HOI4 SSCB ile Almanya'yı yenmek

Quarizmann

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bu konuyu 2. kez açıyorum çünkü ilkinde maalesef başarısız oldum. Bu konu üzerinde çok oynadım, çok video izledim ama nafile. Ne yapmam gerek? Aynı zamanda bazı videolarda çok fazla tüfek, top ve destek ekipmanı üretirken bazıları tanka ağırlık veriyor (Fighter hep yüksek sayıda tabii). Bir de şu videoyu rehber olarak alacağım ek bir tavsiyeniz olur mu? Hafta içleri oynayamadığımdan dolayı bu sefer yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler.

Hocam, Volvograd nehrinin arkasında bir savunmaya çekilin. Alman lojistiğini sürekli vurun ve bir yerden sonra tamir imkanları azalsın. Tankları oynayamıyorsanız veya kurulumunu bilmiyorsanız, piyade width'ini 40'a ayarlayın lojistik ve havaya çok önem verin. Kıyıları sürekli tutun, askeri günücüz hiçbir zaman -'ye düşmesin ona dikkat edin.

Son düzenleme:
Arkadaşların dediği gibi nehir arkasına çek fakat sadece nehirde asker olmasın, sınıra da asker koy. Böylelikle almanlar saldırırken onlarında ekipmanları eriyecek, garanti kaybedeceğiniz bir topraktaki altyapıyı patlatın. Bunu başarılı bir şekilde yaparsanız nehire gelene kadar ekipmanı büyük ölçüde azalacaktır, focuslara gidip buffları alıp almanları ittirmesi sana kalıyor.

"Stalin Line" denilen Leningrad'dan başlayıp Karadeniz'e dökülen nehir hattının arkasına çekil. Piyade düzenine 7 piyade 1 artillery(21 width) support olaraksa engineers ve artillery koy. Kalan bütün sanayin ile Fighter ve CAS bas. Hava üstünlüğü+nehir arkasında defansif kalarak kolaylıkla Almanları tutabilirsin. Ya da direkt oyun başında Polonya'ya saldır sonra direkt Almanya'ya gir yine kazanırsın.

Öncelikle uçağa önem verin close air support, fighter, bomber elinizde bolca bulunsun. Öncelik vermek gerekirse Fighter>cas>bomber olsun. Bombera 2-3 fabrika verseniz bile yeter.
Elinizdeki piyadeyi 30 width veya 21 width yapın. Piyadenizde de kürek ve reconnaissance desteği kesin bulunsun.

Elinizdeki tüm piyadeleri güçlendirdikten sonra nehir hattına çekilirseniz Alman'ın geride kalan topraklarını da bombalarsanız Alman kendi kendine ölüyor zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoyu atmayi unutmuşum. Herkes nehrin arkasına çekil demiş ama bu adam nasıl tutuyor onu anlamadım.

"Stalin Line" denilen Leningrad'dan başlayıp Karadeniz'e dökülen nehir hattının arkasına çekil. Piyade düzenine 7 piyade 1 artillery(21 width) support olaraksa engineers ve artillery koy. Kalan bütün sanayin ile Fighter ve CAS bas. Hava üstünlüğü+nehir arkasında defansif kalarak kolaylıkla Almanları tutabilirsin. Ya da direkt oyun başında Polonya'ya saldır sonra direkt Almanya'ya gir yine kazanırsın.
Öncelikle uçağa önem verin close air support, fighter, bomber elinizde bolca bulunsun. Öncelik vermek gerekirse Fighter>cas>bomber olsun. Bombera 2-3 fabrika verseniz bile yeter.
Elinizdeki piyadeyi 30 width veya 21 width yapın. Piyadenizde de kürek ve reconnaissance desteği kesin bulunsun.

Elinizdeki tüm piyadeleri güçlendirdikten sonra nehir hattına çekilirseniz Alman'ın geride kalan topraklarını da bombalarsanız Alman kendi kendine ölüyor zaten.
Tesekkürler fakat 21 width çok az değil mi?Ben hep 40 kullanırdım da. Bir de kaç topçu kaç piyade olacağını yazarsanız çok güzel olur.

Bir de ben 1943 Mart'a kadar savunmuştum ama operatiya bagratiya buff olsa da saldırım başarısız oldu. Havada çok kötüyüm neredeyse tüm uçaklarım düşmüştü. Ekipman eksiğinden ziyade çok adamım da yoktu. Bu yüzden medium tank üretmeli miyim?

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoyu atmayi unutmuşum. Herkes nehrin arkasına çekil demiş ama bu adam nasıl tutuyor onu anlamadım.

Tesekkürler fakat 21 width çok az değil mi?Ben hep 40 kullanırdım da. Bir de kaç topçu kaç piyade olacağını yazarsanız çok güzel olur.

Bir de ben 1943 Mart'a kadar savunmuştum ama operatiya bagratiya buff olsa da saldırım başarısız oldu. Havada çok kötüyüm neredeyse tüm uçaklarım düşmüştü. Ekipman eksiğinden ziyade çok adamım da yoktu. Bu yüzden medium tank üretmeli miyim?

4 topçu gerisi piyade yapabilirsiniz.
Tank üretmeniz kesinlikle iyi olur Sovyet'e latede kesinlikle tank lazım.

Multiplayer oyunlarda genelde bu nehir hattına çekiliniyor. Daha sonra o hattın arkasına da sıra sıra asker koyuluyor. Ama yapay zekaya karşı oynarken genelde gerek kalmaz. Direkt sınırda tutabilmeniz lazım. Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demekki.

Sovyetin uçak için buffı olması lazım onu alıp araştırırsanız iyi olur.

4 topçu gerisi piyade yapabilirsiniz.
Tank üretmeniz kesinlikle iyi olur Sovyet'e latede kesinlikle tank lazım.

Multiplayer oyunlarda genelde bu nehir hattına çekiliniyor. Daha sonra o hattın arkasına da sıra sıra asker koyuluyor. Ama yapay zekaya karşı oynarken genelde gerek kalmaz. Direkt sınırda tutabilmeniz lazım. Bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demekki.

Sovyetin uçak için buffı olması lazım onu alıp araştırırsanız iyi olur.
Tamam sağolun uçak focuslarına hiç girmiyordum ondan olabilir. Ama bildiğiniz gibi tank üretimi zor ve kolay yetişmiyor tüfek toptan sonra onu üretmek daha mantıklı gibi bence. Bir de kale basmam
gerekir mi polonya sınır tarafında?

Son düzenleme:
Tamam sağ olun uçak focuslarına hiç girmiyordum ondan olabilir. Ama bildiğiniz gibi tank üretimi zor ve kolay yetişmiyor tüfek toptan sonra onu üretmek daha mantıklı gibi bence. Bir de kale basmam.
Gerekir mi Polonya sınır tarafında?

Hocam medium tank araştırması geldiği anda medium tank basmaya başlayın, isterseniz elinizde kalan light tankları piyadeye Recon Support olarak verebilirsiniz light tank için 5 fabrika yeterli olacaktır. Polonya sınırına fort basmayın, nehirin arkasına basınız.

Hocam medium tank araştırması geldiği anda medium tank basmaya başlayın, isterseniz elinizde kalan light tankları piyadeye Recon Support olarak verebilirsiniz light tank için 5 fabrika yeterli olacaktır. Polonya sınırına fort basmayın, nehirin arkasına basınız.

Tabii bu 4 template multiplayer'da kullanılacak şekilde. AI için bu kadar abartmaya gerek olacağını sanmıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230726_225320.jpg
    IMG_20230726_225320.jpg
    191,4 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20230726_223558.jpg
    IMG_20230726_223558.jpg
    115,7 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20230726_223848.jpg
    IMG_20230726_223848.jpg
    243 KB · Görüntüleme: 46

Technopat Haberler

Geri