Hogwarts Legacy oynayanların görüşleri neler?

hocam oyunun görevleri nasıl tekrar ediyor mu yada haritada yapacak keyifli aktiviteler var mı? çok oynamamışsınız ama fikir edinmişsinizdir.
oyun 6 saatte her şeyi bitirip tekrarlatmıyor. Ayrıca oyun için save dosyam ile steam oynama sürem arasında 2 saat fark var. Test yapmayı seven biriyim sürekli fsr vs native. Medium vs high falan testleri yaptım. Etrafı gezdim biraz yani oyundaki ilerlemem aslında 4 saat.
Keşfedilecek çok fazla şey var, harita muazzam büyük gerçekten aşırı büyük daha okul ve çok çok az çevresine çıktım. Oyun süresini sadece main story ile 30-35 saat diyorlar fakat böyle bir haritada oyunu 30 saatte bitirmek imkansız olacak gibi duruyor.
1675864443003.png

1675864419375.png

Harry Potter'ı bir kere bile izlememiş biri olarak oyunu beğendim. Yalnız yüz animasyonları ve grafikler zayıf kalmış. Combat sistemini ise eğlenceli buldum.

Performansa gelecek olursak yer yer FPS düşüşleri olsa da genel olarak orta ayarlarda 1080p çözünürlükte 60 FPS üzeri oynuyorum.
Grafiklerin zayıf kalmasına katılmıyorum fakat oynadığımız karakterin yüz animasyonları bana da zayıf geldi biraz.
 
Son düzenleme:
Saygı duyarım fakat sistem gereksinimlerine göre daha iyisini beklerdim açıkçası. Oyunun grafikleri bana 2023'te çıkan bir oyun hissiyatını yansıtmadı.
Sistemi çok yorduğu konusuna ben de katılıyorum evet. Native 14.5gb vram, fsr 13.5gb vram demek.
4K çözünürlükte 3080'in (özellikle 10gb modeli) çok uzun ömürlü olmayacağını savunurdum hep fakat o geleceğe bu kadar hızlı gireceğimizi hiç düşünmezdim.
 
Laptop için optimizasyon yok gibi 6gb vram ile 2k da 60 fps sabit alamıyorum bazen artıyor ama medium da filan ek olarak çözünürlük ayarlanmiyor
 
Arkadaşlar oyunu deluxe edition olarak aldım şuana kadar 6-7 saatlik oynadım. Yan görevler çok var ana hikaye fena değil tabi daha hikayeyi çözemedik olaylar neden oluyor kısmı daha sonralarda kendini gösterecektir böyle olması güzel şimdi oyunda sizin merak ettiklerinizi sayayım.
Grafikler ile başlayalım aşırı güzel full ayarlarda oynamak arkadaşın dediği gibi tuzlu atmosfer çok iyi büyülerin görünümü çok iyi.
Oynanış animasyonları hep aynı büyü animasyoları kombolar tabi değişkenlik gösteriyor ama genelde aynı bu konuda biraz zayıf fakat çatışma ya girdiğinizde verdiği hissiyat güzel.
Oyunun en büyük eksiği quidditch maçları yok maalesef zaten oyunun başında okul müdürü bu sezon olmayacağını söylüyor belki ileride DLC olarak getirirler.
Okulda gördüğünüz dersler sıkıcı ve basit fakat harry potter evreninde hissetmenizi sağlıyor.
Süpürge ile daha 6-7 saatlik oynamanın sonunda yeni uçmaya başladım eğlenceli olmuş ama tabi bi quidditch maçı olsaydı da uçsaydık diyorsunuz.
Çok fazla kıyafet var bunlar size defans özelliği katıyor yan görevleri yapınca yeni itemler alıyorsunuz.
Bug fazla görmedim öyle oynamayı etkileyecek bir bug yok
Optimizasyon fena değil tabi FPS droplar oluyor oyun çıkışında güncelleme ile düzeltirler çok rahatsız edici şeyler yok.
 
Hocam ben 2060 ile sürekli Drop yiyorum çözemedim bir türlü

EKRAN KARTI: GİGABYTE RTX 2060
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 3500X
RAM:16GB
 

Geri
Yukarı