HOI 4 Ordu Düzeni

Hocam Türkiye ile oynamak çok kolay bence. Çok rahat 32M insan gücüne ulaşabiliyor. Size tavsiyem öncelikle faşist olun. Ardından Bulgaristan ülkesini ele geçerin. Bulgaristan savaşı bitmişken sonra yunan ülkesine savaş açın. Ardından Almanya'nın Fransa ülkesine saldırmasını bekleyin. Almanya ülkesi birleşik krallık ile savaşırken siz İran ve Irak ülkesine saldıracaksınız. Ardından Almanya ülkesinin ile ittifaka girin. Fakat birleşik krallık ile savaşmayın. Hitler Rusya ülkesine savaş açarken siz de Rusya ülkesine savaş açacaksınız. Hem Kafkas dağlarından hem de İran veya Irak tam hatırlamıyorum. Galiba İran tarafından da saldıracaksınız. Sovyet devrildikten sonra ise 100 tane boğaz piyadesi basıp kıyıları savunacaksınız. Ardından birleşik krallık ile savaşa girin. Türkiye çok kolay bir ülke.
Hocam inan bugün birebir denedim dediğinizi. Denemez olaydım. Trakya İngilizlere, Bursa Kocaeli İzmir e doğru Sovyetler e doğuda kukla malum devlet aldı. Bana avuç içi kadar toprak kaldı. 😂

@Mustafafnt o iş öyle yürümüyor. Sen Yunan'ı al, Bulgar'a savaş hedefi oluştur dediğin anda İngilizler bağımsızlığını garantiliyor onların. Ayrıca çok rahat insan gücü olduğu da yok TR'nin. Faşistken bile.

Hocam inan bugün birebir denedim dediğinizi. Denemez olaydım. Trakya İngiliz'lere, bursa Kocaeli İzmir'e doğru Sovyetler e doğuda kukla malum devlet aldı. Bana avuç içi kadar toprak kaldı. 😂

Hocam ben Sovyetler birliğini kukla olarak almıştım çok zevkli oluyor. Turan kurmak için Almanya ülkesine savaş açmıştım fakat işler güzel gitmedi :D.İşte hocam İngiliz'ler ile savaşmayın. Hitler sizi çağıracak savaşa kabul etmeyin.
@Mustafafnt o iş öyle yürümüyor. Sen Yunan'ı al, Bulgar'a savaş hedefi oluştur dediğin anda İngiliz'ler bağımsızlığını garantiliyor onların. Ayrıca çok rahat insan gücü olduğu da yok TR'nin. Faşistken bile.

Hocam turan kurmadan önceki Misaki milli kararları alındıktan sonra size 2 tane politikacı veriyor onlar aşırı fazla insan gücü veriyor. Ayrıca ben Bulgaristan ülkesine Atatürk ölmeden saldırıyorum. Yani dünya tansiyonu çok olmadığı için İngiliz'ler bağımsızlık garantisi atmıyor.

Hocam ben Sovyetler birliğini kukla olarak almıştım çok zevkli oluyor. Turan kurmak için Almanya ülkesine savaş açmıştım fakat işler güzel gitmedi :D.İşte hocam İngiliz'ler ile savaşmayın. Hitler sizi çağıracak savaşa kabul etmeyin.
Aslında İngilizler fazla sorun olmuyor 48 tümen kıyılara garnizon döşedim çıkamadılar. Ortadoğu da İtalyanlar ile bastırınca fişini cekiyoruz ama nasıl olduysa adamlar bir şekilde Trakya’dan girdi bana 😂

Aslında İngiliz'ler fazla sorun olmuyorum 48 tümen kıyılara garnizon döşedim çıkamadılar. Ortadoğu da İtalyanlar il bastırınca fişini cekiyoruz ama nasıl olduysa adamlar bir şekilde Trakya’dan girdi bana 😂

Hocam ben Sovyet Rusya ülkesini devirdikten sonra. Boğaz tugayı basıp kıyılara koyduktan sonra Japonya ile savaşıyordum. Bir baktım Anadolu yok Amerika girmiş :D.

Hocam ben Sovyet Rusya ülkesini devirdikten sonra. Boğaz tugayı basıp kıyılara koyduktan sonra Japonya ile savaşıyordum. Bir baktım Anadolu yok Amerika girmiş :D.
Ahahahahah 😂 Bogaz Tugayları kıyı tutmak icin mi hocam ? Bak mesela bunları bilmiyorum bir tek dağcıları dağda kullanacağımı biliyorum 😂 Peki süvariler ne işe yarıyor?

Ahahahahah 😂 boğaz tugayları kıyı tutmak için mi hocam? Bak mesela bunları bilmiyorum bir tek dağcıları dağda kullanacağımı biliyorum 😂 peki süvariler ne işe yarıyor?

Hocam boğaz tugayları çok daha az ekipman istedikleri için kıyı tutmak için onları görevlendirin. Boğaz tugaylarının için boş fakat kıyıları tutuyorlar. Süvari ise daha hızlı hareket ediyorlar. Ben mesela Hindistan gibi çok geniş ülkelere saldırdığım zaman süvari birlik basıyorum.

Arkadaşlar, oyunda yaklaşık 10 saatim var. Az çok tecrübe edindim ama bazı noktalarda sorunum var. Mesela Kafkaslar’da Sovyet ile çarpışırken biraz ilerliyorum ama dağa gelince düşmanı itemiyorum. Bir de mesela Motorize, Tank, Piyade, Süvari vs gibi tümenleri 24 tümenlik orduya dahil ederken hepsini karmalı mıyım yoksa coğrafyaya özel mesela Full dağcılardan oluşan 24 tümenlik ordu mu oluşturmalıyım? Ek olarak isyanları bastıramıyorum, ne yapmam gerekir?
Öncelikle dağlı alanlarda ordunuz yıpranır. Altyapı iyi olmadığından ikmal yetişmez. Diğer sorunuza gelecek olursak mesela Almanya'dan örnek verelim. İsmini hatırlayamadığım bir komutan tanklar konusunda usta. Tüm tankları ona atarsanız gayet iyi iş çıkarabilir. Paraşütçüler'de işe yarar.

Öncelikle dağlı alanlarda ordunuz yıpranır. Altyapı iyi olmadığından ikmal yetişmez. Diğer sorunuza gelecek olursak mesela Almanya'dan örnek verelim. İsmini hatırlayamadığım bir komutan tanklar konusunda usta. Tüm tankları ona atarsanız gayet iyi iş çıkarabilir. Paraşütçüler'de işe yarar.

Erwin Rommel en sevdiğim tank komutanıdır kendisi.

Erwin Rommel en sevdiğim tank komutanıdır kendisi.
WW 2'de Kursk savaşında çok büyük rolü vardır. Sovyetleri bitiren adam denebilir.
Kuzey Afrika'da da terör estirmiştir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı