Hostes olmak için lisede hangi bölüm okunmalı?

kilua643yu

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba ben 15 yasinda hostes olmak isteyen bir lise ogrencisiyim. Seneye 11 sinif olacağım ve ben dil bolumunu sectim.
Hostes olmak icin TYT AYT gerekir mi yoksa sadece YDT ile hostes olabilir miyim? TYT AYT gerekliyse en az kac net yapmaliyim? En fazla hangi derslere odaklanmaliyim (İngilizce haric)?

Sadece TYT yeterli. Sivil havacılık ve kabin hizmetleri okumalısınız. 50 net üstünü hedefleyin. Daha 11 bile değilsin, önünde iki koca sene var. Şu anki eğitim durumun nasıl bilmiyorum (dil seçtiğini göz önünde bulunduruyorum) fakat Türkçede 38/40, sosyal 17/20, matematik 20/40, fen 12/20 hedeflemeni öneririm. 2 senelik bir zaman söz konusu, çok daha iyisini bile yaparsın.

Daha iyi bir üniversitede sivil havacılık ve kabin hizmetleri okuman gelecekte (hatta okuduğun dönemde) iş bulmana çok yardımcı olacak. İki arkadaşım var biri Erzurum'da diğeri THK üniversitesi'nde okudu. Erzurum'da okuyan arkadaşım çok zor işe girdi, THK'de okuyan arkadaşımın işi mezun olmadan önce garantiydi. Eğitim kalitesi ve eğitmenlerin seviyesi de çok fark ediyor (bu iki arkadaşımdan duyduklarım kadarıyla.)

Sağlık şartlarını karşıladığınızdan emin olun. Bölümü kazandığınızda sizden sağlık raporu isteyecekler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı