HOI4 the Great War Redux balkan harbi alınamıyor

Daha fazla  
Merhaba herkese iyi sosyaller dilerim, acilen yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.

HOI4 the great war Redux modunda Osmanlı ile oynarken balkan harbini hile olmadan hiçbir şekilde alamıyorum. Her türlü taktik denedim fakat savunma bile başarısız oluyor. Ülkede askeri ve siyasi aşırı fazla debuff var ve bu resmen imkânsız oluyor.

Ekran görüntüsü 1237 023931.png

balkantgwr.png

Ekran görüntüsünü de attım, her seferinde bulgarlar doğu rumeliden İstanbul'a kadar çöküp savaşı kaybettiriyor.
Özellikle oyunda balkanlara Supply+railway basıyorum, hatta en sonunda bir kayıt alıp hile açtım ve hile açıp her yeri Supply ile doldurmama rağmen hiçbir şekilde alınamıyor. Ordu basıyorum hatta bazen Iron Man olmadan Supply+asker hilesi basıyorum fakat hiçbir şekilde alamıyorum. Resmen artık isyan edeceğim oyunda 600 saatim var fakat yine de bu savaşı anlayamıyorum. Sanırım Osmanlı için büyük bir debuff var bunu nasıl çözebilirim?
Not: Sanırım harbiyeli officers debuff bulunuyor ve bu çok kötü, bu savaşı nasıl kazanabilirim?
(Başlıkta sorun olmuş the great war Redux olacak)

Son düzenleyen: Moderatör:
O savaşı mod gereği kazanmak çok zor. Ancak great war modunda kazanabilrsiniz Redux modunda inanılmaz bufflı bir şekilde saldırıyorlar.
Hocam great war modu çok yavan kalıyor. Eventler vs. zaten aşırı sade ve haritalarda sınırlar vs. güzel gelmiyor açıkçası. Sanırım denemeye devam edeceğim.

Kazanınca bana da haber verirseniz sevinirim.

Yapımını bırakayım.
Önemli Noktalar:
Balkan savaşı için çok dikkatli olmak gerekiyor. Kısaca ve anlaşılacak şekilde anlatırsak, ilk önce oyunda hiç sivil falan basmadım oyun başından rumeliye Supply'lar ve demiryollarını basmaya başladım. Osmanlı çok kötü vaziyette başlıyor ve eskiden kalma ordu debuffı yiyorsunuz. -%35 ve -%40 arası değerlerde askerler debuff yiyor. Mümkün olduğunca oyun başından itibaren askeri reform odaklarını tamamlayın ve "Şam Manevraları" (damascus maneuvers) odağına hızlıca gitmeye çalışın. Askeri reformlar odakları yapılırken decisions kısmında 10 askeri puanlık "army modernization" yapın, her yaptığınızda debuff azalmaya başlayacak. Balkan savaşına girerken "hamidiye alayı", "aşiret tümenleri" vb. düşük orduları kesinlikle karadağ ve Yunanistan cephesine gönderin. En iyi orduları ise Bulgaristan ve Sırbistan cephesine göndermek zorundasınız, yoksa anında ittiriyorlar. Askeri planlama olarak düşük orduları Yunan-karadağ cephelerine gönderdikten sonra en iyi orduları muhtemel sayıyla 40-50 arası kalmış orduyu 24'er olarak veya eşit olarak Sırbistan ve Bulgaristan cephesine gönderin (tavsiyem, line attack emri falan vermeyin savaşı zaten kendiniz yönetmek zorundasınız).

Askeri Taktik:

Balkanharbitaktikler.png

İlk önce Sırbistan'ı haritadaki gibi veya benzer şekilde ortada yarıp ikmalsiz bırakmanız gerekiyor. Bunun için sürekli savaşı takip edin, bulgarlar muhtemel olarak ordu ikmalsız kalmadığı için atak yapamayacaklar. Sırbistan'dan muhtemel 24 askerlik orduyu asla ayırmayın. İlk önce kırmızı planı uygulayın ve sonra Sırbistan düşünce sarı planı uygulayarak bulgara atağa geçin, fakat yine de dikkatli olun. Mor sınırlarda bulgar ve sırplar düşene kadar atak yapmamanızı tavsiye ederim. Muhtemel olarak hamidiye alayları ve diğer eski ordular mor sınırlarda olduğundan zaten pek iş yapamayacaklar. İlk işiniz kırmızı planı uygulamak sonrasında sarı planı uygulamak olsun. Sırbistan düşmeden asla bulgarlara atağa geçmeyin muhtemelen ikmalsizlikten yararlanıp anında savaşı çevirmeye çalışacaklardır. Sırplar düştükten sonra bulgarlar muhtemelen savunmasız kalacaklardır. Fakat yine de oyun başından savaş bitene kadar Supply ve demiryolları basmayı unutmayın. İki devlette kapitüle olduktan sonra karadağ ve yunanistana istediğiniz taktiği uygulayın. Zaten pek bir şey yapamazlar.

Balkan savaşı Osmanlı için çok zor, dikkatli olmanızı tavsiye ederim bulgar ve sırp cephelerinde asla komutanlara emir vermeyin, kendiniz yöneteceksiniz.
Keyifli oyunlar dilerim.

Oyun sonlarından görüntü:
Ekran görüntüsü 2023-09-08 040129.png

Son düzenleme:
Yapımını bırakayım.
önemli noktalar:
Balkan savaşı için çok dikkatli olmak gerekiyor. Kısaca ve anlaşılacak şekilde anlatırsak, ilk önce oyunda hiç sivil falan basmadım oyun başından rumeliye Supply'lar ve demiryollarını basmaya başladım. Osmanlı çok kötü vaziyette başlıyor ve eskiden kalma ordu debuffı yiyorsunuz. -%35 ve -%40 arası değerlerde askerler debuff yiyor. Mümkün olduğunca oyun başından itibaren askeri reform odaklarını tamamlayın ve "şam manevraları" (damascus maneuvers) odağına hızlıca gitmeye çalışın. Askeri reformlar odakları yapılırken decisions kısmında 10 askeri puanlık "army modernization" yapın, her yaptığınızda debuff azalmaya başlayacak. Balkan savaşına girerken "hamidiye alayı", "aşiret tümenleri" vb. düşük orduları kesinlikle karadağ ve Yunanistan cephesine gönderin. En iyi orduları ise Bulgaristan ve Sırbistan cephesine göndermek zorundasınız, yoksa anında ittiriyorlar. Askeri planlama olarak düşük orduları Yunan-karadağ cephelerine gönderdikten sonra en iyi orduları muhtemel sayıyla 40-50 arası kalmış orduyu 24'er olarak veya eşit olarak Sırbistan ve Bulgaristan cephesine gönderin (tavsiyem, line attack emri falan vermeyin savaşı zaten kendiniz yönetmek zorundasınız).

askeri taktik:

Eki Görüntüle 1937632

İlk önce Sırbistan'ı haritadaki gibi veya benzer şekilde ortada yarıp ikmalsiz bırakmanız gerekiyor. Bunun için sürekli savaşı takip edin, bulgarlar muhtemel olarak ordu ikmalsız kalmadığı için atak yapamayacaklar. Sırbistan'dan muhtemel 24 askerlik orduyu asla ayırmayın. İlk önce kırmızı planı uygulayın ve sonra Sırbistan düşünce sarı planı uygulayarak bulgara atağa geçin, fakat yine de dikkatli olun. Mor sınırlarda bulgar ve sırplar düşene kadar atak yapmamanızı tavsiye ederim. Muhtemel olarak hamidiye alayları ve diğer eski ordular mor sınırlarda olduğundan zaten pek iş yapamayacaklar. İlk işiniz kırmızı planı uygulamak sonrasında sarı planı uygulamak olsun. Sırbistan düşmeden asla bulgarlara atağa geçmeyin muhtemelen ikmalsizlikten yararlanıp anında savaşı çevirmeye çalışacaklardır. Sırplar düştükten sonra bulgarlar muhtemelen savunmasız kalacaklardır. Fakat yine de oyun başından savaş bitene kadar Supply ve demiryolları basmayı unutmayın. İki devlette kapitüle olduktan sonra karadağ ve yunanistana istediğiniz taktiği uygulayın. Zaten pek bir şey yapamazlar.

Balkan savaşı Osmanlı için çok zor, dikkatli olmanızı tavsiye ederim bulgar ve sırp cephelerinde asla komutanlara emir vermeyin, kendiniz yöneteceksiniz.
Keyifli oyunlar dilerim.

Eki Görüntüle 1937641

Elinize sağlık deneyeceğim.

Yapımını bırakayım.
Önemli Noktalar:
Balkan savaşı için çok dikkatli olmak gerekiyor. Kısaca ve anlaşılacak şekilde anlatırsak, ilk önce oyunda hiç sivil falan basmadım oyun başından rumeliye Supply'lar ve demiryollarını basmaya başladım. Osmanlı çok kötü vaziyette başlıyor ve eskiden kalma ordu debuffı yiyorsunuz. -%35 ve -%40 arası değerlerde askerler debuff yiyor. Mümkün olduğunca oyun başından itibaren askeri reform odaklarını tamamlayın ve "Şam Manevraları" (damascus maneuvers) odağına hızlıca gitmeye çalışın. Askeri reformlar odakları yapılırken decisions kısmında 10 askeri puanlık "army modernization" yapın, her yaptığınızda debuff azalmaya başlayacak. Balkan savaşına girerken "hamidiye alayı", "aşiret tümenleri" vb. düşük orduları kesinlikle karadağ ve Yunanistan cephesine gönderin. En iyi orduları ise Bulgaristan ve Sırbistan cephesine göndermek zorundasınız, yoksa anında ittiriyorlar. Askeri planlama olarak düşük orduları Yunan-karadağ cephelerine gönderdikten sonra en iyi orduları muhtemel sayıyla 40-50 arası kalmış orduyu 24'er olarak veya eşit olarak Sırbistan ve Bulgaristan cephesine gönderin (tavsiyem, line attack emri falan vermeyin savaşı zaten kendiniz yönetmek zorundasınız).

Askeri Taktik:

Eki Görüntüle 1937632

Keyifli oyunlar dilerim.

Eki Görüntüle 1937641
Hocam aslında o kadarda zor değil sadece Sırbistan'ın olduğu yere ikmal basman yeterli Yunanistan ve Karadağ atağa kalkmıyorlar zaten Yunan hafif saldırıyor o kadar, onun dışında Sırbistan'da saldırmıyor Saldırı komple Bulgar tarafından oluyor ikmale çok dikkat etmen lazım saldırdığı yere diğer yerlerden asker kaydırarak gerekirse Command power harcayıp zorlaman lazım savunmaya yani Bulgaristan'da savunma savaşı vermen gerek onun dışında anlattığın gibi Sırp düşünce savaş bitiyor bu savaşta önemli olan hızlı bitirmek WW1'e hazırlanabilmek için Army debufflarını birinci dünya savaşına kadar silmek kolay değil benimde senin kadar saatim var savaşı yavaş oynayınca kazanılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı