Hosting sağlayıcım hizmet süresi bitmeden sunucumu kapatmış

arda662

Kilopat
Katılım
7 Eylül 2019
Mesajlar
1.221
Makaleler
6
Çözümler
25
Yer
Mersin
Merhaba. Kullandığım Türkiye asıllı bir hosting firması sunucumu kapatmış. Aynı zamanda sunucu içerisinde bulunan verilerimi de silmişler. İçerisinde web sitemin dosyaları ve tahmin edebileceğiniz üzere veri tabanım bulunmaktaydı. Sunucunun faturasının son ödeme tarihi bugündü. Söylediklerine göre sistemsel bir hatadan dolayı (dikkatsizliklerinden ötürü halbuki) fatura ödenmemiş kabul edip sunucunun fişini çekmişler. Yaşadığım mağduriyet dolayısıyla hakkımı mahkeme ya da bu tür problemlere bakan kurumda arayabilir miyim? Eğer cevap evetse hangi kuruluşa başvurmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önüne gelen barzo hosting şirketi kurarsa böyle olur. Yedekler vardır hocam yoksa şikayet edin hakınızı ve zararınızı tazmin edin.
 
VDS kullanıyordum. Dolayısıyla veri tabanı yedeği almış olmaları mümkün değil. Yine de savcılığa başvurmamda bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.
Bir çok firma her hafta vds imajını alıp yedekliyor bu şekilde bir yedekleme işlemi de mi yapmamışlar ?

Yalnız firma sözleşmesini okursanız yedek almak mecburiyetleri olmadığı yazıyordur muhtemelen. Senin mahkemede haklı duruma geçmen için faturanı ödemiş olman gerek. Yani ödeme yaptığın halde mi silindi yoksa son ödeme tarihi bugündü daha ödeme yapmadan mı sildiler ?
 
Yalnız firma sözleşmesini okursanız yedek almak mecburiyetleri olmadığı yazıyordur muhtemelen. Senin mahkemede haklı duruma geçmen için faturanı ödemiş olman gerek. Yani ödeme yaptığın halde mi silindi yoksa son ödeme tarihi bugündü daha ödeme yapmadan mı sildiler?
Son ödeme bugündü, ödeme yapmadan sildiler.
 
Merhabalar,
Genellikle firmalar olası sistem arızaları için müşteri sunucularını 7 gün veya kendi belirledikleri aralıklarla full imaj şeklinde yedekler.
Kendilerine danışabilirsiniz belki imaj yedeklemesi yapıyorlardır.
Aksi halde veri kurtarma veya geri getirme gibi birşey imkansız.
 

Geri
Yukarı