Çözüldü HOI 4 "oyun başlatılamadı" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

kıvanç 1905

Hectopat
Daha fazla  
3 saattir bununla uğraşıyorum. Launcher'da bir sorun yok, sadece oyun başlatılamadı diyor.

Paradox Launcher 31.08.2021 17_20_07.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2 sayfada çözülecek konuyu 5 sayfada çözdük ama olsun.

Bağlandıktan sonra Process Monitor ile rapor oluşturdum. MSVCP140.DLL ve VCRUNTIME140.DLL dosyaları da eksikti. C++ 2015 kütüphanelerini kurduk. Sorun çözüldü.

Ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum ki. Bilgileri kopyalayıp buraya yapıştırın. Bağlanan benim zaten, bağlantıyı niye kesiyorsunuz?

Akşam akşam sabrım sınanıyor gerçekten.

Bağlandıktan sonra Process Monitor ile rapor oluşturdum. MSVCP140.DLL ve VCRUNTIME140.DLL dosyaları da eksikti. C++ 2015 kütüphanelerini kurduk. Sorun çözüldü.

Çözüm

Bağlandıktan sonra Process Monitor ile rapor oluşturduk. MSVCP140.DLL ve VCRUNTIME140.DLL dosyaları da eksikti. C++ 2015 kütüphanelerini kurduk. Sorun çözüldü.

Başka bir şey yapmam gerekmiyor değil mi? Bilgisayarı çok bilmiyorum da.

Orada ya işte. Hoi4 yazıyor. Ortalarda.
Merhabalar.

Aynı sorundan ben de muzdarip olduğum için sizinle iletişime geçmek istedim. ( bu websitede ilk defa deneyimim olduğu için bu şekilde yazdım umarım bir sorun olmaz :) )

Sizin işlediğiniz adımları harfiyen yapmama rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadım bu yüzden de size kendi process Monitor analiz dosyasının linkini atmak istedim. Eğer size de uygunsa bana yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

@Theoklymenos

Sizin durumunuzdaki dosyayı ilk defa görüyorum açıkçası. Emulator64.dll diye bir dosyayı arayıp bulamıyor yazılım. Bu dosyayı kendi sistemimde bulamadım. Belki Paradox Launcher ile alakalıdır ama Paradox Launcher'ı birkaç gün önce kaldırdığım için kendi sistemimle de teyit edemiyorum.

McAfee'nin aktif korumasını kapattıktan sonra Paradox Launcher'ı kaldırmayı deneyebilirsiniz. Sonrasında oyun dosyalarını doğrulayarak oyunu tekrar açmaya çalışın.

SFC /scannow da işe yarayabilir. Denemekten zarar gelmez.

Son düzenleme:
@Theoklymenos

Sizin durumunuzdaki dosyayı ilk defa görüyorum açıkçası. Emulator64.dll diye bir dosyayı arayıp bulamıyor yazılım. Bu dosyayı kendi sistemimde bulamadım. Belki Paradox Launcher ile alakalıdır ama Paradox Launcher'ı birkaç gün önce kaldırdığım için kendi sistemimle de teyit edemiyorum.

McAfee'nin aktif korumasını kapattıktan sonra Paradox Launcher'ı kaldırmayı deneyebilirsiniz. Sonrasında oyun dosyalarını doğrulayarak oyunu tekrar açmaya çalışın.

Tekrardan merhabalar,

McAfee'nin korumasından bahsederken duvar ve tam zamanlı taramadan bahsediyorsanız onları kapatıp da oyunu çalıştırmayı denedim ama olmamıştı ve evet emulator64.dll dosya hatasını oyunun dosyalarından oyunu yöntici olarak çalıştır diyerek denediğimde bu hatayla karşılaştım. Haricinde ''kapatma'' dediğiniz durumun nasıl olacağı hakkında bilgiye sahip değilim.

Paradox launcher'ı kaldırıp oyun dosyalarını doğrulama dediğimde yaklaşık 30 GB dosya yükletiyor bana...

SFC/scannow için yazıyı okuyup denemeye çalışacağım.

Teşekkürler.
@Theoklymenos

SFC /scannow ile birlikte böyle bir sonuç aldım:
Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

Tekrardan yönetici olarak exe dosyasını çalıştırdığımda, emulator64.dll bulunamadı hatasını tekrardan aldım... :(

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı