HOI4'e mod onerisi

Lengat

Centipat
Daha fazla  
Merhaba kolay gelsin. Ortalama 300 saat civari Victoria 3 oynadim ancak savasi cok cacik gelmeye basladi artik. HOI4 baslayacagim ancak detayli ekonomi modu vs. ariyorum. Better mechanics Collection kurmayi dusunuyorum ama basta zorlanir miyim anlamakta bilmiyorum. Arkadasla eger mumkunse 2 kisi oynayip takilacagiz oyle. 1936'dan gunumuze kadar veya daha sonrasina kadar oynamayi planliyoruz. Tavsiyelerinizi bekliyorum iyi sosyaller.

Hocam HOI4 oynarken geçirdiğim en eğlenceli zamanlar yeni dlc'ler ile gelen odak ağaçlarıydı. Oyunun olayı biraz odak ağaçları etrafında dönüyor. Modlar yerine onları öneririm. Örneğin birinde Macaristan kralıyken Avusturya'yla birleşip Çekoslavakya'yı puppet yapıp Alman istilasına karşı direniyor; bir diğer oyunda İngiltere'yi tarafsız yapıp kral Edvard IV'ü başa getiriyor, aynı zamanda dominyonlarım artık krallıkla yönetilen İngiltere'den ayrılmasın diye içlerinde çapraz yapılanmalar kuruyordum. Bunlar işte DLC'ler ile, yeni odak ağaçları ile geliyor. Yoksa tüm devletlerin odak ağaçları aynı; komünist, demokratik ve faşist başlıkları altında 2 3 tane olaydan ibaret.

Ayrıca ekonomi, politika ve entrika gibi daha geniş çaplı zevkler arıyorsanız EU4 ve CK3 denemenizi öneririm.

Millenium dawn modunun ekonomi sistemi güzeldir hem de günümüze kadar demişssiniz millenium dawn da 2000 yılında başlıyor senaryo.
Bakacagim hocam, bu modda savastan geri kaliyor muyuz yoksa savas gene var mi? Oneriniz icin sagolun bu arada.

Hocam HOI4 oynarken geçirdiğim en eğlenceli zamanlar yeni dlc'ler ile gelen odak ağaçlarıydı. Oyunun olayı biraz odak ağaçları etrafında dönüyor. Modlar yerine onları öneririm. Örneğin birinde Macaristan kralıyken Avusturya'yla birleşip Çekoslavakya'yı puppet yapıp Alman istilasına karşı direniyor; bir diğer oyunda İngiltere'yi tarafsız yapıp kral Edvard IV'ü başa getiriyor, aynı zamanda dominyonlarım artık krallıkla yönetilen İngiltere'den ayrılmasın diye içlerinde çapraz yapılanmalar kuruyordum. Bunlar işte DLC'ler ile, yeni odak ağaçları ile geliyor. Yoksa tüm devletlerin odak ağaçları aynı; komünist, demokratik ve faşist başlıkları altında 2 3 tane olaydan ibaret.

Ayrıca ekonomi, politika ve entrika gibi daha geniş çaplı zevkler arıyorsanız EU4 ve CK3 denemenizi öneririm.
Hocam onlari oynadim ancak cok eskide geciyor. HOI4 oynama sirasi geldi artik. 😂

Bakacagim hocam, bu modda savastan geri kalıyor muyuz yoksa savas gene var mi? Oneriniz icin sağ olun bu arada.

Diger modlara göre savaş açmak daha zor ve mod bayağı ağır multiplayerda nasıl olur hiç denemedim ama ülkeleri influence sistemi ile savaş açmadan satelitte yapabiliyorsunuz.
Yani evet bir tık savaş değil Event diploması ve ekonomi odaklı bir mod.

Diger modlara göre savaş açmak daha zor ve mod bayağı ağır multiplayerda nasıl olur hiç denemedim ama ülkeleri influence sistemi ile savaş açmadan satelitte yapabiliyorsunuz.
Tamamdir hocam deneyecegim tesekkurler.

Hocam bir de son bir sorum var p-k 1s1d gibi seyler var mi arkadas soruyorda. Yanlış anlasilmasin o gruplari desteklemiyoruz 🤣

Son düzenleme:
Tamamdir hocam deneyecegim tesekkurler.

Hocam bir de son bir sorum var p-k 1s1d gibi seyler var mi arkadas soruyorda. Yanlış anlasilmasin o gruplari desteklemiyoruz 🤣
pk-k yı bilmiyorum fakat is1d var arap coğrafyası ülkelerinin hepsinde aynı focus tree var onların hepsinde var el-ka1de ve is1d yolu

Tamamdir hocam deneyecegim teşekkürler.

Hocam bir de son bir sorum var p-k 1S1D gibi seyler var mi arkadas soruyorda. Yanlış anlasilmasin o gruplari desteklemiyoruz 🤣

Ama o Ailer o yollara gitmiyor genellikle yani focuslarda hiçbir şey yok zaten sorun olmaz.

Road to 56'ya bakabilirsiniz, günümüze kadar olmasa da orijinal oyuna göre tech tree, focus tree ile bayağı uzatıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı