HOI4 Almanya ordu template önerisi

Turkce versiyonu hic oynamadim. SPG tankin topcu ozelligi yuksek varyanti. Yuksek soft attack veriyor fakat breakthrough az. Standart tank yuksek breakthrough verir fakat soft attack gorece dusuk kalir. Template'in tamamini tankla doldurmaktansa araya SPG serpistirirsen daha yuksek soft attack elde edersin fakat endustrini buna gore organize etmen gerekir ve supply ihtiyaci artar.

SPG yapabilmek icin tank research tree'sindeki ufak kutucuklari secmen lazim, ilk basta ben de gozden kacirmistim bunlari.

Eki Görüntüle 1332776

Oyunun %95'inde karsinda piyade olacagi icin yuksek soft attack cok onemlidir.

Ajan DLC dedigin La Resistance sanirim, istihbarat sayesinde bir suru onemli kazanimlar elde ediyorsun. Dusmanin icislerine mudahale edersin, istihbarat sayesinde ordularin daha iyi savasir ( ya da ters istihbarat ile dusman ajanlarini egale edersin ). Fethettigin bolgelerdeki ayaklanma ihtimalini ve seninle isbirligi yapma ihtimalini arttirirsin.
Bunlar yok artık.

Karşında 3 tane 21 width piyade olsa zaten toplam 1500 defans ediyor, tankta atılım çok önemli eğer daha fazla soft atak isterse tank dizaynını değiştirebilir, ekisi gibi SPG koymaya çok da gerek yok.

Hayir, hucum yapan birligin breakthrough degeri hucum sirasindaki "savunma" degerine denk geliyor. Yani savunma yapan birlikte "defans" olur, hucum yapan birlikte "breakthrough" olur. Bu degerler karsisindaki birligin atagina gore deger alir.

Yani eger degistirmedilerse hesaplamayi, hucum yapan birligin breakthrough degeri ( hucumdaki savunma ) savunma yapan birligin saldiri gucunden fazla ise daha yuksek frekansta saldirir.

20 atilim varsa, dusmanin saldiri gucu 19 ise yeterince atilimin var demektir, fazlasi cok da efektif degil.
Bunlar yok artık.

Yeni DLC de yok, bende hala var : )
Muhtemelen soruyu soran arkadasta da.

Hayir, hucum yapan birligin breakthrough degeri hucum sirasindaki "savunma" degerine denk geliyor. Yani savunma yapan birlikte "defans" olur, hucum yapan birlikte "breakthrough" olur. Bu degerler karsisindaki birligin atagina gore deger alir.

Yani eger degistirmedilerse hesaplamayi, hucum yapan birligin breakthrough degeri ( hucumdaki savunma ) savunma yapan birligin saldiri gucunden fazla ise daha yuksek frekansta saldirir.

20 atilim varsa, dusmanin saldiri gucu 19 ise yeterince atilimin var demektir, fazlasi cok da efektif degil.

Yeni DLC de yok, bende hala var : )

Tamamdır bu şekildeymiş.

Son düzenleme:

Yeni DLC de yok, bende hala var: )

Bunun rehberi için YouTube'a ne yazmam lazım tam olarak?

@bitwise spg tanklar bir süre sonra işe yaramıyor. 40W medium tank veya spg tank fark etmez piyadeyi her şekilde itersiniz. Genelde 40-41 yılından sonra spg kullanmayı bırakmanız gerekir çünkü düşmanın karşınıza getireceği tanklara sadece spg ile karşı koyamazsınız ve oyundan düşersiniz düşmanınızda sizi bir güzel ele geçirir. Önceki sayfada bir arkadaş 40W medium tank template paylaşmış bence güzel bir template son sıradaki tanklar isteğe göre eksiltilip yerine motorize eklenebilir veya motorizeler daha sonra mekanizeye çevrilebilir. 500 soft attack güzel bir değer bence. Araya ufak spgler ekleyerek bu değerleri uçurmaya ve karşılığında birimin savunmasından kaybetmeye gerek yok bana kalırsa. Sanırsam arkadaş Almanya oynuyor özellikle Almanya ile spg basmaya hiç ama hiç gerek yok tamamen medium tanka odaklansa daha iyi olur bence.

