Honda Elegance 2021 alınır mı?

EnesEfe

Hectopat
Katılım
26 Ekim 2020
Mesajlar
575
Çözümler
2
Yer
Beşiktaş çArşı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İyi günler arkadaşlar, 2019 yılında 0 alıp bazı durumlar yüzünden araba fiyatlarının fırlamasından hemen önce satmak zorunda kaldığımız bir Executive aracımız vardı. O parayı başka bir yerde kullandıktan sonra parayı altına çevirdiğimiz için hem altının artmasını hem de araba fiyatlarını beklemek zorunda kaldık.

Şu an güncel gram altın değeriyle 251.000 gibi bir paramız var ve baktığım modeller ikinci el 2020 Executive'di. Fakat geçenlerde bir Honda bayiinde 2021 Elegance'ı kotayı doldurmak için full paketle (spor+VIP) 260.000'e verdiklerin söylediler. Biz en başında beri Executive baktığımız ve 2019'da iki paket arasında çok fark olduğu için başta istemedik fakat sonra eve gelince artık iki paket arasındaki farkların çok azaldığını gördük.
Farklar şöyle:
  • Start/Stop (anahtarsız basarak çalıştırma)
  • Deri koltuk yok elegance'da (fakat kumaşı çıkartıp deri yapacaklarını söylediler)
  • Elegance 16" jant, Executive 17" ve jant modeli de daha güzel üst paketin.
  • 2019 modelinde beğenilmeyip değiştirilen ön ızgaranın krom olması (Executive'de siyah ve spor görünüyor)
  • Bagajında düğme yok sadece anahtardan açılabiliniyor.
  • Çift bölmeli klima yok elegance'ta (sürücü koltuğu farklı sıcaklık, ön koltuk farklı sıcaklık)
Buna bakabilirsiniz.

Peki geldi soruna; 260 bin 2021 alt paket mi yoksa 5-6 bin km'de olan 275-280 bin TL olan 2020 üst paket olan executive mi? Bence buradan adam akıllı para eden sadece anahtarsız çalıştırma var ama bayağı geride bırakmışlar arabayı bu yüzden çoğu arabada var artık. Jantların dolayısıyla lastiklerin küçük olması da sıkıntı olabilir fakat bu araçta baya para eden Bagaj Spoilerı, Yan gövde çıtası (siyah), Köpek balığı sırtı anten, Seramik kaplama, cam filmi... gibi bir çok ekstra olacak bu da bir artı.

Sorduğumuz çoğu kişi iyi fiyat diyor fakat bana hiç gelmeyecek bir fiyat değil gibi geldi ve her halükarda 10 bin tl daha borç almamız gerekiyor bu yüzden altın biraz daha artar diye bekliyoruz. Altın artarsa -bu araç büyük ihtimalle durmaz satılır- executive alıcaz büyük ihtimalle.

Şunu diyenler de olabilir: "hem sıfır km hem daha yeni hem de ekstralı bir araç tabi ki elegance alınır." Ben de böyle düşünmekle birlikte aynı fiyat olsa Executive alırım dışı da çok farklı ve yılı çok önemli değil ikinci ellerin kilometresi az zaten. Sizin değerli fikirlerinizi merak ettim yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Araba fiyatlarının gidişatı olsun, Honda olsun, bu fiyat "kaçırılmaz bir fırsat mı" sorusuna olsun...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı