Honor 400 Pro vs S24 FE vs S25 FE

drago71

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
yazılım
"Honor 400 Pro" ile " S25FE 256" ya da "S24FE 256" arasında seçim yapmam için önerilerinize ihtiyacım var.

Honor 400 Pro donanım olarak
Güzel kutusu dolu dolu geliyor ama güncelleme süresi az ve malzemesi kalitesiz gibi kapak açılma şikayetleri okuyorum. Fiyatı iyi sayılır. Qualcomm işlemci, 12 GB RAM vs.

S24FE tasarım olarak çerçeveler kalın duruyor. Exynos işlemcide ısınma ve modem sorunlarından şikayetler var. Kutusu; telefon ve kablo çıkıyor sadece ama güncelleme desteği iyi. Malzeme kaliteli görünüyor.

S25FE 256 ise S24 FE'ye göre biraz iyileştirmeler içeriyor. İşlemci yine Exynos güncelleme desteği +1 yıl daha fazla S24FE'ye göre kutu yine boş sayılır. Malzeme kaliteli görünüyor.

Adaptörü, kılıfı vb. aksesuarları biraz masraf yaparak tek seferlik alabilirim ama güncelleme desteğini para versemde alamam.

Günlük kullanıcıyım ağır oyun oynamıyorum PUBG vb. hangi seçeneğe yönelmeliyim? S25FEnin ederi en fazla kaç size göre?

Bu site Honor'un global cihazların güncelleme desteği sürelerini gösteriyor Android Enterprise Recommended - HONOR Global

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güncelleme konusuna hiç takılmayın. Samsung efendi yeni çıkardığı cihazlar dışında güncelleme konusunda çok cimri. Mesela şubat ayında S26 Ultra çıkacak ve 2 sene öncesinin amiral gemisi olan S24 ultraya bile kim bilir kaç ay sonra Android 17'yi verecek. FE serisini filan hiç demiyorum bile. Mesela ben S25 Ultra ilk çıktığında aldım, kuzenimin S22sine aynı güncelleme 5 ay sonra geldi gibi gibi. Yani Samsung tarafında da sürekli güncel kalmıyorsunuz onu anlatmaya çalışıyorum. Ben tercihimi kesinlikle Honor 400 Pro'dan yana yapardım. Donanım her zaman daha önemlidir. Zaten inanın bir telefonun ömrü 3-4 yıldan fazla değil.

Ha Honor'un yaptığı akıl karı değil ben de kızgınım bu konuda. Honor Türkiye de çok sevilen bir marka ve en azından bize bunu yapmamaları gerekirdi fakat dediğim gibi donanım olarak çok daha kaliteli.

"Honor 400 Pro" ile " S25FE 256" ya da "S24FE 256" arasında seçim yapmam için önerilerinize ihtiyacım var.

Honor 400 Pro donanım olarak
Güzel kutusu dolu dolu geliyor ama güncelleme süresi az ve malzemesi kalitesiz gibi kapak açılma şikayetleri okuyorum. Fiyatı iyi sayılır. Qualcomm işlemci, 12 GB RAM vs.

S24FE tasarım olarak çerçeveler kalın duruyor. Exynos işlemcide ısınma ve modem sorunlarından şikayetler var. Kutusu; telefon ve kablo çıkıyor sadece ama güncelleme desteği iyi. Malzeme kaliteli görünüyor.

S25FE 256 ise S24 FE'ye göre biraz iyileştirmeler içeriyor. İşlemci yine Exynos güncelleme desteği +1 yıl daha fazla S24FE'ye göre kutu yine boş sayılır. Malzeme kaliteli görünüyor.

Adaptörü, kılıfı vb. aksesuarları biraz masraf yaparak tek seferlik alabilirim ama güncelleme desteğini para versemde alamam.

Günlük kullanıcıyım ağır oyun oynamıyorum PUBG vb. hangi seçeneğe yönelmeliyim? S25FEnin ederi en fazla kaç size göre?

Bu site Honor'un global cihazların güncelleme desteği sürelerini gösteriyor Android Enterprise Recommended - HONOR Global
S25 FE.

Yazılım olarak Samsung çok önde, hem optimizasyon iyi, hem de güncelleme desteği oldukça öne çıkıyor. Eğer ki oyun veya performans sizin için en önde değilse Samsung tarafı daha avantajlı gibi. S25 FE ve S24 FE kağıt üzerinde çok yakın cihazlar ancak malzeme kalitesi arasında fark hissediliyor. Elinize aldığınız zaman anlaşılıyor.
Küçük olmasını ve 2 yıllık cihaz olmasını dert etmeseniz S24 seçeneği de mevcut.

Tabii ki tercih meselesi fakat S25 fenin Honor 400 Pro'dan güncelleme desteği dışında üstün olduğu tek bir nokta sayabilir miyiz merak ediyorum açıkçası.

Güncelleme desteğini sadece Android olarak düşünmedim güvenlik güncellemesi süreside az geldi bana Honor tarafında.

Güncelleme desteğini sadece Android olarak düşünmedim güvenlik güncellemesi süreside az geldi bana Honor tarafında.

Evet gerçekten az. 2026 ya girdik desek 2,5 sene yapar ben de bunun olmaması gerektiğini düşünüyorum fakat donanım olarak çok ciddi farklar var hocam. Bataryadan tut kameradan işlemciden yani mutlaka bir handikapı olması gerekiyordu. Demek ki fayatını o yüzden düşük tutabilmişler.

Yazılım olarak Samsung çok önde, hem optimizasyon iyi, hem de güncelleme desteği oldukça öne çıkıyor. Eğer ki oyun veya performans sizin için en önde değilse Samsung tarafı daha avantajlı gibi. S25 FE ve S24 FE kağıt üzerinde çok yakın cihazlar ancak malzeme kalitesi arasında fark hissediliyor. Elinize aldığınız zaman anlaşılıyor.
Küçük olmasını ve 2 yıllık cihaz olmasını dert etmeseniz S24 seçeneği de mevcut.

S24 batarya olarak üzer mi? 4000 mAh olarak görünüyor. Küçük olması problem değil. 2 yıllık cihaz olsa bile gerekli destek süresi yeterli görünüyor. Bilinen kronik sorunu var mıdır cihazın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı