Sürprizbozan Hogwarts Legacy muhteşem bir oyun

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Sevdiğiniz belli hocam. Arkandayım, sen devam et:)
Şimdi oyuna gireceğim hocam o yüzden bu tartışma uzamaz. Geç gördüğüm veya geç yanıt aldığım konularda tartışmıyorum. Baştan sona konuya bir daha bakıp değerlendiriyorum ve arkadaşın haklı olduğunu düşünüyorsam yorumunu beğeniyorum haksız olduğunu düşünürsem hiçbir şey yapmadan çıkıyorum. Bazen böyle yapmak iyi oluyor. Anlık olaylarda tartışırken haksız olduğumu fark edemiyorum. Bu da benim kötü bir özelliğim işte.

Şimdi oyuna gireceğim hocam o yüzden bu tartışma uzamaz. Geç gördüğüm veya geç yanıt aldığım konularda tartışmıyorum. Baştan sona konuya bir daha bakıp değerlendiriyorum ve arkadaşın haklı olduğunu düşünüyorsam yorumunu beğeniyorum haksız olduğunu düşünürsem hiçbir şey yapmadan çıkıyorum. Bazen böyle yapmak iyi oluyor. Anlık olaylarda tartışırken haksız olduğumu fark edemiyorum. Bu da benim kötü bir özelliğim işte.
Oyuna girdirmeyeyim o vakit.

Hayırdır olllummm sen ne ayak?

Ana hikaye çok leş, görevleri sönük tekrar eden şeyleri bayıyor. Combat tekrar ediyor belli süre sonra bayıyor. Hogwarts'ı çok iyi resmetmişler ve Harry Potter hayranın düşündüğü neredeyse her şey oyunda var. Hayranı değilseniz oynanmaz uzun süre.
Combat tekrar etmiyor, her fighhta farklı büyüler yapıyorsunuz. Görevler çeşitli. Nasıl oynadınız siz oyunu?

Bence iade haklarını kaybettikleri için iade etmiyorlardır :) Şaka bir yana oyun optimizasyon problemleri hariç fena olmayan bir oyun fakat bir başyapıt değil. Üstüne bu sene yeni Zelda oyunu geliyorken yılın oyunu ödülü de yalan olacak bu oyun için.
Bana göre bu oyunda bir başyapıt sayılabilir. Rdr2 yi geçemez tabii.

@Ethem Efe bir şey soracağım, senin sistemin kötü değil miydi, oyunu nereden oynadın? bu arada yanlış anlama, sormakta kötü bir amacım yok. Benim sistemim de kötü olduğu için merak ettim.

Xbox Series S'im var, oradan oynuyorum. Laptop patlar herhalde açmaya çalışsam.

Yani oyun güzel, bayağı beğendim fakat mükemmel demek yanlış olur. Ortalama üstü bir oyun sadece.
Bana göre mükemmel.

Ben oyunun dünyasını pek sevmiyorum. Harry Potter hayranı değilim. O yüzden oynamıyorum ama yine de oynanır mı?
Kesinlikle oynanır. Filmleri bilmenize gerek yok.

Potter kafa dedikleriniz şu kafatasının içinde hiçbir şey olmayan ve sesi çok çıkan kesimdi değil mi? Dünyadan silinse kafamızın rahatlayacağı birkaç topluluktan birisi.
Çok saçma konuşmuşsunuz, Potter kafa harry Potter hayranlarına denen genel birşey. Cidden ne boş bir cümle ya.

Combat tekrar etmiyor, her fighhta farklı büyüler yapıyorsunuz. Görevler çeşitli. Nasıl oynadınız siz oyunu?

Bana göre bu oyunda bir başyapıt sayılabilir. RDR2'yi geçemez tabii.

Xbox Series S'im var, oradan oynuyorum. Laptop patlar herhalde açmaya çalışsam.

Bana göre mükemmel.

Kesinlikle oynanır. Filmleri bilmenize gerek yok.

Çok saçma konuşmuşsunuz, potter kafa Harry Potter hayranlarına denen genel bir şey. Cidden ne boş bir cümle ya.

Maximum 6 çeşit düşman var. Yeni buyuler açıyoruz ama oynanista cursed büyü dışında mantigi aynı. Cursedlarida oyun sonu açıyoruz. Oyunun en berbat oldu kısım ana hikaye zaten.

Maximum 6 çeşit düşman var. Yeni buyuler açıyoruz ama oynanista cursed büyü dışında mantigi aynı. Cursedlarida oyun sonu açıyoruz. Oyunun en berbat oldu kısım ana hikaye zaten.

Oyunda daha %11 ilerleme deyim ve cursedlardan birini açtım bile. Düşman çeşitliliği gayet yeterli geldi şahsen bana. Hikaye evet çok klişe ama yine de iade eder derecede. Full oyunu savunuyormuşum gibi oldu ama cidden bunlar benim düşüncelerim.

Oyunda daha %11 ilerleme deyim ve cursedlardan birini açtım bile. Düşman çeşitliliği gayet yeterli geldi şahsen bana. Hikaye evet çok klişe ama yine de iade eder derecede. Full oyunu savunuyormuşum gibi oldu ama cidden bunlar benim düşüncelerim.
%11'lik bir oynamada böyle düşünmen normal. 130 saatlik oyunun daha %10'luk kısmından yorum yapmak pek doğru değil. Eğer böyle yorum yapacaksak RDR2 rezil bir oyun olurdu.

Çok iyi hocam doya doya oyna.

Harry Pota hayranı değilseniz oynanmaz mı diyorsunuz hocam? Oyunun neden bu kadar gündem olduğunu anlayamamış birisiyim.
Ana hikayede beklentiniz yoksa oynanır hocam. Bence filmlerini izleyip oynarsanız zevkiniz artar evren çok iyi yansıtılmış çünkü.

Son düzenleme:
%11'lik bir oynamada böyle düşünmen normal. 130 saatlik oyunun daha %10'luk kısmından yorum yapmak pek doğru değil. Eğer böyle yorum yapacaksak RDR2 rezil bir oyun olurdu.
%11 diyorum ama 11 saat oldu oynayalı.

İyi bir oyun, ama muhteşem değil. Temel amacı büyücülük olmamasına rağmen Elden Ring'de 100'den fazla büyü çeşidi var ama Hogwarts Legacy'de sadece 26 büyü var, 3 tanesi sadece belirli bir alanda işe yarıyor zaten kaldı 23.

Bu sayı şaşırtıcı derecede az, bu zaten sorunların en küçüğü. RPG etiketi taşıyan bir oyun için RPG'si yok denecek kadar az. Diyaloglar genelde hiçbir şeyi değiştirmediği gibi bir de tek tip zaten. Genelde 2 seçeneğin oluyor biri iyi cevap, biri kötü cevap. Hangisini seçersen seç sonuç hep aynı. Hogwarts güzel ona lafım yok, orayı keşfetmekten epey keyif aldığım noktalar oldu ama açık dünya için aynı şeyi söyleyemem. Birbirinin aynısı yan etkinliklerle dolu açık dünyası. Oyunda sadece Merlin Trial denilen açık dünya etkinliğinden bile 95 adet var. Şu olay Far Cry oyunlarında olunca herkes küfrediyor ama üstüne büyücü kıyafeti giydirince çok sıkıntı olmuyor herhalde.

Düşman çeşitliliği konusuna girmek isterdim ama piyasada FromSoftware dışında düşman çeşitliliği konusuna önem veren firma yok zaten o yüzden girmeli miyim bilmiyorum ama yine de söyleyeyim o açıdan da epey kötü durumda. Aynı düşmanları farklı renklere boyayarak çeşitlilik yapmaya çalışmışlar ama yemiyoruz biz bunları artık. Orman trolü, nehir trolü, zırhlı trol, güçlendirilmiş trol vs. hepsi aynı hareket şemalarına sahip düşmanlar bunlar sadece farklı gözüküyorlar diye gerçekten farklı olmuyorlar ki.

Yine de oynarken epey eğlendiğim bir oyundu o yüzden hakkını yemek istemiyorum, keyifli oyun.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı