rainman23
Hectopat
Merhaba. Başlıkta belirttiğim cihazlar arasında kaldım. Önerilerinize ihtiyacım var.
Şu an kullandığım telefon POCO X5 Pro 8 RAM+256 ROM. Kullanım şeklimde ağır oyunlar oynamıyorum, bataryaya, hızlı şarja ve depolamanın en az 256 GB olmasına dikkat ederim. Mümkünse Snapdragon işlemciyi tercih ederim ayrıca, genel olarak daha stabil ve verimli buluyorum. Kamera olarak çok yüksek performansa ihtiyacım yok ve güncel cihazımdan her türlü daha iyi olacağını düşünüyorum. Güncelleme desteği olarak çok uzun süreli olmasına gerek yok, genelde en fazla 3-4 yıl kullanıyorum aldığım telefonu. Şu an da 3 yıla yaklaştı X5 Pro ve performans ile batarya konusunda sorunum yok fakat biraz yazılım ve kamera konusunda memnun değilim.
Bütçe olarak maksimum 26-27 düşünüyorum ancak 30'a kadar zorlayabilirim.
Ayrıca bir acelem yok, yeni cihazlar için biraz bekle derseniz onu da düşünürüm.
Bu cihazların kıyaslamasını buradan yaptım ancak emin olamadım. Sonuçta rakamsal değerler ama yazılım gibi konularda kullanıcı deneyimini öğrenmek isterim.
www.epey.com
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
@GucukBey Hocam sizin yorumlarınıza bakıyorum, hoşuma gidiyor genelde. Yardımınızı beklerim.
Şu an kullandığım telefon POCO X5 Pro 8 RAM+256 ROM. Kullanım şeklimde ağır oyunlar oynamıyorum, bataryaya, hızlı şarja ve depolamanın en az 256 GB olmasına dikkat ederim. Mümkünse Snapdragon işlemciyi tercih ederim ayrıca, genel olarak daha stabil ve verimli buluyorum. Kamera olarak çok yüksek performansa ihtiyacım yok ve güncel cihazımdan her türlü daha iyi olacağını düşünüyorum. Güncelleme desteği olarak çok uzun süreli olmasına gerek yok, genelde en fazla 3-4 yıl kullanıyorum aldığım telefonu. Şu an da 3 yıla yaklaştı X5 Pro ve performans ile batarya konusunda sorunum yok fakat biraz yazılım ve kamera konusunda memnun değilim.
Bütçe olarak maksimum 26-27 düşünüyorum ancak 30'a kadar zorlayabilirim.
Ayrıca bir acelem yok, yeni cihazlar için biraz bekle derseniz onu da düşünürüm.
Bu cihazların kıyaslamasını buradan yaptım ancak emin olamadım. Sonuçta rakamsal değerler ama yazılım gibi konularda kullanıcı deneyimini öğrenmek isterim.
Honor 200 (12 GB / 512 GB) - Xiaomi 14T (256 GB) - Samsung Galaxy S24 FE (256 GB) - Poco X7 Pro (12 GB / 512 GB) Karşılaştırması - Epey
Epey - Honor 200 (12 GB / 512 GB) - Xiaomi 14T (256 GB) - Samsung Galaxy S24 FE (256 GB) - Poco X7 Pro (12 GB / 512 GB) özellik ve fiyat karşılaştırması
- POCO X7 Pro'da Iron Man Edition hoşuma gidiyor farklı bir tasarıma sahip olduğundan ancak yazılım ve kamera konusunda geride kalıyor. 6000 batarya, 90W hızlı şarj ve Iron Man Edition tasarımı dikkatimi çekiyor. İşlemcisi güçlü ancak ağır oyun oynamadığımdan gerekli mi bilmiyorum.
- Honor 200 aradığım değerlerin hepsini sağlıyor neredeyse ve fiyatı da daha uygun ancak Honor markasını hiç kullanmadım ve yazılım ile güncelleme desteği konusunda şüphelerim var. 12 RAM+ 512 ROM olması ve 100W hızlı şarjı ile Snapdragon işlemcisi özellikle hoşuma gidiyor.
- Samsung S24FE genel olarak en çok önerilen cihaz bu fiyatlarda. Hoşuma gitmeyen kısımları 25 W şarjı, 8 GB RAM olması ve 256 GB modelinde fiyatının azıcık yüksek olması. Bir de Exynos işlemci verimli hale getirildi deniyor ama yine de soru işareti oluşturuyor kafamda. En çok kafama takılanı şarj hızı ve 8 GB RAM olması. S25+ modelinde bile 45 W şarj hızı sunuyorlar ve bence biraz artması lazım 67 W civarına.
- Xiaomi 14T modeli ise işlemci olarak biraz daha geride ve yazılım olarak soru işareti oluşturuyor yine kafamda ama eskiden Mi9T kullanmıştım ve çok memnundum, annem kullanıyor hala cihazı. Avantajı daha güncel bir cihaz olması bana göre, bataryası ve şarj hızı kullandığım cihazla aynı ama T serisi cihazlara biraz kanım ısınıyor önceki cihazımdan dolayı, tam bilemedim yine de
. Fiyatı yine S24FE civarında.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
@GucukBey Hocam sizin yorumlarınıza bakıyorum, hoşuma gidiyor genelde. Yardımınızı beklerim.
Son düzenleyen: Moderatör: