Honor X9A kapalıyken şarjı tükenmesi

endukolif

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 ay önce Honor X9a model telefon almıştım. Ama şarjı kapalıyken gidiyor ve kullanırken de hızlı bitiyor. Akşam 90 da bırakıyorum sabaha uyanınca 80 küsurlarda oluyor. Sanırım Android 13'e güncelleyince oldu biraz araştırınca birkaç kişinin de bu güncellemeden dolayı olduğunu söylemiş ama bilemedim. Yeni ve tertemizdi telefon aldığıma pişman oldum. İade de edemiyorum. Bunu düzeltmemin bir yolu var mı?

Yaklaşık 1 ay önce Honor X9a model telefon almıştım. Ama şarjı kapalıyken gidiyor ve kullanırken de hızlı bitiyor. Akşam 90 da bırakıyorum sabaha uyanınca 80 küsurlarda oluyor. Sanırım Android 13'e güncelleyince oldu biraz araştırınca birkaç kişinin de bu güncellemeden dolayı olduğunu söylemiş ama bilemedim. Yeni ve tertemizdi telefon aldığıma pişman oldum. İade de edemiyorum. Bunu düzeltmemin bir yolu var mı?

Hocam yazılımsal bir sorun ise düzeltilir korkmayın. Always on display açıksa kapatın.

Ne kadar ekran süresi alıyorsunuz gün içerisinde? 1 günü çıkaramıyor mu?

Öğrenci olduğum için okulda telefonlar toplanıyor tam test edemedim fakat ortalama 4-6 saat arası oluyor. Çok oyun oynarsam bir günü çıkaramayabilir. Genelde çıkarıyor bir gün. Önceki telefonumda Honor 8X idi 3750 MAh'dı oda bir bir gunu cıkarıyordu.

Sanırım Android 13 güncellemesi ile alaklı hatta bu konu hakkında başlık bile açılmış. Birçok yerde de bu durumu yaşayan insanlar gördüm umarım çözülür. Destekle iletişime geçtim uygulamaların arka planda çalışmaması için birkaç şey yapmamı önerdi ve akıllı pili açmamı soyledi dediklerini yaptım ama değişen bir şey yok. Mesela 66 da bırakıp PC de 1 saat takılıyorum telefona bakınca 65 64'e düşmüş. Ekran her zaman açık özelliğini nasıl kapatabilirim arkada çalışıyor gozukuyor ama ayarlarda bulamadım.

Hocam sitesinde 2 gün batarya ömrü denilmiş ama o düşük parlaklıkta 60 Hz ve az kullanımda verilen değerdir büyük ihtimal.
Normal kullanımda 120 Hz de 6 ile 9 saat arası verebilir. Bence durum normal. Akşam telefon toplanırken telefonu kapatın. Zamanında biz öyle yapardık.

Hocam sitesinde 2 gün batarya ömrü denilmiş ama o düşük parlaklıkta 60 Hz ve az kullanımda verilen değerdir büyük ihtimal.
Normal kullanımda 120 Hz de 6 ile 9 saat arası verebilir. Bence durum normal. Akşam telefon toplanırken telefonu kapatın. Zamanında biz öyle yapardık.

Telefon toplanırken kapaptıp veriyorum o zaman şarj azalma duırumu olmuyor. Honor'un sitesine baktığımda.
Telefonlara daha fazla donanım ekleniyor bu da bataryadan fazla yiyor gibi gibi şeyler okudum.
Aşırı yuksek parlaklık kullanmıyorum genelde %20-25 cıvarlarında. Bir de 60 Hz deneyeyim bakalım ne olacak. Bu arada hala always on display ayarını bulamadım.

Telefon toplanırken kapaptıp veriyorum o zaman şarj azalma duırumu olmuyor. Honor'un sitesine baktığımda.
Telefonlara daha fazla donanım ekleniyor bu da bataryadan fazla yiyor gibi gibi şeyler okudum.
Aşırı yuksek parlaklık kullanmıyorum genelde %20-25 cıvarlarında. Bir de 60 Hz deneyeyim bakalım ne olacak. Bu arada hala always on display ayarını bulamadım.
Ayarlar da her zaman açık ekran diye aratın olmadı hızlı ayarlarda da bulunabiliyor.

60 Hz çekilecek çile değil bence. 120'de kullanayım yarım saat 1 saat daha az gitsin daha iyi. Tabi acil durumlarda 60 Hz faydalı olabilir pil ömrü için ama günlük kullanım için tavsiye etmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı