HP 15-BW019NT Windows 10 format atılmıyor

furkan1284

Decapat
Arkadaşlar merhaba,
Benim HP 15-BW019NT laptopum var.
Bu laptop ben satın aldığımda içinde Windows 10 ile geldi. Daha sonrasında Windows 10 format atmaya çalıştım.
DVD ile denedim siyah ekran tıre sorunu oluştu. USB ile denedim ekteki fotodaki bozuk ekran geldi.
USB'yi ve ISO dosyasını değiştirdim yine aynı ekran geldi. Hard diski başka PC'ye taktım formatlarken tüm yükleme dosyalarına ulaşılabildiğinden emin olun diye hata verdi. Bu PC eski belki de hata ondan dolayı oluyordur. İçinde Windows 10 yüklü bir hard diski takıp çalıştırmaya çalıştım yine aynı bozuk ekran geldi.
En sonunda DVD ile W7 yükledim ama kullanırken uyumluluk sorunları yaşıyorum.
Nasıl olur da doğuştan Windows 10 gelen bu PC'yi Windows 10 formatlayamam? Biri bana yardım etsin kafayı yiyeceğim :)

Not: Recorvery sizlere ömür.
Fotoğrafı eklemeyi unutmuşum. Buyrun.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-07-06 at 09.10.05.jpeg
    WhatsApp Image 2021-07-06 at 09.10.05.jpeg
    223,9 KB · Görüntüleme: 251
Son düzenleme:
Benim de elimde
HP 2014 model işlemci: AMD 6010 laptop var. Windows'un en son sürümünü yülerken bende de hata veriyordu. Windows 10 2004 sürümüyle sorunu çözdüm. Öneri olarak Windows 10 2004 ISO'sunu indirip dener misin?

Bu siteye gidin. Sırasıyla Windows (final) - Windows 10, version 2004 - Windows 10 - Türkçe - WIN10_2004_turkish_x64.ISO
Murataydın arkadaşın dediği gibi format USB'si hazırlarken GPT olarak yazdırın, format atmadan önce Secure Boot'u disable yapın.

Selamlar,
Aynı soruna hp 15-bw0xx ile denk geldim. Baya uğraştırdı. PC orjinal W10 olmasına rağmen W10 format ekranda çizgiler şeklinde takılıyordu. W7 format sorunsuz atılıyordu. İlginç sorun.

Öncelikle donanımda arıza olmadığını varsayıyorum.
1.) Bios güncellemesini kontrol edin. AMD işlemcilerde W10 sürüm seçme gibi bir saçmalığa daha öncede denk gelmiştim, bios güncelleyince düzelmişti.

2.) Bios güncellemesi işe yaramadıysa , W10 sürümlerini denemek gerekiyor. Bende Sürümden harici PC orjinali W10 Home olmasına rağmen , W10 single language ile format atabildim ve çözümü buldum.

ilginç sorun ilginç çözüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı