HP 15-DB0002NT Laptop Çok Yavaş

onuroksuzogluu

Decapat
Merhaba arkadaşlar, şimdi benim sınıf arkadaşım üniversiteye gelirken bilgisayar almış. HP notebook 15-DB0002NT koduyla aratınca çıkıyor. Kabaca özellikleri şöyle;
  • Windows Home 64
  • Amd A9-9425 Çift Çekirdekli (3,1 GHz taban frekans, 3,7 GHz'e kadar patlama frekansı, 1 MB önbellek)
  • 4 GB DDR4 -1866 SDRAM
  • 1 TB 5400 RPM HDD
  • Bağımsız: AMD Radeon 520 Ekran kartı (2 GB GDDR5 ayrılmış)
Ortalama özellikleri böyle. Bilgisayarın asıl sorununa gelirsek, bizim bölüm istatistik ve bilgisayar bilimler (Karadeniz Teknik Üniversitesi ) arkadaşlarla kulüp tadında Python öğreniyoruz. Pycharm yüklememi istedi o sıra bilgisayarı kullanma fırsatım oldu. Bilgisayarda hiçbir program olmamasına rağmen aşırı kasıyordu. Pychar'mı çok zor yükledim ve kod yazarken satırlar sonra geliyor. İlk klavyede yazıyorum görüntünün gelmesini bekliyorum o denli yavaş. Sorunun işletim sisteminde olduğunu düşündüm 8.1 yükledim yine aynı, tekrar Win10 yaptım hala aynı. Sorun işletim sisteminde değil bariz belli. Bilgisayarı açıp HDD değiştirmeyi düşündüm ama garanti kapsamının dışına çıkacağından fazla kurcalayamıyorum.

Kısaca böylesine bir bilgisayar neden aşırı kasar onu anlamıyorum yardımcı olacak var mıdır? RAM mi yetersiz HDD'de mi sorun var?
Ürün: HP Notebook - 15-DB0002NT (4JU37EA)

Son düzenleyen: Moderatör:
PC özellikleri düşük olsa da bu kadar yavaş olacak kadar değil. HDD'de sıkıntı var gibi görünüyor.
Hdd de sorun olduğunu düşündüm elimde boş hdd de var ama garantisi sıkıntıya girer diye bilgisayar sahibi istemiyor. Ve daha ağustosta alınmış bir bilgisayar nasıl hdd sıkıntısı verir onu da anlamıyorum. Şimdi bilgisayara sağlık testi için uygulama bakıyorum aklıma yeni geldi ordan belki bir şeyler bulmayı umuyorum

Harddiske ulaşmak için bütün bilgisayarı komple sökmek yerine, harddiskin kendisine ait küçük bir kapağı varsa tornavida yardımıyla açıp, değiştirip deneyin. Vida yerlerinin üstü stickerla kapalıysa boşverin, direkt servise gönderin.

Bu tür sistemlerin yeni olmasıyla alakası yok. Fabrikadan sorunlu çıkıyorlar. Benim eski Toshiba'm alındıktan 2-3 ay sonra harddisk elektromanyetizma hatası verip duruyordu, fazla sallamıyordum. 1 yıl sonra harddisk üzerinden oyun oynanamaz hâle geldi. Saniye başı donup donup duruyordu.

Bilgisayar masaüstünde iken görev yöneticisini açın. Bakın bakalım hızlı getirme update vs işlem yapıyor mu? Defender kafasına göre tarama yapabiliyor. Büyük ihtimal arkaplanda bir şeylerle meşgul oluyor. Hp support asistant uygulamasından teknik ve yazılımsal destek alabilirsiniz. HP bilgisayarınıza bağlanır yapılacak bir şey varsa yapar. Servise vermenize gerek kalmaz. İlla servise verecekseniz 444-03-07 numaralı HP destek hattını arayın servis kaydı bırakın UPS kargo ile kapınızdan teslim alınıp servise gönderilsin. Normal HP kasalarında RAM ve HDD kapağı bulunmaz. Komple kasa açılır. HDD değişimi sağlayabilirsiniz.

Harddiske ulaşmak için bütün bilgisayarı komple sökmek yerine, harddiskin kendisine ait küçük bir kapağı varsa tornavida yardımıyla açıp, değiştirip deneyin. Vida yerlerinin üstü stickerla kapalıysa boşverin, direkt servise gönderin.

Bu tür sistemlerin yeni olmasıyla alakası yok. Fabrikadan sorunlu çıkıyorlar. Benim eski Toshiba'm alındıktan 2-3 ay sonra harddisk elektromanyetizma hatası verip duruyordu, fazla sallamıyordum. 1 yıl sonra harddisk üzerinden oyun oynanamaz hâle geldi. Saniye başı donup donup duruyordu.
İlginiz için teşekkürler başka bir neden yok gibi benim gözümde de ama yarın bilgisayarı sahibine geri vereceğim, ben elimden geleni yaptım 2 gündür araştırma yapıyorum ama sunduğu kısıtlı imkanlarla bu kadar. 1 hafta kullansın eğer onun için sorun değilse devam etsin ama ben direk servise yollamayı önereceğim. HDD değişimi için arka kapakta ayrı bir yer yok tek kapak ve arka kasa bütün halinde tasarlanmış açılırken sorun çıkartabilir gibi geldi yoksa etiket vb yok kasada.

İlginiz için teşekkürler başka bir neden yok gibi benim gözümde de ama yarın bilgisayarı sahibine geri vereceğim, ben elimden geleni yaptım 2 gündür araştırma yapıyorum ama sunduğu kısıtlı imkanlarla bu kadar. 1 hafta kullansın eğer onun için sorun değilse devam etsin ama ben direk servise yollamayı önereceğim. HDD değişimi için arka kapakta ayrı bir yer yok tek kapak ve arka kasa bütün halinde tasarlanmış açılırken sorun çıkartabilir gibi geldi yoksa etiket vb yok kasada.
O zaman uğraştığınıza değmez boşverin. Çok sıkıntı ediyorsa versin servise. Ha o kadar süreyi göze alamıyorsa hazırlayın saatçi tornavida setini ama başkasının bilgisayarını açarken iki kere düşünün. Çünkü size emanet ve şanssız biriyseniz bir sıkıntı çıkma olasılığı %90 gibi bir şeydir. Ama kendi bilgisayarınızın affedersiniz içinden geçersiniz ama elin bilgisayarı olunca ne kadar usta da olsanız bir yerden kader size gülüyor. Kolay gelsin.

Bilgisayar masaüstünde iken görev yöneticisini açın. Bakın bakalım hızlı getirme update vs işlem yapıyor mu? Defender kafasına göre tarama yapabiliyor. Büyük ihtimal arkaplanda bir şeylerle meşgul oluyor. Hp support asistant uygulamasından teknik ve yazılımsal destek alabilirsiniz. HP bilgisayarınıza bağlanır yapılacak bir şey varsa yapar. Servise vermenize gerek kalmaz. İlla servise verecekseniz 444-03-07 numaralı HP destek hattını arayın servis kaydı bırakın UPS kargo ile kapınızdan teslim alınıp servise gönderilsin. Normal HP kasalarında RAM ve HDD kapağı bulunmaz. Komple kasa açılır. HDD değişimi sağlayabilirsiniz.
Ona bakmıştım sonra sizin yazınızdan sonra bir daha baktım emin olmak için stabil görünüyor. Sadece CPU normalde %5 %10 arasında giderken 5 saniye aralıklarla %50 - %70leri görüyor onun dışında her şey stabil. Dediğiniz diğer yöntem Hp support asistant 'ı deneyeceğim artık.
O zaman uğraştığınıza değmez boşverin. Çok sıkıntı ediyorsa versin servise. Ha o kadar süreyi göze alamıyorsa hazırlayın saatçi tornavida setini ama başkasının bilgisayarını açarken iki kere düşünün. Çünkü size emanet ve şanssız biriyseniz bir sıkıntı çıkma olasılığı %90 gibi bir şeydir. Ama kendi bilgisayarınızın affedersiniz içinden geçersiniz ama elin bilgisayarı olunca ne kadar usta da olsanız bir yerden kader size gülüyor. Kolay gelsin.
İçimden geçenleri söylediniz yemin ediyorum. Kendi bilgisayarımın şu an arka kapağı yok mesela laptop yine , ama emanet olunca el kol bağlı duruyoruz.

Benim yeni aldığım laptopun bundan tek farkı i5 7200U işlemci vardı ekran kartı ve diğer bileşenleri aynı. Benim laptopda kasıyordu Windows 10 1803 güncellemesini yaptım kasma sorunu düzeldi.
Windows 10 'u okulun bize verdiği Microsoft İmagine hesabımızdan yükledim orjinal Microsoft sitesinden ve lisanslı ürün tahminimce en güncel sürümüdür yüklediğim Windows 10. Büyük ihtimalle HDD arızalı ama yine de güncellemelere de bir bakacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı