HOI4 GWR Almanya ile Britanya nasıl yenilir?

Makaleler
11
Yer
Castel Sant'Angelo
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R1056NT
i5-14500HX | RTX 4060 Mobile 120W | 32 GB DDR5 5200Mhz
GWR'ta Almanya oynuyordum. Bu sefer bir farklılık olsun diye Berlin-Bağdat Demiryolu'nun yapımını zorla dayattım ve Britanya bana, Avusturya'ya ve İtalya'ya savaş açtı. Savaş başlayalı 2 sene geçti, artık gemi üstünlüğü bende. Britanya'ya çıkartma atabiliyorum. En mantıklı nasıl atılır? Londra'ya girince pes etmiyorlar, bütün Britanya adasını süpürmem gerek galiba. Nasıl yapabilirim?

1755796902648.png

GWR çok az oynadım, ama genel hatları ile çıkartmadan bahsedecek olursak, şunlara dikkat edin:

• Çıkartma emirlerine 2-3'er birlikler ayırın.
  • En az 2 tane liman, sonrasında ise limanın bitişi olan topraklara çıkartma yapın.
    • Buralara çıkmak limanlara göre daha kolay, imkanınız varsa limanın etrafını sararak, karadakilerin yarısı ile limana, diğer yarısı ile limana destek vermeye çalışan düşmana saldırın ki takviyeler limana ulaşamasın.
  • Ayak basacak bir yer oluşturduktan sonra tankları (GWR'de başka güçlü olan ama suda savaşamayan birlik var ise onları) karaya çıkartıp kuzeye doğru yüklenin direk, İngiltere hep düzlük olduğu için tek seferde aşırı adam çıkartıp Supply'ı bitirmezseniz çok rahat itebilirsiniz.
  • Dümdüz yukarı doğru çıkınca istemsiz de olsa sağda solda ablukaya alacaksınız İngiliz askerlerini, onları temizleyin ve Liverpool'u aldıktan sonra yaklaşık britanya düşüyor genelde.
Normal oyunda da Paris kadar değerli fakat Fransa'daki gibi "disjointed government" tarzı bir şey olmadığı için Britanya'da, sadece Londra ile düşmez britanya, İngiliz kısımlarını almanız lazım hep.

Gwr şu an aldığı yeni güncelleme yüzünden dengesiz bir mod. Almanya ile 1916'da savaş bitirebiliyordum, dün oynadığımda stability dengesi kaymış ülkenin, darbe falan oldu, Bethmann-Holweg başa geldi Kaiser'i indirip,savaş başlamadan.
Üstüne Belçika'ya girmeden İngiltere bana savaş açtı, ki tarihsel gitmek istiyoruz diyen yapımcı ekip, tarihselliği bozmuşlar,eskiden July Crisis sonrası isteğe bağlı savaş açabilen Almanya,artık kendini direkt olarak savaş ortasında buluyor.

Gwr şu an aldığı yeni güncelleme yüzünden dengesiz bir mod. Almanya ile 1916'da savaş bitirebiliyordum, dün oynadığımda stability dengesi kaymış ülkenin, darbe falan oldu, Bethmann-Holweg başa geldi Kaiser'i indirip,savaş başlamadan.
Üstüne Belçika'ya girmeden İngiltere bana savaş açtı, ki tarihsel gitmek istiyoruz diyen yapımcı ekip, tarihselliği bozmuşlar,eskiden July Crisis sonrası isteğe bağlı savaş açabilen Almanya,artık kendini direkt olarak savaş ortasında buluyor.
1.14.3 surumunde oynuyorum hocam surumu, zaten guncelde degilim.

1.14.3 surumunde oynuyorum hocam surumu, zaten guncelde degilim.

Destroyer basın, Kaisersmarine zaten güçlü başlıyor, Torpedo Launcher ile yapabildiğiniz kadar ucuz destroyerları spamlayın, amiralleriniz zaten inanılmaz iyi, ben öyle yaparak bir savaşta 80 İngiliz gemisine 3 destroyer kayıp vermiştim.

Fransa'nın aradan çıkması lazım ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı