HP laptopa nasıl Windows 7 kurulur?

Mr.Kitty

Hectopat
Forumdaki linkten Windows 7 ISO dosyası indirip Rufus ile GPT olarak dönüştürdüm. USB'ye yazdım. Kurulum ekranına geldiğinde "sürücü Yükle başlığı altında Gerekli bir CD/DVD sürücü aygıtı eksik. Sürücü disketiniz CD DVD veya USB flash sürücünüz varsa şimdi takın. (USB takılı)
Not: Windows yükleme medyası CD/DVD sürücüsünün içindeyse, bu adımla güvenle çıkarabilirsiniz.
Göz at, Tamam, İptal seçenekleri seçenekleri çıkıyor. Tamam dediğimde ise "hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı. Yükleme medasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'ı tıklatın.
Ne yapmam sorun nedir?

HP dizüstü bilgisayar:
Intel Celeron N3060.
4 GB DDR3 RAM.

Forumdaki linkten Windows 7 ISO dosyası indirip Rufus ile GPT olarak dönüştürdüm. USB'ye yazdım. Kurulum ekranına geldiğinde "sürücü yükle başlığı altında gerekli bir CD/DVD sürücü aygıtı eksik. Sürücü disketiniz CD DVD veya USB flash sürücünüz varsa şimdi takın. (USB takılı)
Not: Windows yükleme medyası CD/DVD sürücüsünün içindeyse, bu adımla güvenle çıkarabilirsiniz.
Göz at, tamam, iptal seçenekleri seçenekleri çıkıyor. Tamam dediğimde ise "hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı. Yükleme medasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'ı tıklatın.
Ne yapmam sorun nedir?

HP dizüstü bilgisayar:
Intel Celeron n3060.
4 GB DDR3 RAM.

MBR yazın.

Sorunu kendim çözdüm. Birkaç alternatif Windows 7 ISO dosyası indirmeme rağmen yüklenmedi. Sorun USB'de ya da dönüştürülen formatta değil bizzat içeriğin kendisinde. Belkide bilgisayar bir şekilde Windows 7 desteklemiyor. Şu anda Win 8.1 kurdum sorunsuz yüklendi. Umarım benzer performansları alabilirim.

Son düzenleme:
Sorunu kendim çözdüm. Birkaç alternatif Windows 7 ISO dosyası indirmeme rağmen yüklenmedi. Sorun USB'de ya da dönüştürülen formatta değil bizzat içeriğin kendisinde. Belkide bilgisayar bir şekilde Windows 7 desteklemiyor. Şu anda Win 8.1 kurdum sorunsuz yüklendi. Umarım benzer performansları alabilirim.
Alırsınız hocam. 8.1 gayet hızlı ve performanslı bir işletim sistemi.

Bu sorunun dışında fakat Windows Kur ekranında fare donma sorunu yaşıyor muydunuz?

Donma değil de mouse imleci hareket etmiyordu. Yeniden başlattım falan öyle düzeldi ama maalesef Windows 7 kuramadım.

Aynı sorundan bende de vardı ben de o durumda 8.1'e geçmiştim şimdi tekrardan baktığımda ISO'nun icine bir USB driveri ekliyorlar ve gayet normal calisiyor. (bizzat kendim test ettim aynı sorunları yasadigim icin) hem farem calisiyordu hem de yuklenecek surucuyu secin sorunu ortadan kalkmisti.

Forumdaki linkten Windows 7 ISO dosyası indirip Rufus ile GPT olarak dönüştürdüm. USB'ye yazdım. Kurulum ekranına geldiğinde "sürücü yükle başlığı altında gerekli bir CD/DVD sürücü aygıtı eksik. Sürücü disketiniz CD DVD veya USB flash sürücünüz varsa şimdi takın. (USB takılı)
Göz at, tamam, iptal seçenekleri seçenekleri çıkıyor. Tamam dediğimde ise "hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı. Yükleme medasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'ı tıklatın.
Ne yapmam sorun nedir?

HP dizüstü bilgisayar:
Intel Celeron n3060.
4 GB DDR3 RAM.

CMD'ye girebiliyor musunuz kişisel bilgisayarımı onar kısmından?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı