Hot Swap HDD Görmeme Sorunu

THIERRY HENRY

Kilopat
Yer
İstanbul / Kadıköy
Daha fazla  
Meslek
Fizyoterapist
Merhaba arkadaşlar. Kasa olarak Zalman Ms800 plus kullanıyorum. Bildiğiniz üzere kasada hot swap özelliği var. Ancak bütün güç sata bağlantılarını yapmama rağmen hdd veya ssd görmüyor bilgisayar. Düz bağlamak zorunda kaldım hot swap kartını söküp. Anakartım Z97 MSI PC Mate. HDD olarak WD 2TB Green ve SSD olaraksa Samsung 250 Evo 250gb kullanıyorum. Geri kalan özellikler imzamda mevcut. AHCI modunu falan yaptım anakarttan ama değişiklik yok.

Hot Swap'a neden ana diskini takıyorsun ki ? Ana diskin daima doğrudan anakarta takılı olsun. Varsa diğer yedek disklerini tak.
Hot Swap'in olduğu yerde fan da var serin kalmaları faydalı olur diye düşündüm. O zaman Hot Swap'a ana diski takmadan yapabiliyo muyuz? O yüzden mi çalışmadı acaba bende.

Hot Swap disklerin sistem çalışırken dinamik olarak çıkarılıp takılabilmesine yarayan bir şey. Ana diski Hot Swap'a takmanın bir mantığı yok.
Anladım teşekkür ederim. Peki bir kaç yerde okudum doğru mu bilmiyorum. Anakartın hot swap destekleme özelliği diye bir şey var mı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı