Oyunu ön siparişe açıldığı gün ön sipariş veren omzunda harry potter dövmesi taşıyan evreni çok seven biri olarak oyunun muhteşem olmadığını açıklayacağım birazdan. Yaklaşık 60. saatteyim sömüre sömüre oynuyorum.
1: Hogwarts muhteşem yansıtılmış fakat canlı değil / evrendeki tarifine uyuyor grafikler ve tasarım muhteşem başlı başına bir açık dünya olmuş fakat yaşadığını cansız npcler sayesinde hissettirmiyor.
2: Bina seçiminin oyuna katkısı yok desem başım ağrımaz / Slytherin hayranı olduğum için slytherin olarak başladım fakat gryffindor olsaydım ne değişecekti? hiçbirşey. Sebastian sallow ile yaptığımız bir görev esnasın da geçen replikte gryffindorlar için cesur derler biz slytherinler daha cesuruz harici binalar özgü birşey duymadım.
3: Evrende evlere ırak büyülerin ( lanetlerin ) şuursuzca yapılabilmesi / Oyunda onur sistemi olmamasından mı kaynaklı yoksa başka bir açıklamasımı var bilmiyorum hogwarts hocaları olsun diğer dünya npcleri olsun yanların da affedilemez lanetleri yarınım yokmuşçasına yapıyorum biri de çıkıp demiyor ki ya evladım sen ne yapıyorsun hogwartsı ve evreni bu kadar yansıtıp bu detayı es geçmeleri birazcık şaka gibi olmuş ama komik değil.
4: Hikaye ilgi çekici değil / Sebestian Sallow un bile yan görev hikayesi daha çekici en azından kız kardeşini kurtarmak için gözü karartmış bir son sınıf öğrencisi.
5: Quidditch sahası ve süpürge mekanikleri olmasına rağmen quidditch yok bu ya genişleme paketi olarak gelecek ya da elimizdekilerin hepsini tüketmeyelim 2. oyuna saklayalım mantığıyla yapılmış birşey yinede hoş değil.
6: Büyülerin Az olması / Oyun da büyüler yeterli gibi gözükse de bir kısmı ihtiyaç odasını düzenlemek ve yeni şeyler eklemek için kullanılıyor yani oyuna direkt etkisi bulunmamakta kombinasyon yaptığın da bunu bir nebze olsun azaltıyor fakat benim gibi sömüre sömüre oynarsan bir süre sonra göze batmaya başlıyor.
7: Düşman yetersizliği / hemen hemen 20 adet farklı düşman bulunuyor bunlar bu kadar büyük açık dünya ve bu kadar büyük bir evren için aşırı yetersiz kalmış bir süre sonra ya ben neden hep aynı şeyleri öldürüyorum oluyor.
8: Evrende geçen dostluk birlik beraberlik ruhunu yansıtamaması / Harry potterdan biliriz arkadaşlığın ne kadar değerli ve güçlü olduğunu fakat oyunda yoldaşım diyebileceğimiz hiçbir karakter bulunmuyor duygusuz ve yetersiz kalıyorlar en azından vaadedilen bu değildi. ( skyrimden lydia selam olsun sana kadim yoldaşım )
9: Hepimizin bildiği gibi hogwartsa sonradan katılan bir öğrenciyiz büyülerimiz eksik ve öğreniyoruz vaadedilen derslere gireceğimiz öğreneceğimizdi fakat oyunda bu şu malzemeleri topla iksiri yap 5 tane düşman öldür mekaniği ile işliyor sonra bir sinematik ardından büyü öğrenilmiş oluyor.
10: İhtiyaç odası / oyuna farklılık kattığı doğru devasa haritadan gidip canavar yakaladıktan sonra onları besleyip hatta damızlık olarak kullanıp sütünden etinden faydalanıyoruz farklılık katsa da kaçtane oyuncu bunları eksiksiz kullandı bilemiyorum.
Uzun lafın kısası oyunda eksikler oluyor bu evrenin büyük seveni olarak objektif incelemeye çalıştım iyi yanlarını hepimiz biliyoruz kötü yanları bunlardı evren özellikle hogwarts muhteşem yansıtılmış okulun kendisi açık dünya gibi fakat söylediğim nedenlerden dolayı rpg değil de açık dünya oyunu olmuş tasarım olarak kusursuz gibi gözükse de mantığa yatmayan çok şey var umarım devam oyunu olur ve bunlar düzeltilir herkese iyi oyunlar