@bitwise spg tanklar bir süre sonra işe yaramıyor. 40W medium tank veya spg tank fark etmez piyadeyi her şekilde itersiniz. Genelde 40-41 yılından sonra spg kullanmayı bırakmanız gerekir çünkü düşmanın karşınıza getireceği tanklara sadece spg ile karşı koyamazsınız ve oyundan düşersiniz düşmanınızda sizi bir güzel ele geçirir. Önceki sayfada bir arkadaş 40W medium tank template paylaşmış bence güzel bir template son sıradaki tanklar isteğe göre eksiltilip yerine motorize eklenebilir veya motorizeler daha sonra mekanizeye çevrilebilir. 500 soft attack güzel bir değer bence. Araya ufak spgler ekleyerek bu değerleri uçurmaya ve karşılığında birimin savunmasından kaybetmeye gerek yok bana kalırsa. Sanırsam arkadaş Almanya oynuyor özellikle Almanya ile spg basmaya hiç ama hiç gerek yok tamamen medium tanka odaklansa daha iyi olur bence.

Bence tam tersi. Tum tank varyantlari gerekiyor. CAS ucaklari tanklari perisan ediyor, 2 tane AA tank koyarak tek bir savasta 300+ ucak dusurebiliyorsun.

Ustte de acikladigim gibi breakthrough degerinin bir noktadan sonra fazlasi yeterince is gormuyor. Piercing ~ Armor gibi. Dusmanin piercing degerinden fazla armorun varsa, daha fazlasinin katkisi yok ( ya da minimal ). Bazi degerler dusmaninkinden fazla mi az mi ona bakiyor sistem, bazi degerlerin ise olabilecek MAX degerde olmasi gerekiyor.

Ekonomi ve supply acisindan problemim yoksa:
- 25+ organization
- Yeterince fazla armor
- Yeterince fazla breakthrough
- Yeterli AA
- Max soft attack
- Max hardness

Bence en optimal dizayn.

Sadece tank ile de pushlarsin, onun da soft attack degeri kotu degil. Ama ben araya SPG katmayi ustte acikladigim sebepten seviyorum. Ayrica savunma birliklerine de SPG koyuyorum bazen.

@bitwise bahsettiğiniz piercing armor olayında nsb ile değişikliğe gidildi artık tam olarak dediğiniz şekilde çalışmıyor. 1-2 tane spgnin savunma birliklerine ciddi anlamda katkısı olacağını düşünmüyorum. Belki yararı vardır fakat büyük bir seviyede değildir bence. Anladığım kadarıyla siz sadece SPG ve SPAA kullanıyorsunuz farklı bir oynayış şekli olmuş. İtalya dışında SPG kullanımını gereksiz buluyorum nedense.

@bitwise bahsettiğiniz piercing armor olayında nsb ile değişikliğe gidildi artık tam olarak dediğiniz şekilde çalışmıyor. 1-2 tane spgnin savunma birliklerine ciddi anlamda katkısı olacağını düşünmüyorum. Belki yararı vardır fakat büyük bir seviyede değildir bence. Anladığım kadarıyla siz sadece SPG ve SPAA kullanıyorsunuz farklı bir oynayış şekli olmuş. İtalya dışında SPG kullanımını gereksiz buluyorum nedense.

Sadece SPG ve SPAA kullanmiyorum yalnizca. Anlatamiyorum bu konuda sanirim fikrimi.
Sunu demeye calisiyorum -> Yalnizca tank + motorized bir template'in breakthrough degeri gereksiz yuksek, soft attack degeri de olabileceginden dusuk kaliyor. Araya SPG ve SPA serpistirmek daha optimal. Ben de agirlikli olarak tank kullaniyorum yoksa.

Sadece SPG kullanirsan piercing, breakthrough ve armor dusuk kalir, 2 tane tank gelse dumduz eder.

Bence oyunun ana temasi zaten farkli gucu ve zaafi olan birimleri bir arada kullanip eksiklikleri gidermek. Yoksa 8 tane rocket arty kullandigin infantry template'i ile de push yaparsin.

Ben Italya ile sadece light tank + motorized ( 20w ) birlikler ile takiliyorum. SPG fazla supply istiyor, Afrika icin elverisli degil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı