Hobi olarak siber güvenlik öğrenmek

Dostum karar ver siber güvenlik analistliği mi bilişim güvenliği teknolojisi mi?

Dostum siber güvenlik analistleri ya da bu alanda çalışanlar genelde bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisi oluyor. Ve siber güvenliği sonradan öğreniyor. Bilişilm güvenliği teknolojisi ise siber güvenlik için eğitim alıyor.
Siber güvenlik analistligi bir bölümün adı değil. Bir pozisyonun adı ve gerçekten gelmesi çok zor. Yazilim alanında 3 senedir çalışıyorum. Siber güvenlik alanında çalışan birini daha görmedim. Çünkü benim çalıştığım şirket gibi küçük şirketler siber güvenliğe ihtiyaç duymaz.Bir sorun olursa yardımcı olurum.

Dostum siber güvenlik analistleri ya da bu alanda çalışanlar genelde bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisi oluyor. Ve siber güvenliği sonradan öğreniyor. Bilişilm güvenliği teknolojisi ise siber güvenlik için eğitim alıyor.
Siber güvenlik analistligi bir bölümün adı değil. Bir pozisyonun adı ve gerçekten gelmesi çok zor. Yazilim alanında 3 senedir çalışıyorum. Siber güvenlik alanında çalışan birini daha görmedim. Çünkü benim çalıştığım şirket gibi küçük şirketler siber güvenliğe ihtiyaç duymaz.Bir sorun olursa yardımcı olurum.
Şuan Türkiye'de 4 adet üniversitede siber güvenlik analistliği ve operatörlüğü bölümü var 2 senelik önlisans olarak ve bildiğim kadarıyla banka veya savunma sanayi kuruluşlarında siber güvenlik departmanlarında çalışıyorlar. Onun için öyle demek istedim.

Madem işin içindesiniz bir kaç sorum olucak.
1- Şuan sektörde sanırım aşırı torpil dönüyormuş sizcede öyle mi ?
2- Maaş oranları yeni başlayanlar için asgari civarına çekilmiş doğru mu?

Ve neresi için geçerli iş imkanları?

Son düzenleme:
Şuan Türkiye'de 4 adet üniversitede siber güvenlik analistliği ve operatörlüğü bölümü var 2 senelik önlisans olarak ve bildiğim kadarıyla banka veya savunma sanayi kuruluşlarında siber güvenlik departmanlarında çalışıyorlar. Onun için öyle demek istedim.

Madem işin içindesiniz bir kaç sorum olucak.
1- Şuan sektörde sanırım aşırı torpil dönüyormuş sizcede öyle mi ?
Siber güvenlik operatörü olarak siber güvenlik alanında eğitim alıyorsun ancak işe girmek açısından sıkıntı oluyor.örnek olarak mesela yazılım mühendisleri ilk önce cv sini dolduruyor sonra başvuruyor ve önlisans a göre önde oluyor.

Sektörde torpil var ama belli bir oranda işi bilmeyen adamı alıp öğretmeye çalışıyoruz öğrenemez ise istediği kadar torpil olsun işe yaramayan biri fazla barınamaz.

Şuan yeni başlayan bir yazılım yada bilgisayar mühendisine özel sektörde 25-30 bin arası paralar veriliyor.

Şu an Türkiye'de 4 adet üniversitede siber güvenlik analistliği ve operatörlüğü bölümü var 2 senelik ön lisans olarak ve bildiğim kadarıyla banka veya savunma sanayi kuruluşlarında siber güvenlik departmanlarında çalışıyorlar. Onun için öyle demek istedim.

Madem işin içindesiniz birkaç sorum olacak.
1- şu an sektörde sanırım aşırı torpil dönüyormuş sizce de öyle mi?

Ve neresi için geçerli iş imkanları?

Siber güvenlik alanında çalışmak istiyorsan savunma sanayi, oyun şirketleri, e-ticaret şirketleri, yapay zeka şirketleri, telekominikasyon şirketlerinde çalışabilirsin.daha falza bölüm vardır ama aklıma gelen bunlar.Dedigim gibi buralara girmek kolay değil.

Son düzenleme:
Siber güvenlik operatörü olarak siber güvenlik alanında eğitim alıyorsun ancak işe girmek açısından sıkıntı oluyor.örnek olarak mesela yazılım mühendisleri ilk önce cv sini dolduruyor sonra başvuruyor ve önlisans a göre önde oluyor.

Sektörde torpil var ama belli bir oranda işi bilmeyen adamı alıp öğretmeye çalışıyoruz öğrenemez ise istediği kadar torpil olsun işe yaramayan biri fazla barınamaz.

Şuan yeni başlayan bir yazılım yada bilgisayar mühendisine özel sektörde 25-30 bin arası paralar veriliyor.

Siber güvenlik alanında çalışmak istiyorsan savunma sanayi, oyun şirketleri, e-ticaret şirketleri, yapay zeka şirketleri, telekominikasyon şirketlerinde çalışabilirsin.daha falza bölüm vardır ama aklıma gelen bunlar.Dedigim gibi buralara girmek kolay değil.
Hocam zaten maalesef bu ülkede önlisans iş yapmıyor ben de onun için gebze teknikte önlisans siber güvenlik b.a.o. + lisans olarak yazılım veya bilgisayar mühendisliğine geçeceğim.

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum fakat son bir sorum olacak bazı yerlerde gördüğüm kadarıyla haftanın 6 günü çalışılıyormuş yazılım sektöründe doğru mu? Haftada kaç saat çalışıyorsunuz?

Son düzenleme:
Hocam zaten maalesef bu ülkede ön lisans iş yapmıyor ben de onun için gebze teknikte ön lisans siber güvenlik b. A. O. + lisans olarak yazılım veya bilgisayar mühendisliğine geçeceğim.

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum fakat son bir sorum olacak bazı yerlerde gördüğüm kadarıyla haftanın 6 günü çalışılıyormuş yazılım sektöründe doğru mu? Haftada kaç saat çalışıyorsunuz?

Ben 5 gün çalışıyorum. İhtiyaç olursa ek mesai olarak 6. gün çalışıyorum. önlisans mezununuyum eğer kendini geliştirirsen lisanse gerek kalmaz ama lisans bitirirsen büyük ölçüde katkısı olur.Özellikle kariyerin başlarında.Mesai olarak 9-5 çalışıyoruz bu şirketten şirkete göre değişir.Birde referans yada torpil de önemli en başta ben de bir referans yardımı ile işe girebilmiştim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı