HOI4 Almanya, Sovyet'i nasıl yenmeliyim?

Vardem

Hectopat
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
3.746
Çözümler
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Haftalarca uğraşlarım sonucunda İngiliz anakarasına çıkabildim ve savaş bitti. Sonra Sovyet'e girdim ama Raj ve East Indies'i korumaya asker bırakmak olsun, İngiliz anakarasına garnizon bırakmak olsun manpower bayağı azaldı.

Sovyet sınırına nerden baksanız 1.5-2 milyon asker yığdım ve ancak bu şekilde Sovyet'lerle denk olabildim cephede. Hal böyle olunca da atrittion çoğaldı, tanklarımın yarısını getirebildim. Paraşütçü mü atayım, Leningrad'a çıkarma mı atayım çok kararsızım. Beni aydınlatın lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Haftalarca uğraşlarım sonucunda İngiliz anakarasına çıkabildim ve savaş bitti. Sonra Sovyet'e girdim ama raj ve east ındies'i korumaya asker bırakmak olsun, İngiliz anakarasına garnizon bırakmak olsun manpower bayağı azaldı.

Sovyet sınırına nereden baksanız 1.5-2 milyon asker yığdım ve ancak bu şekilde Sovyet'lerle denk olabildim cephede. Hal böyle olunca da atrittion çoğaldı, tanklarımın yarısını getirebildim. Paraşütçü mü atayım, Leningrad'a çıkarma mı atayım çok kararsızım. Beni aydınlatın lütfen.

Benim bir taktiğim vardı biraz riskli ve tehlikeli ama, şimdi 50-60 tane paraşütcü bas, yeteri kadar da uçak bas transport, sonra 1'er tane sovyet askerlerinin arkasına at. Sovyetler zaten bir çizgi içinde pocket kalıyor, ama diğer tümenin paraşütcü birliğini yarmasını engelle yoksa pocket gider paraşütcülerin tamamı gidebilir.
 
Hava gücün iyi miydi? Hava desteği olmayınca tanklar çöp olabiliyor.
Atrattionu da ayarlaman lazımdı. Altyapıyı döşeyip fazla piyadeleri geri çekmen lazımdı. Tankları sürüp pocketleyecektin. Zaten Moskova taraflarını aldıktan sonra surrender vermesine pek bir şey kalmıyor Sovyetin.
 
Sınırda tutun askerleri, bir süre sadece çekirdek çitleyin, zaman zaman 1-2 birimi geri çekin zayıf süsü verin, bırakın yapay zeka saldırsın size 2-3 ay kadar ekipmanlarını yesin, birimlerinin ekipmanlarının azaldığını gördüğünüzde büyük nehire kadar line attack verin ve pocket atarak ilerleyin, pocket atmazsanız boşa vakit kaybetmiş olursunuz. Attri sorununu sınırınıza ve kapitolünüze altyapı basarak çözebilirsiniz, büyük nehirden sonra bir duraksayın, yapay zeka yarını yokmuş gibi asker indirip sizi itmeye çalışacaktır zaten, yeterli gördüğünüz zaman ezin kafasını gitsin. Hava desteği hayati önem taşır, piyadenin vuramadığı cephede hava vurur.
 
Hava kuvvetlerinde eziyorum. Savaş başlamadan önce zaten altyapıyı fullemiştim çoğu yerde. Tanklar nasıl oluyorsa bir şekilde atrittion yemeyi beceriyor.
 
Template kaynaklı olabilir, bölgede gereğinden fazla asker olduğu için olabilir. Supply Map moduna geçip bölgedeki supply durumunu kontrol ettiniz mi hiç?
 
İtmeye çalıştığınız arazi koşulları, hava sıcaklığı / soğukluğu, doktrin araştırmalarınız. Bunların hepsi birliklerde yüzdelik olarak Attrition'a sebep olur, farenizi birliğin başındaki kırmızı kurukafa işaretinin üzerinde tutarak ne yüzünden Attrition yediğini detayı ile görebilirsiniz. Örneğin dağlık bir arazide savaşıyorsanız %40 attri yemeniz çok normal. Sovyet cephesi zaten genellikle piyade ve uçakların ağır bastığı bir cephedir, tanklar pocket açmak, pocket kapatmak için kullanılır.
 
@Nailed It

Teşekkürler.

Fakat Sovyet 3-4 tank pocket yedi, yaklaşık 2 milyon kayıp verdi ama sanırım bunlar onun için hiçbir şey. Ekipmanının erimiş olması gerekiyor sanırım. Pocket ata ata gidiyorum ama tık yok adamda. Ben mi çok güçsüz kaldım, Sovyet mi çok güçlü oldu anlamıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı