istediğin bir yağ. İlk deneme için zeytinyağı ola bilir soğuk sıkım)
2-3 paket toplamda 140 gram olacak şekilde sodyum hidroksit (granül lavabo açıcı)
380 ml su (su ne kadar temiz olursa o kadar iyi arıtma varsa arıtmadan doldur)
istersen koku ve renk ekleye bilirsin.

Şuan tüm işlemler bittiğinde 1 kg ila 1.5 kg sabun üretmiş olacaksın.

Video izleyip yapman önemli çünkü sodyum hidroksit ve suyu doğru sıralama ile dökmez isen zehirlene bilirsin. zehirli gaz çıkarmakla beraber patlama ola bilir (tecrübe :D )

su ve sodyum hidroksit birleşince ısına bilir doğal bir şeydir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı