HOI 4 Ordu Düzeni

Tümen yapısından ziyade orduyu nasıl oluşturacağımı bilmiyorum hocam. Yanı söyle sorayım bir ordu kurarken 12 piyade 12 motorize tümeni mi eklemeliyim ? Yoksa full 24 tümenden oluşan motorize mi oluşturmalıyım?
Kafkaslar için 24 piyade kur. Bunların arasına ne kadar dağcı karıştırırsan o kadar iyidir. Dediğim gibi Türkiye oynarken motorize birlikler çok önermiyorum ama Araplarla falan savaşırken çok işine yarar motorize ordu. Bomboş çölde piyadenin ilerleyişi çok yavaş oluyor. Bunun için de hafif tank kullanman daha iyi olur gerçi.

Bu arada pocket atmayı deneyin, aşırı OP bir sistem. Tabii birliklerinize güveniyorsanız.
Pocket olayında cephe hattına piyade yerleştirdim diyelim düz ovada tank ile pocket atıp arkadan cephe hattında ki piyadeleri ofansif hat çizip ilerletmek ne kadar doğru olur ? Yanı tek cepheden biri ofansif hat oluşturup piyade girip diğerinde sadece pocket ile aynı anda orduyu sokmak doğru bir olay mı ?

Kafkaslar için 24 piyade kur. Bunların arasına ne kadar dağcı karıştırırsan o kadar iyidir. Dediğim gibi Türkiye oynarken motorize birlikler çok önermiyorum ama Araplarla falan savaşırken çok işine yarar motorize ordu. Bomboş çölde piyadenin ilerleyişi çok yavaş oluyor. Bunun için de hafif tank kullanman daha iyi olur gerçi.
Rehberde olan Anti-Tank Template'e bak. Türkiye Mid-Game'de öyle division basabiliyor mu?

Pocket olayında cephe hattına piyade yerleştirdim diyelim düz ovada tank ile pocket atıp arkadan cephe hattında ki piyadeleri ofansif hat çizip ilerletmek ne kadar doğru olur ? Yanı tek cepheden biri ofansif hat oluşturup piyade girip diğerinde sadece pocket ile aynı anda orduyu sokmak doğru bir olay mı ?
Pocket'ı offensive hatla yapmak bana göre en baştan hata. Düz manuel yaparsanız daha sağlıklı olur.

Peki motorize tank dağcı karışımı ordu oluşturmak mantıklı mı ? Her coğrafya kullanırım mantığı var bende biraz.

Peki motorize tank dağcı karışımı ordu oluşturmak mantıklı mı ? Her coğrafya kullanırım mantığı var bende biraz.
Üretimi maliyetli olur hocam. Motorize ordunun avantajı hızı. düşman hattını yaracak ateş gücün, hava desteğin yoksa piyadeler daha iyi olur. Mesela Araplarda hiçbir şey yok, çek motorizeni çölde yanla. Mesela Alman oynarken sadece tank ve motorize ordu kurduğum bile oldu. Lüksemburg'dan dalıyorsun Fransa'ya, daha savunmaya gelemeden Dunkirk'de pocket atıyorsun.

Dağcı da sınır var hocam yapamıyorum. Piyade gitmiyor mübarek. 1 sene Kafkaslar’da denedim ama yok :) sovyet 4 tümen ile savunurken ben 14 tümen ile ittirmiyorum.

Hocam Türkiye ile oynamak çok kolay bence. Çok rahat 32M insan gücüne ulaşabiliyor. Size tavsiyem öncelikle faşist olun. Ardından Bulgaristan ülkesini ele geçerin. Bulgaristan savaşı bitmişken sonra yunan ülkesine savaş açın. Ardından Almanya'nın Fransa ülkesine saldırmasını bekleyin. Almanya ülkesi birleşik krallık ile savaşırken siz İran ve Irak ülkesine saldıracaksınız. Ardından Almanya ülkesinin ile ittifaka girin. Fakat birleşik krallık ile savaşmayın. Hitler Rusya ülkesine savaş açarken siz de Rusya ülkesine savaş açacaksınız. Hem Kafkas dağlarından hem de İran veya Irak tam hatırlamıyorum. Galiba İran tarafından da saldıracaksınız. Sovyet devrildikten sonra ise 100 tane boğaz piyadesi basıp kıyıları savunacaksınız. Ardından birleşik krallık ile savaşa girin. Türkiye çok kolay bir ülke.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı