HOI4 Almanya için öneriler

Ben 1938 ortasına kadar full sivil gidiyorum. Efsane bir manpowere ulaşıyorum. Ardından askeriye basıyorum. Yakın hava desteği ve destek ekipmani basıyorum genellikle. Tank hiç basmıyorum.

Focus Tree'den ilk önce politic power almak için Rhineland, sonra 5 yıllık plana gidin. İsmi 4 yıllık plan da olabilir tam hatırlamıyorum o focusu. Oradaki focus ağacını sağ tarafını komple bitirin. Petrol ve fabrika sağlıyorlar. Focus ağacının ortası ve soluna gitmene gerek yok.

Ardından Sovyetlerle anlaşma yapın, Panzer III adlı zırhlıyı araştırın. Sovyet'le anlaşma yapmazsan bu tankı araştırman çok uzun sürecek. Dediğim tankı araştırdığın gibi direk o tankı geliştir. Guvenilirliğini, delme oranını arttır. Bunları da ordu deneyimi sayesinde yapabilirsin. Yaklaşık 120 civarı ordu deneyimine ihtiyacın olacak iyi bir geliştirme için. Bu sayıyı da ispanya savaşına gönüllü gönderip deneyim kasarak ve ordu teorisyeni olarak Heinz Guderian'ı atarsan sahip olursun.

Geliştirmeyi yaptığın gibi neredeyse tüm askeri fabrikanı araştırdığın tanka bas. Ben yaklaşık 40 tane fabrikayı o tanka atıyorum. Savaş başladığında yaklaşık 10-15 adet aşırı güçlü tanklarım oluyor. Onları blitzkrieg için kullanıyorum. Polonya ve Fransa'yı toplam 20K gibi çok düşük bir kayıpla alıyorum.

Paraşütçüleri araştırmayı unutma. İngiliz çıkarması için çok gerekliler. Paraşütçüleri taşımak için de nakliye uçağına ihtiyacın olacak. 1 fabrika atasan yeter. Ayrıca İngiliz Kanalında üstünlük sağlayabilmek, İngiliz ve Fransız donanmasını ağlatabilmek için deniz bombardıman uçağına çok ihtiyacın olacak. Onları basmayı unutma sakın. Almanya donanması tüm denizlerde üstünlük sağlayamaz çünkü. Ancak uçaklar düşman gemilerini ağlatırsa o zaman işin çok kolaylaşır. Taktik bombardıman uçağı da basabilirsin, ancak ben pek kullanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı