HOI4 birlik gücü nasıl ayarlanabilir?

Hava:

Avcılar zaten adı üstüne Uçakları avlarlar. Eğer Avcıların içini güzel dizayn eder ve teknolojide ilerlerseniz takasları kazanmanız kolay olur. Takas dediğimiz mesela sen 5 uçak düşürürsün düşman 1 uçağını düşürür bu durumda 4 uçak kara geçersin ve düşmanı 4 kat hızlı mağlup edersin.

Stratejik Bombardıman uçakları, düşman ülkeyi bombardımana tutmaya yarar. Taktiksel Bombardıman Uçaklarına kıyas daha iyi bombardıman yaparlar, mahvederler.

Taktik Bombardıman Uçakları ise sadece Kara değil aynı zamanda Deniz bombardımanı da yapabilir. CAS vurabilir. Yani karma bir uçaktır. Tabi bunları Stratejik Uçak kadar iyi yapamaz.

Deniz:

Destroyer gemileri Denizaltı avlamak için birebirdir. Aynı zamanda Carrier (Uçak Gemisi) üreten bir ülkeyseniz kesinlikle Destroyer gerekli bir birimdir. ABD olarak oynuyorsanız kesinlikle basmalısınız. Eğer İngiltere üstünlüğü istiyorsanız şart.

Cruiser gemileri ise hafif savaş gemileridir. Büyük savaş gemilerine kıyas daha az vururlar ama hızlıdırlar. Destroyer gemilerini kolay avlarlar.

Battleships adı üstüne Savaş gemisi. Tüm gemi sınıflarına cehennemi yaşatırlar ancak korunmaları gerek çünkü en ufak hasarda 2 ay bakıma girerler. 2 ay kullanamazsınız. Ama vuruş güçleri inanılmazdır. Aynı zamanda hantaldırlar. Denizaltılarına karşı pek savunma gösteremezler ama yinede saldırı yapabilirler. Çoğu konuda güçlüdür yani. Son olarak üretim maliyetleri fazladır. 30 Denizaltı basabilirsiniz ama bir savaş gemisini zor basarsınız.

Carrier, namı değer Uçak gemileri. ABD, İngiltere, Japonya gibi büyük ülkelerin kullanması gereken bir birim. Amacı zaten belli. Carrier basıyorsanız Kruvazatör ve Destroyer basmanız gerek. Çünkü denizaltıları bunları keklik gibi avlıyorlar. Hayvani şekilde pahalıdırlar. Bakıma girerlerse çıkana kadar ömür geçer. Ondan dolayı iyi korunmaları gerek. Bana kalırsa pekte önemli bir rolleri yok.

Denizaltılar, basit ve ucuzdurlar. Hızlıdılar. Görünmezler (görünmeleri zordur yani.)
Ama Destroyerlere karşı savunmasızdırlar. Aynı zamanda havaya karşı çok kötüdürler. Rakip Deniz Uçağı koyduğu anda pertsiniz. Bundan dolayı o bölgeye Fighter götürmeniz gerekebilir. Ama Konvoy Avlama konusunda üstünü tanımam. Çok iyidirler. Çıkarma engellemek için birebir.
Kralsınız hocam 🖤
 
Hocam savaş bitmişti bunu yaptığında.

Hocam sorularım:
1- 200 fabrika çok değil mi nazi almanyasının bile savaş ortalarına doğru 200 fabrikası ancak oluyor.
2- wihdt nedir?
3- çok pahalı bir template yapılmaya değer mi?

Almanya'nın fazlaca gerek askeri gerek üretim buff u var 200 fabrika bana göre ideal haa yapmak zor biraz evet ama sovyetlede 1vs1 atmak istiyorsanızda anca yeter.
Wihdt de template değerlerinin yazdığı yerde yazar bu ya 20 ya da 40 olmalıdır 22 olasada zarar 42 olsa da zarar.
 

Geri
Yukarı