Hometech C14 Laptopa Windows 7 Nasıl Kurulur?

Zafer oğuz

Hectopat
Yer
Kolombiya, Bogotá
Daha fazla  
Meslek
Mekanik Bakım onarım teknisyeni
RAM
3 GB DDR3 (Emin değilim)
SSD veya HDD modeli
32 GB Harddisk
Ekran kartı
Yok
İşlemci
İntel Celeron
Arkadaşlar merhaba, bende eski bir laptop var kardeşim kullanıyor. Bende onun adına daha kullanışlı olması için Windows 7 atmak istiyorum. Rufus falan gibi şeylerden anlamadığım için sizden yardım almak istiyorum. Amaç eski Windows 10 laptopa (Hometech C14 sanırım) Windows 7 atmak. Zaten eski ve hiçbir şey kaldırmadığı için ve biraz da nostalji yaşamak için kurmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

Özelliklerini belirttim arkadaşlar, en iyisi Windows 7 olacaktır bence.

Windows 7 güzel seçim bu cihaza. Bence Windows 7'nin 32 Bit sürümü olan Home Basic'i kurun. 32 Bit olmasayacaksa 64 Bit Home Basic olsun.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Tüm Windows 7 ISO dosyaları
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 7 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç. Genellikle Rufus kendisi ayarlıyor bunu.
  • Disk bölüm düzeni MBR seç.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Her şey bittiği zaman yani ilk yeniden başlatma istediği yer gelince yeniden başlat tuşuna basıp USB belleği çekin. Böylece Windows kurulum ekranı falan tekrar etmeyecek 1. boot sırasını disk alacak.

Windows 7 güzel seçim bu cihaza. Bence Windows 7'nin 32 Bit sürümü olan Home Basic'i kurun. 32 Bit olmasayacaksa 64 Bit Home Basic olsun.

• USB'yi takıyorsun.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • Her şey bittiği zaman yani ilk yeniden başlatma istediği yer gelince yeniden başlat tuşuna basıp USB belleği çekin. Böylece Windows kurulum ekranı falan tekrar etmeyecek 1. boot sırasını disk alacak.

Hocam olursa hemen döneceğim ve işaretlerim :D, teşekkürler.

• USB'yi takıyorsun.
  • Şimdi yükle bas.

Hocam boot menüsünden generic flash bellek gözükmüyor ama flash bellek çalışıyor. Acaba 32 Bit olduğundan dolayı mı?

Ve hocam ekliyorum alias-null hatası veriyor.

Son düzenleme:
Hocam boot menüsünden generic flash bellek gözükmüyor ama flash bellek çalışıyor. Acaba 32 Bit olduğundan dolayı mı?

Sanmam. Ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230115_211304_Gallery.jpg
    Screenshot_20230115_211304_Gallery.jpg
    126,8 KB · Görüntüleme: 88
  • resim_2023-01-15_211503187.png
    resim_2023-01-15_211503187.png
    769,4 KB · Görüntüleme: 75
@Zafer oğuz bu cihazın UEFI desteği var mı acaba? Galiba UEFI desteği var. UEFI desteği varsa ISO dosyasının GPT olarak yazdırılması daha iyi olurdu Windows 7'nin UEFI desteği yok yani kurulabiliyor ama UEFI özellikleri yok yine de GPT olarak olması daha iyi olurdu. Cihaz eski UEFI desteği yoktur diye MBR yani legacy BIOS olarak yazdırmıştım. USB belleği belki ondan görmüyor olabilir. Bu arada built in EFI Shell bu işe yarıyormuş.

@Zafer oğuz bu cihazın UEFI desteği var mı acaba? Galiba UEFI desteği var. UEFI desteği varsa ISO dosyasının GPT olarak yazdırılması daha iyi olurdu Windows 7'nin UEFI desteği yok yani kurulabiliyor ama UEFI özellikleri yok yine de GPT olarak olması daha iyi olurdu. Cihaz eski UEFI desteği yoktur diye MBR yani legacy BIOS olarak yazdırmıştım. USB belleği belki ondan görmüyor olabilir. Bu arada built in EFI Shell bu işe yarıyormuş.

Hocam GPT yazdırıyorum o zaman. Ondan görmüyor zaten bence. Hocam GPT yok ekliyorum.

@Prime777

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı