Hoşça kal Windows 11 Pro

Vay arkadaş ya ne sorunlu işletim sistemiymiş. Windows 11 karşı bu forumda büyük bir nefret var ama ben aylardır kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım hala.

Bu konuda bayağı tartıştık Windows 11 ile ilgili ve sonuç olarak, @erengore ve @463895 da bana katılacaktır diye düşünüyorum, Windows 11 (ve 10) İngilizce sürüm olduğunda daha performanslı çalışmakta. Ayrıca Intel kullanıcıları, AMD kullanıcılarına göre daha memnun kalıyor Windows 11'den.

Hala bana aşırı saçma geliyor, aslinda İngilizce dil paketini Türkçe olarak duzenleyebilsek cok mantikli olmaz mi?

Ama W11'e laf söylemek cidden haksızlık olur.
Haksizlik falan olmaz.
Beta yazilim degil, bir şey degil. RTM diye surulmus bir surumden bahsediyoruz. Eger tonla insan sorun yasiyor ise bu Windows 11'in sucudur. Kimse kusura bakmasin.

Teşekkürler bilgilendirici olmuş.

Sorun yaşadığınız derleme 22000 derlemesi olması lazım. Aynısını yaşadım. @AJFA ile kendi konumda oldukça güzel bir şekilde masaya yatırdık ve belirli denemeler yaptık.

22572 Ni Release derlemesinde çoğu sorun hallolmuş bir şekilde kullanabilirsiniz. İnsider'da şu an bu sürüm. 22572'de hiçbir sorun yaşamadım. Görmedim desem daha doğru olur.

Şunu da belirteyim SSD'yi Windows 10 daha iyi kullanıyor. Windows 11 SSD'den tam performans aldırmıyor.

Windows 10 oyun performansı da daha önde. %15'e kadar fark edebilecek bir işlemci verim düşüşü gözlemledim. Aynı yükü 20 saniyede işleyen işlemcim artık 25 saniyede işliyor. Throttle yok ve Core/Thread kullanımları değişmedi ama durum böyle.

Windows 11 stabil olduktan sonra performansı geliştirecek güncellemeler gelecektir diye beklemedeyim. Bu arada Microsoft Store oyunlarında performansın daha iyi olduğunu gözlemledim ilginçtir ki.

İşlemci kullanımı oyunlarda daha etkili ve verimli ama. LoL normalde %14 CPU kullanırdı ancak şu an %9 CPU kullanımında LoL oynuyorum. Şaşkınlık verici.

Haklısınız Windows 11 Intel'de daha stabil sebebi ise Microsoft ile Intel'in kutsal ittifakı = Wintel'den ötürü stabil.
(Ve bu arada açık kaynak fanatiği olduğum yazmadım haberiniz olsun)

Benim gözlemim;

Windows 11, SSD yi daha verimli kullanıyor ve oyun performansı daha iyi... 1440P RTX 3070 + 3900x işlemci + 32GB 3600MHZ Ram ile 8 FPS fark etti referans aldığım oyun Forza Horizon 4 Benchmark.

Windows 11 kötü. Ben denedim, yüzde yüz kasıyor. Yalanım yok, kendi deneyimlerim.

Windows 11 kötü. Ben denedim, yüzde yüz kasıyor. Yalanım yok, kendi deneyimlerim.

Hocam sistem önemli ama şuan içim W11 çok garip zira aynı sistemlerde bile farklı kullanıcı deneyimi sunabiliyor.

Şuan W10 kullanınca aslında W11in pencere açılma hızı, geçiş hızı vb. Olaylarda daha yavaş olduğunu fark ettim.

Üstelik işlemci otomatik olarak 1.7GHz de ve 26 derece!

Windows 10 hala en iyisi. Şimdilik.

İnşallah tez zamanda W10dan da daha performanslı ve kullanışlı bir noktaya gelir. Seviyorum W11'i.

Edit: (ve bu arada açık kaynak fanatiği olduğum için yazmadım haberiniz olsun)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…