Hoşça kal Windows 11 Pro

• Konuyu başlatan R.B.D
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 68
  • Görüntüleme 6.957
Ne demek üstadım olur mu öyle laf. :)

Esasında evet, BIOS ile alakalı da bir durum ve bir o kadar Windows/işletim sistemi ile de alakalı bir durum.

Asusla mailleştik. Windows 11in henüz yeni olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü söylediler ve 1 ay içinde yeni BIOS çıktı zaten ancak o da çözüm olmadı. Aynı BIOS srümü ile W10da daha stabil ve serin çalışıyor. Ha bu bir sorun mu? Değil. Ama ben alıştım tasarruf modunda kullanmaya kendini otomatik indirgiyor 1.7'lere kadar hoşuma gidiyor. Gereksiz ısı ve güç tüketimi olmuyor.

Bu özellik veya sorun ne ise çözülene kadar W11' e geçmeyi düşünmüyorum. 🙌
Bende de takıntı var boşta-yükte 5.2 ghz all cores 25c olmak zorunda, yoksa depresyon.

Değerli ve hoşnut edici olan forumdaşlarım. ✍️

Uzun süreli Windows 11 deneyimim ardından siz değerli hocalarıma sanki hiç bu husus hakkında hususi açılan konu yokmuş gibi konu açmaya karar kıldım. 🥲

Amacım biraz da olsa yol göstermektir.

Hocalarım, ortalama 5 aylık Windows 11 Pro maceramı bu akşam saatlerinde sonlandırıp, yoluma Windows 10 Pro efsanesi ile devam etme kararı almış bulunmaktayım.

Yaşadığım bir temel problem vardı. O da işlemci kullanımı hakkında stabilize olmama senaryosu idi.

Windows 10, 1.7GHz - 4.25GHz arası duruma göre kendini ayarlıyor. Fıstık gibi duruma göre çalışıyor. Ama W11, en az 3.5GHz kullanıyor. Boşta bile gereksiz güç tüketimi ve sıcaklık oluyor.

Tasarruf modu da çalışmıyor. Kendim el ile %50 sınırlama yaptım işlemciyi. Bu sefer de duruma göre kendini ayarlamıyor ki frekans sabit. İnme çıkma yok. Vallahi midem bulandı artık. 🤢
(Mobitör yazılımı bile güncel.)

Neyse efendim, bugün temiz kurulum yaptım ve tekrar W11 kurdum.
- Sıfır işletim sistemi ve ben .exe açamıyorum. 🤡
- Sıfır işletim sistemi ve ben ekran klavyesini açamıyorum. İkonu yok ismi var tıklıyorum tepki yok. 🤌🏻
- Sıfır işletim sistemi ve güncel sürücülerle işlemcim saçma biçimde dengesiz kullanılıyor. (3900x)

> Windows 11 gerçekten çok hoş, göze mükemmel geliyor, ergonomik ve hızlı bir OS ama sanırım daha önünde uzun bir yol var.

Saygılarımla. 🌹

Buna istinaden benim de sürücü problemi var, Ethernet sürücüsünü güncelledikten sonra ara ara bir saniyelik kasmalar meydana gelmeye başladı. Sürücüyü kaldırıp tekrar yükledim yok düzelmiyor.

Değerli ve hoşnut edici olan forumdaşlarım. ✍️

Uzun süreli Windows 11 deneyimim ardından siz değerli hocalarıma sanki hiç bu husus hakkında hususi açılan konu yokmuş gibi konu açmaya karar kıldım. 🥲

Amacım biraz da olsa yol göstermektir.

Hocalarım, ortalama 5 aylık Windows 11 Pro maceramı bu akşam saatlerinde sonlandırıp, yoluma Windows 10 Pro efsanesi ile devam etme kararı almış bulunmaktayım.

Yaşadığım bir temel problem vardı. O da işlemci kullanımı hakkında stabilize olmama senaryosu idi.

Windows 10, 1.7GHz - 4.25GHz arası duruma göre kendini ayarlıyor. Fıstık gibi duruma göre çalışıyor. Ama W11, en az 3.5GHz kullanıyor. Boşta bile gereksiz güç tüketimi ve sıcaklık oluyor.

Tasarruf modu da çalışmıyor. Kendim el ile %50 sınırlama yaptım işlemciyi. Bu sefer de duruma göre kendini ayarlamıyor ki frekans sabit. İnme çıkma yok. Vallahi midem bulandı artık. 🤢
(Mobitör yazılımı bile güncel.)

Neyse efendim, bugün temiz kurulum yaptım ve tekrar W11 kurdum.
- Sıfır işletim sistemi ve ben .exe açamıyorum. 🤡
- Sıfır işletim sistemi ve ben ekran klavyesini açamıyorum. İkonu yok ismi var tıklıyorum tepki yok. 🤌🏻
- Sıfır işletim sistemi ve güncel sürücülerle işlemcim saçma biçimde dengesiz kullanılıyor. (3900x)

> Windows 11 gerçekten çok hoş, göze mükemmel geliyor, ergonomik ve hızlı bir OS ama sanırım daha önünde uzun bir yol var.

Saygılarımla. 🌹

HP Pavilion Gaming laptop Intel i5 10. nesil GTX 1050+Intel HD grafik kartı 8 GB RAM 250 GB depolama 0 kasma ve Windows 10'dan daha iyi performans alıyorum.

Windows 11'in tasarımı haricinde bir iyileştirmesi cidden yok. Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum. Geçen hafta Windows 11 temiz kurulum yaptım tonlarca veriyi yedekleyip, sistem sıfır şu anda fakat o gecikmeler insanı çileden çıkartıyor. Sabrediyorum ancak sabrımın tükenmesine ramak kaldı, Windows 10'a döneceğim muhtemelen ben de. TranslucentTB ve TaskbarX kombinasyonu ile devam edeceğim muhtemelen. İşlevselliği ve performansı görünüme değişemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı