Victory is at your fingertips! Your ability to lead your nation is your supreme weapon, the strategy game Hearts of Iron IV lets you take command of any nation in World War II; the most engaging conflict in world history.
Europa Universalis IV gives you control of a nation through four dramatic centuries. Rule your land and dominate the world with unparalleled freedom, depth and historical accuracy. Write a new history of the world and build an empire for the ages.
store.steampowered.com
İki oyun arasında kaldım. 'HOI4 daha basit' deniliyor fakat EU4 daha fazla oynanıyor gibi.
Ayrıca bu iki oyundan zevk almak için DLC almak şart mı?
Oyunu öğrenene kadar DLC şart değil ama öğrendikten sonra ihtiyaç olduğunu anlıyorsun. Videolarına bakıp hangisine daha yakin olduğuna sen karar vermelisin ama bana sorarsan kesinlikle EU4 çünkü çok daha kapsamlı, oynadığın dönem ve oynayabileceğin ülke sayısı çok daha fazla. HOI4 bir yerden sonra tekrara düşüyor modları falan var ama yine de bir EU4 olamaz bence.
Oyunu öğrenene kadar DLC şart değil ama öğrendikten sonra ihtiyaç olduğunu anlıyorsun. Videolarına bakıp hangisine daha yakin olduğuna sen karar vermelisin ama bana sorarsan kesinlikle EU4 çünkü çok daha kapsamlı oynadığın dönem ve oynayabileceğin ülke sayısı çok daha fazla. HOI4 bir yerden sonra tekrara düşüyor modları falan var ama yine de bir EU4 olamaz bence.
O zaman ilk etapta DLC satın almıyorum. Ögrendikten sonra modlara geçerim modlarda kesmemeye başlayınca DLC'leri alırım fakat HOI4 ile EU4 arasında gidip geliyorum.
O zaman ilk etapta DLC satın almıyorum. Ögrendikten sonra modlara geçerim modlarda kesmemeye başlayınca DLC'leri alırım fakat HOI4 mi yoksa EU4 mü alsam, emin olamadım.
The enemy has installed a puppet government in an allied nation. Brave individuals promise to fight against their occupiers and oppressors. Use your agile espionage skills to support the work of La Résistance.
store.steampowered.com
Bu DLC oyuna harika şeyler ekliyor kesinlikle almak isterdim fakat DLC'lere para vermek yerine yeni oyun almak her zaman daha cazip gelmiştir bana paran varsa almalısın.
Three new national focus trees are the heart of this expansion. The minor powers of Bulgaria, Greece and Turkey each have new alternate historical paths to follow as they resist incursions into the strategic sea lanes of the Back and Aegean seas.
store.steampowered.com
Ve işte Türkiye'yle saatlerce zevkli oyunlar oynamanın kapısını aralayan DLC. Türkiye ile aktif saatler oynayan herkes ister bu DLC'ye sahip olmak fakat dediğim gibi oyunun eksikliklerinin DLC ile giderilmesinden başka bir şey değil.