Honor 200 vs S24FE vs X7 Pro vs 14T

7 sene güncelleme olayı saçma değil. Güncel One UI kurulan S10'lar ve önceki bazı cihazlar çok rahat çalıştırıyor şu anki sistemleri. Sadece RAM sıkıntısı yaşayabilirler o kadar o yüzden ram kısmında kısmen katılıyorum. Yani 7 sene güncelleme olayı kesinlikle dümenden değil.
Olay zaten güncelleme alıp, almaması değil. O güncellemeleri kaldırıp kaldırmaması. Düz S24 bile kaldıramazken, daha kısılmış işlemcisiyle ve 8 GB Ramiyle S24 FE'nin kaldırması imkansıza yakın. 7 sene güncelleme alacak diye bir telefonu almak bence mantıksız. Hem bir telefonu 7 sene kullanmak düşük bir ihtimal, hem de 7 sene sonra ne teknoloji olacağı belirsizken ona göre hareket etmek gereksiz bence. Bir telefon en fazla 3-4 sene kullanılır, hadi 5 olsun. Bu süreçte de çoğu marka güncelleme desteği sağlıyor zaten.

Olay zaten güncelleme alıp, almaması değil. O güncellemeleri kaldırıp kaldırmaması. Düz S24 bile kaldıramazken, daha kısılmış işlemcisiyle ve 8 GB Ramiyle S24 FE'nin kaldırması imkansıza yakın. 7 sene güncelleme alacak diye bir telefonu almak bence mantıksız. Hem bir telefonu 7 sene kullanmak düşük bir ihtimal, hem de 7 sene sonra ne teknoloji olacağı belirsizken ona göre hareket etmek gereksiz bence. Bir telefon en fazla 3-4 sene kullanılır, hadi 5 olsun. Bu süreçte de çoğu marka güncelleme desteği sağlıyor zaten.

Evet işte verdiğim örnek burada devreye giriyor. 6 7 sene önce çıkan bir amiral Samsung illegal yollarla güncel One UI yüklendiğinde hâla akıcı çalışabiliyor. 7 sene güncellemeyi işlemci kesinlikle sorun olmaz ama belki RAM olarak zorlanır. O da 7 senelik telefon olmuş olacak RAM'dan sıkıntı yaşamayı da şikayet etmemek gerek. Siz telefon o kadar dayanmaz, kullanılamaz diyorsunuz ama şurada 2 sene önceye kadar Apple daha fazla destek veriyor diye Apple alıyordu arada kalanlar. Güncelleme desteğini önemseyen ve telefonu aldımu bozulana kadar kullanan insan sayısı 3 4 senede değiştiren insan sayısından fazla. Her ne kadar 5. 6. SenedeRAM sıkıntısı yaşayacak olsa da 7 sene güncelleme S serisi güncel modeller için çok yeterli.

7 sene güncelleme olayı saçma değil. Güncel One UI kurulan S10'lar ve önceki bazı cihazlar çok rahat çalıştırıyor şu anki sistemleri. Sadece RAM sıkıntısı yaşayabilirler o kadar o yüzden ram kısmında kısmen katılıyorum. Yani 7 sene güncelleme olayı kesinlikle dümenden değil.
Güncel One UI kurulan derken 7 senelik android güncellemesinden bahsetmiyor muyuz biz? Kendi sistemini eski telefonuna bir zahmet kursun, ki o da ne kadar stabil çalışıyor? Bugün S10’a şuanki son android güncellemesini yüklersen ne kadar stabil çalışacak ya da çalışacak mı? Ayrıca ram sıkıntısı “sadece ram sıkıntısı” diyip geçilecek bi olay değil telefonun ısınmasından tut performansına kadar her şeyini etkiliyor. Benim demek istediğim 7 sene güncellemeyi sadece en tepe modele verip bazlara vermeden bazların fiyatını tutabiliyorsa düşük tutmak.

Güncel One UI kurulan derken 7 senelik Android güncellemesinden bahsetmiyor muyuz biz? Kendi sistemini eski telefonuna bir zahmet kursun, ki o da ne kadar stabil çalışıyor? Bugün S10'a şu anki son Android güncellemesini yüklersen ne kadar stabil çalışacak ya da çalışacak mı? Ayrıca RAM sıkıntısı “sadece RAM sıkıntısı” deyip geçilecek bir olay değil telefonun ısınmasından tut performansına kadar her şeyini etkiliyor. Benim demek istediğim 7 sene güncellemeyi sadece en tepe modele verip bazlara vermeden bazların fiyatını tutabiliyorsa düşük tutmak.

Güncel One UI zaten ancak kendisiyle birlikte gelen Android'le çalışır😐
Yani One UI 6.1 kurmak için Android 14 kurmak zorundalar.

Güncel One UI zaten ancak kendisiyle birlikte gelen Android'le çalışır😐
Yani One UI 6.1 kurmak için Android 14 kurmak zorundalar.
Bana kurdukları videoyu atar mısın? S10 gibi bir telefona android 14 ve One UI kurunca ne oldu? Ne kadar stabil çalıştı? Size günlerdir anlatamadığım şey optimizasyon ve güncellemenin sizin telefonunuzun hafıza, ram, şarj hızı gibi şeylere etkisi olmaması. Kaldı ki S10 hala güzel cihaz mesele Samsung’un şu an pazarlama stratejisinin güncelleme üstüne olması.

Son düzenleme:
Başlıkta Honor 200 yazıyor, Pro sonradan eklendi sanırım. Yine de S24FE daha performanslı cihaz. Hem de daha uygun fiyat.
Evet ilk olarak fiyatından dolayı Honor 200 düşünüyordum sonra bütçeyi artırıp 200 Pro modeline yöneldim. Samsung'un artıları yazılım ve güncelleme oldu sadece gözümde. Performansları yakın gördüğüm kadarıyla ve ağır oyun oyanamıyorum. Snapdragon daha uygun geliyor işlemcide.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı