Hoparlör var gösteriyor ama ses yok

lexicon1963

Zeptopat
Daha fazla  
İyi günler yanlış yere konu açtıysam özür diliyorum. PC'yi yeni topladım tamamladım. Neyse dünden beri uğraşıyorum her yolu denedim bir türlü ses gelmedi. Kulaklık ile pembe girişi denedim yine yok. Güncellemeleri yaptım Full hepsi. Buradaki Realtek dosyasını da kurdum yine görmedi. Sorun şu resimde gördüğünüz gibi KG241 falan yazıyor ses olarak. O HDMI monitöre ait ve benim monitörde hoparlör girişi yok. Kısacası ses var olarak gösteriyor ama aynı zamanda aygıtı hoparlör olarak görmüyor hoparlörde sıkıntı yok son ses açınca cızırtı geliyor (2+0 Snopy hoparlör). Umarım anlatabilmişimdir. Resimlerden görebilirsiniz.

screenshot_20210913_201327.png

screenshot_20210913_201407.png

screenshot_20210913_201432.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Malasef öyle birşey çıkmıyor hep aynı hdmi seçenekleri var yani hoparlörü takınca hoparlör çıkmıyor veya kulaklık çıkmıyor hep aynı resimde göründüğü gibi sadece ses simgesi ses var olarak görüyo

Belki driverda sorun olabilir.
Realtek high definition audio sevice internette sisteminize uygun olanı indirin ama manuel şekilde kurun.Bende böyle bir sorun olmuştu manuel olarak yükledim sorunum çözülmüştü.umarim sizde de düzelir

Belki driverda sorun olabilir.
Realtek High Definition Audio sevice internette sisteminize uygun olanı indirin ama manuel şekilde kurun. Bende böyle bir sorun olmuştu manuel olarak yükledim sorunum çözülmüştü. Umarim sizde de düzelir.

Denedim birçok yolu, monitörde sadece HDMI ve DP girisi var hoparlörü takınca da sadece ses simgesi ses var olarak yani açık gösteriyor. Sürücüler güncel. Bildigim kadarıyla monitörümde ses çıkışı yok (Acer KG241qs 165Hz). İlerleyen zamanda DP alırım. Şu an bakmadım Display Port nedir nasıl kullanılıyor bilmiyorum monitörde ses çıkısı yok.

Sistem bileşenleri nedir?

A520M anakart Ryzen 5 3600 16 GB 3200 RAM RX560, ses yuvası takınca ses var olarak algılıyor ama takıldığında sadece monitör HDMI olarak algiliyor benim monitörde de jak girisi yok ve ses te vermiyor hoparlör şart yani.

Hangi A520M modeli?

A520M-K, birçok yolu denedim ses kartlarında sorun olabilir mi ki? Normalde çıkarınca ses yok gösteriyor takınca var gösteriyor ama HDMI olarak gösteriyor ve tahminimce monitör sesi olarak algılıyor yani hoparlörü bir şekilde görmüyor direkt monitörü görüyor o KG241qs monitörün modeli çünkü.

Hiçbir şey degişmedi şunu fark ettim az önce ses hep var olarak gösteriyormuş yani hoparlörü taksam da var takmasam da var, monitöre bağlanmış konuyu açmadan önce yine takınca hoparlörü algılamıyordu ama sürücüleri silip yeniden kurunca bir şekilde monitöre bağlandı benim monitörde de ses çıkışı yok. Format atacağım çok karıştığını düşünüyorum umarım düzelir olmazsa bir tane donanımcıya soracağım gelişmeleri aktarırım sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı