Hocamın bilgisayarı bilmiyorsun lafı kafama takıldı

Makaleler
1
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP OMEN 30L, RTX 3060, Ryzen 5 5600X, HyperX 3200Mhz CL22 16GB Dual Kit
Meslek
Kılınç Makina Tarım Sanayi'de çalışıyor
Herkese iyi Sosyaller. Bundan 2 yıl önce sanayideki çıraklık lisesine kaydolmak için gittiğimde bilgisayar teknik bölümünün olup olmadığını sormuştum. Hocalarda yok demişti ama hocaların ikisi de bilişim hocasıydı. Biri herhalde beni makine bölümüne yazdırmaya kararlaştırdı ki bana sen bilişim öğrenemezsin dedi. Bende bilgisayar ile neler yaptığımı, yapabildiğimi anlattım. O ise bunlar bilmek değil kullanmayı bilmek dedi. Saatlerce saçma saçma tartıştık. Ben zaten makine bölümüne yazılacağımdan çok ses etmedim ama şu anda sebepsizce bir anda kafama dank etti. Şimdi tutup sıfırdan bir bilgisayar üretemem ya da arızalı parçaları tamir edemem(teknik bilgim tam yok ve cihazları da elimde yok) tek tük teknik arızaları tamir edebiliyorum. Donanımsal ve yazılımsal olarak forum sağ olsun bir sürü şey öğrendim ve öğrendiklerimi insanlarla paylaşarak onlara da öğrettim. Şimdi bu kadar şey öğrendikten sonra ben bilgisayarcı olarak sayılıyor muyum sayılmıyor muyum? Kafama en çok bu dank etti. Yazılım üretebilirim ama şu anlık büyük yazılımlar hiç yapmadım sadece basit şeyler yaptım kendimi tatmin etmek için. Donanımsal olarak bilgim var olduğunu var sayıyorum. Bilmediklerim de var ama her gün yeni şeyler öğreniyorum.

Kaba tabir ile söylüyorum neden sidik yarıştırıyorsunuz ki? Çok da takılabileceğiniz bir şey değil, iki tane insan bilmiyorsun dedi diye bilmiyor olmuyorsun.

Sidik yarıştırma değil sadece kafama dank etti şu anda sebepsizce. Gerçekten bilişim hocası mı bilmiyorum ama lafları o zaman ağırıma gitmişti.

Hocam sizin canınız sıkılmış gibi. Gidin biraz hava alın oyun oynayın kafanızı dağıtın :D

Olabilir :D bilmiyorum siz böyle söyleyince içim biraz rahatladı ama insanları çok kafaya takan bir yapım var herhalde hocaya çok kuruldum 🤣 🤣

Olabilir :D bilmiyorum siz böyle söyleyince içim biraz rahatladı ama insanları çok kafaya takan bir yapım var herhalde hocaya çok kuruldum 🤣 🤣
Türkiye'de yaşıyorsanız kimseyi kafaya takmamayı öğrenmeniz gerekiyor :D Sonra vay efendim kafamda neden saç kalmadı, saçım neden beyazladı gibi sorular sorarsınız kendinize :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı