HOI4'te Sovyet'ler nasıl yenilir?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| i5-12450H | RTX4050 | 32GB | 1TB |
Meslek
IT Stajyeri
Oyunu tam çözememiş birisiyim sadece 200 saatim var. Almanya olarak oynarken ne zaman Sovyet'ler birliğine savaş açsam hiç ilerleme kaydedemiyorum adamlar bir bölük geri çekiyor ikinci bölüğü getiriyor geri çekilen birlik kendisini yenileyip tekrardan savaşa giriyor ve durmadan oyun böyle devam ediyor ne ben onu ne de o beni ele geçirebiliyor oyun içi uzun bir süre beklettim ve hiçbir şey değişmedi. Bu herifleri yenmenin bir yolu yok mu nasıl bir taktik kullanmak gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada aynı sorun maginot hattının etrafından geçeceğim zamanda oluyor İngiliz'ler ve fransızlar Belçika'ya ve Hollanda'ya girip her bir bölge başına 10 bölük yığıyor ve yine aynı konu cephe takılı kalıyor. Denizden çıkartma atmaya çalıştığımda İngiliz'lerin sıra dışı donanması yüzünden çıkartma yapamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha dün Sovyetleri ve İngiliz'leri kapitüle edip Amerika'ya çıkarma atıyordum hocam Almanya ile iyice kasılmadan, bölüklerin düzenini düzenlemeden, sivil ve askeri fabrikayı belirli bir sayıya çıkarmadan onlarla baş etmek zor. Benim oyun biraz fanteziye döndü artık yaklaşık 900 fabrika ile 20K uçak ve 500 donanmayla her yeri fethedebilirim

İlk olarak batı cephesi ile doğu cephesi tamamen farklı durumlar. Batı cephesinde senden daha zayıf ama defansif konumu iyi bir düşmana karşı savaşıyorsun. Büyük ihtimalle Belçika üzerinden ilerleyememenin sebebi tank birliklerinin güçsüz olması ve hava savaşına yeterince önem vermemen. Belçika üzerinden saldıracaksan hava savaşını kazanman şart gibi bir şey. Bunu yapmak yeterli sayıda ve güçte Fighter uçağı ve yer ünitelerine destek için CAS uçaklarından üretmeyi ihmal etme. 40 width genişliğe sahip, üretebildiğin en fiyat/performans tankları üretmeye çalış(internetten bakabilirsin). Çok nadir durumlar hariç asla piyadeler ile saldırma. Dağlara asla saldırma, etraflarından dolan. Rusya için ise işler daha kolay aslında, özellikle Polonya civarında düzlükler olduğu için tek yapman gereken çevirebildiğin kadar Sovyet birliğini çevirip imha etmek.

Oyunun başında Endüstriye abanıyorum zaten hocam ama seninki ayrı bir seviyeymiş.

Büyük ihtimalle Belçika üzerinden ilerleyememenin sebebi tank birliklerinin güçsüz olması ve hava savaşına yeterince önem vermemen.
Tam üzerine Bastınız hocam ayağınızı çekin . Dlc'leri alınca oyundaki Tanklara birşey oldu namlu tarafı olmadan araştırılmaya başladı bende tank araştırmamaya başlamıştım piyade bölüğüne hem anti tank hem anti air hem topçu felan ekleyip basıyodum.Tankları biraz araştırıcam bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.Birdahakine tanka önem vererek ilerlicem.

Piyade üzerinden de ilerleyebilirsiniz. Hatta sadece motorize araçlardan oluşan 40 width genişliğe sahip birlikler üreterek de oynayabilirsiniz ama Almanya'nın olayı tanktır piyade değil. Piyadeleri sadece 21 width genişliğinde 1 artillery sahip olacak şekilde tasarlayın ve ek destek olarak sadece engineer Company verin, piyadeler cepheyi tutmak için vardır saldırmak için değil. Siz tanklar veya mekanize birlikler ile savaşmalısınız.

Hocam gerekli ekipmanları savaş öncesi bayağı bir depolamanız ve savaş sırasında da olabildiğince asker sayınızı artırmanız lazım. Özellikle hava üstünlüğünün hangi cephede olduğu fark etmez sizde olması lazım. Bir de şimdi tank çok önemliymiş diye komple tank basıp orduyu sadece tanklı birlik yapmayın. Hem tank üretin hem mobil birlik hem de piyade asker eğitin. Birlik komutanlarını da askerlerin türlerine göre olan özelliklerden seçmeye dikkat edin.

Piyade üzerinden de ilerleyebilirsiniz. Hatta sadece motorize araçlardan oluşan 40 width genişliğe sahip birlikler üreterek de oynayabilirsiniz ama Almanya'nın olayı tanktır piyade değil.
İnanın'ki oyunda hiç width kelimesini duymadım . Bu akşam araştırıp öyle girecem oyuna.

İnanın'ki oyunda hiç width kelimesini duymadım . Bu akşam araştırıp öyle gireceğim oyuna.

Sağdaki tablodaki ortada en alttaki değer. Kısaca ordunuzun genişliği gibi düşünebilirsiniz oyundaki her arazi türünün farklı genişlikleri vardır. Örneğin düzlüklerin 70'tir yani bir bölgeden öbür bölgeye aynı anda sadece 70 Width'lik asker saldırabilir.

Hocam gerekli ekipmanları savaş öncesi bayağı bir depolamanız ve savaş sırasında da olabildiğince asker sayınızı artırmanız.
Evet hocam asker sayısını üstün tutuyorum her zaman ama beslemesi zor oluyo aç kalabiliyorlar

Anladım.

Oyun çok oyunculu da oynanabiliyor hocam, isterseniz beraber bile savaşabiliriz
Evet ben bir tane arkadaşımıda yanıma alıp oynuyodum ben italya oynuyodum o almanya ama hiç savaş kazanabildiğimizi hatırlamıyorum Yaşım 15 eğer size uygunsa discord'da ekleyebilirsiniz
nick'im: oflu6134

Hocam Bu kadar detaylımıydı bu oyun. uzun bir süre bunları öğrenmeye çalışıcam yardımınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…