Hogwards Legacy ilk izlenimlerim

Hogwards Legacy de 11. saatimi geride bıraktım ve oyunun atmosferini, hikayesini, temasını çok beğendim. Yani kulaklığı taktığınız zaman o atmosferin içerisine giriyorsunuz. Ben böyle oyunları gerçekten çok seviyorum. Witcher 3, RDR 2 de böyle oyunlardır. Her ne kadar çok ısınamasam da God of War'da bu oyunlardan biriydi. Mekaniksel olarak ise Witcher 3'ten çok daha ileride. RDR 2'nin oynanış yapısına yaklaşamaz belki ama God of War ile benzer denilebilir. Oyunun müzikleri gerçekten mükemmel. Evde, işte neredeyse her an kulağımda çalıyor. Özellikle de Hogsmeade'de gezinirken çalınan müzik çok hoş. Hogwards'ta dolaşırken çalan klasik müzikte çok hoş geliyor kulağa. Görevler ise bence güzel ilerliyor şimdilik. Yalnızca ana görevlerde mağara içlerinde gezinmektense geniş ve harika atmosferi olan doğada olmayı daha çok isterdim. Tabii bu görev gereği böyle dizayn edilmiş ama ben çok bunalıyorum böyle ortamlarda.

Son olarak oyun bana ana görev / yan görev dizaynı ve arayüz olarak Witcher 3'ü sık sık hatırlattı. Görev için girilen mekanlar, oynanış yapısı ise God of War ile benzer. Bence Avalanche Software oyun konusunda önünde bulunan iki güzel örnekten yola çıkarak kendi özgünlüğünü de katarak çok güzel bir iş çıkartmış. Bu oyun hakkında henüz 11 saatin sonunda konuşulacak o kadar çok şey var ki. Neyse sonraya bırakalım. Bende bu kısa zaman içerisinde oluşan son durum, benim sevdiğim oyunlar sıralamamda yüksek yerlerde olacakmış gibi. Listem ;
1. RDR 2
2. Mafia 2
3. GTA 4
4. Death Stranding
5. Odyssey
6. Witcher 3. şeklinde ilerliyor.

Hogwards Legacy muhtemelen bu listede kendisine 3 ila 6 arasında bir yer edinecek gibi. Bakalım.
 
Listenizden anladigim kadariyla acik dunya oyunlarini seviyorsunuz. Nedense benim pek hosuma gitmiyor. Herkesin sevdigi oyunlari bir turlu sevemedim. Daha cok ilerlemeli oyunlari seviyorum diyebilirim. Onun disinda inceleme guzel fakat oyun benlik degil.
 
Bu konuda Enis Kirazoğlu insanların kafasını çok karıştırdı. Böylesine güzel bir oyuna olumsuz yönlü yaklaştı. Normalde zevklerimiz uyuşurdu ama son zamanlarda çok farklı düşünmeye başladı. Muhtemelen yakında oyunlardan zevk almıyorum tarzı bir video gelecek kendisinden.

Oyun kötü değil ama bir 800 TL eder mi muamma. Dediğim gibi benim beklediğim gibi bir oyun değilmiş. Daha çok okulun ön planda olacağı bir oyun bekliyordum tıpkı filmlerdeki gibi.
 
Bu konuda Enis Kirazoğlu insanların kafasını çok karıştırdı. Böylesine güzel bir oyuna olumsuz yönlü yaklaştı. Normalde zevklerimiz uyuşurdu ama son zamanlarda çok farklı düşünmeye başladı. Muhtemelen yakında oyunlardan zevk almıyorum tarzı bir video gelecek kendisinden.

Bence gayet haklı oyunda ki NPC etkileşimi berbat. Yüz mimikleri berbat.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı