Çözüldü HP 15-ac125nd Notebooka mac os x kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakma biraz geç cevap veriyorum, çünkü bilmeden birşey yapmışım kurduğum mac göçtü.
Tekrardan temiz kurulum yaptım ve vermiş olduğun ilk seçeneğini denedim olmadı.
İkinci seçeneği nasıl yapacam pek anlamadım'da ?
Ve fakesmc kurmadım onuda multibeast'den mi? Yoksa hwsensors.pkg üzerinden kurayım

Kusura bakma yanlış bir şey olmasın diye sormak istemiştim.
Dediğin işlemi yaptım. USB içindeki Boot ve Clover dosyalarını sabit disk'e attım ama yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows mac hepsi gitti biosa da giremiyorum

Sadece Clover klasörünü kopyalamamışsın anlaşılan. HDD söküp başka bir PC üzerinden formatlaman lazım.
Recep Baltaş'ın açıklamalı videosundaki gibi yaptım. Ve evet, sadece Clover dosyasını kopyaladım.
Şu anda Windows' u düzelttim. Nasıl yaptım bende anlamadım. Sonrada El Capitan' ın kurulu olduğu Disk'i sildim ve yeniden başlayacağım.
Yaptıklarım şu şekilde;
FakeSMC, HWsensors üzerinden kurdum (multibeast uzerinden mi yapmam gerek? ).
Clover bootloader üzerinden verdiğin ayarları yaptım (USB dosyasında yok. Kendim internetten indirdim).
Sonra USB/EFI/CLOVER dosyasını HDD/EL Capitan/EFI/CLOVER dosyasıyla değiştirdim.
Nerede hata veya eksik yapıyorum?

hwsensors kurma. Sadece Multibeast ile FakeSMC kur. Hwsensors kernel panic verebilir. Önce sistemini bir sorunsuz.

Bu arada BIOS'a baktım UEFI yazıyor. Bu'da bios boot bölümü:

hwsensors kurma. Sadece Multibeast ile FakeSMC kur. Hwsensors kernel panic verebilir. Önce sistemini bir sorunsuz.

Tekrar merhaba

Yeniden temiz bir kurulum yaptım. Multibeast'le sadece fakesmc kuruyorum. Clover bootloader ile ayarları yaparsam, el capitan disk içine efi dosyası geliyor. Usb içinde'ki clover dosyasını el capitan sabit disk içindeki efi bölümüne kopyalıyorum ama olmuyor.
Anlamadığım bölüm ise clover configurator ile efi mount etmek. Recep Baltaş'ın kurulum videosunda bunu yapma sebebimiz usb içindeki efi dosyasına ulaşmak. Ama efi dosyası zaten usb içinde var. Tam olarak nasıl yaptım bilmiyorum ama clover configurator'da mount efi dediğim'de böyle bir disk çıktı. Şimdi usb içinde'ki clover dosyasını nereye kopyalamam gerek?

Büyük bir titizlik'le yazdığım bu yazı'dan dolayı umarım tekrar ceza almam.

disk0s1 senin HDD'nin EFI bölümü. Clover Dosyasını disk0s1 EFI içine kopyalayacaksın. Eğer olmadıysa aşağıdaki işlemleri yap:
  • EFI/Microsoft/Boot/ bölüntüsü içindeki bootmgfw.efi dosyasını bootmgfw-orig.efi olarak yeniden adlandırmak suretiyle yedeğini al.
  • Ve EFI/Microsoft/Boot içinde az önce yedeğini aldığın bootmgfw.efi dosyasını sil.
  • Şimdi Clover içindeki Cloverx64.efi dosyayı kopyala.
  • Bunun ismini bootmgfw.efi olarak değiştir.
  • Bu dosyayı EFI/Microsoft/Boot içine kopyala.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…