Hocamızdan memnun değilsek değiştirebilir miyiz?

beatrixmae

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene 11. sınıf oldum ve dil bölümünü seçtim, haftada 14 saat İngilizce görüyoruz (10 saat normal, 4 saat seçmeli olmak üzere) ve normal ingilizcemize giren hocadan memnun değilim çok kötü ders anlatıyor, hiçbir şekilde verim alamıyorum. Ayrıca sadece ben değil sınıftaki hiç kimse memnun değil hocadan. Hocayı istemiyoruz kısaca, idareye bu durumu bildirsek hocayı değiştirirler mi yoksa öyle bir şey yok mu? Ne yapmamız lazım peki, dilekçe yazsak altına da sınıftakiler imza atsa değiştirirler mi?

Merhaba, bu sene 11. sınıf oldum ve dil bölümünü seçtim, haftada 14 saat İngilizce görüyoruz (10 saat normal, 4 saat seçmeli olmak üzere) ve normal ingilizcemize giren hocadan memnun değilim çok kötü ders anlatıyor, hiçbir şekilde verim alamıyorum. Ayrıca sadece ben değil sınıftaki hiç kimse memnun değil hocadan. Hocayı istemiyoruz kısaca, idareye bu durumu bildirsek hocayı değiştirirler mi yoksa öyle bir şey yok mu? Ne yapmamız lazım peki, dilekçe yazsak altına da sınıftakiler imza atsa değiştirirler mi?

Hocam söyle düşünün.
O hoca sizin dersinize girmez ise başka sınıfların dil dersine girecek. Peki onlarda degistirmek istemeyecek mi?
Bildigim kadarıyla bu mümkün degil.
Açıkçası ben 11. sınıfta sınıf değişmiştim hocanın dersi anlatmaya çalışması ama anlatamaması yüzünden.

Bizim de dil sınıfındaki hocamızın İngilizcesi iyi değildi. Fakat normal İngilizce (Vocabulary ve Reading) dersimize giren hoca gayet iyiydi. Yine de söylemek gerekirse bireysel çabanın sonucu İngilizce öğrenmiştim. Başka okullardaki arkadaşlarıma hocaları çok güzel bilgiler, taktikler öğretirken biz bundan mahrum kalıyorduk. Durumunuza gelecek olursak yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. İleride inşaAllah dil sınıfı için öğretmenlere en azından IELTS veya TOEFL şartı getirirler. Daha kelimeleri telaffuz bile edemeyen hocaları dil sınıfına alıyorlar ve tek yaptıkları iş de kitabı okuyup geçiştirmek.

Son düzenleme:
Hocam söyle düşünün.
O hoca sizin dersinize girmez ise başka sınıfların dil dersine girecek. Peki onlarda degistirmek istemeyecek mi?
Açıkçası ben 11. sınıfta sınıf değişmiştim hocanın dersi anlatmaya çalışması ama anlatamaması yüzünden.
Diğerlerine girse bile o kadar sıkıntı olmaz diye düşünüyorum en basitinden sayısalda 4 saat İngilizce görüyorlar onların dersine girsin. Ama biz dilciyiz biz haftada 10 SAAT İngilizce görüyoruz ve bölümümüzün ana dersi İngilizce. Bence bu konuda bizim daha ayrıcalıklı olmamız gerek ve buna hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Bizim de dil sınıfındaki hocamızın İngilizcesi iyi değildi. Fakat normal İngilizce (Vocabulary ve Reading) dersimize giren hoca gayet iyiydi. Yine de söylemek gerekirse bireysel çabanın sonucu İngilizce öğrenmiştim. Başka okullardaki arkadaşlarıma hocaları çok güzel bilgiler, taktikler öğretirken biz bundan mahrum kalıyorduk. Durumunuza gelecek olursak yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. İleride inşaAllah dil sınıfı için öğretmenlere en azından IELTS veya TOEFL şartı getirirler. Daha kelimeleri telaffuz bile edemeyen hocaları dil sınıfına alıyorlar ve tek yaptıkları iş de kitabı okuyup geçiştirmek.
Hay ağzınıza sağlık, ben gerçekten bu bölüme çok büyük umutlarla gelmiştim ama daha kendi İngilizce bilmeyen hocalar bize İngilizce öğretmeye çalışıyorlar. Gerçekten hayal kırıklığı:(

Hocam söyle düşünün.
Dil bölümünde devam etmek istiyorum ve okulun tek dil sınıfı biziz, üstelik 42 kişiyiz. Tek dil sınıfı olmamızdan dolayı da sınıf değiştiremiyorum ne yazık ki :(

Sana şu durumu örnek vererek açıklayayım. Geçen sene 10.sınıfta bir tsne fizikçi vardı ama öyle böyle değil o kadar kötü anlatıyor ki hoca konuyu anlatmaya geç soru çözmeye geldiği zaman hocaya biz anlatıyoruz soruyu öyle düşün o kadar kötü bir fizikçi. Biz bu hocayı sınıf öğretmenimize söyledik bunu hoca da bu hocayı değiştirmek için idareye gitmeniz lazım dedi. Gittik idareye belinizi çağırmanız lazım dedi. Kimse de uğraşmak istemedi dönem de bitmek üzereydi zaten. Bence sınıf öğretmenine bi sor. Muhtelemen idareye gidin diyecek.

Bizim okulda matematikçiden kimse memnun değildi. Kötü ders anlattığı idarenin kulağına gidince ilk dönemin sonunda değiştirdiler. Genel bir memnuniyetsizlik varsa idareye söyleyin değiştirebilirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı