HP 15-DW0009NT laptopa ek depolama takılır mı?

KadirSMZ

Hectopat
Yer
Karabük
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu cihaz bugün için indirimde. Almayı düşünüyorum ama cihazda sadece 128 GB SSD var. Ek olarak bir HDD takabiliyor muyuz bilmiyorum. Hiçbir yerde bu bilgiye ulaşamadım. Kullanım kılavuzunu indirdim ama sadece neyi nasıl söküp takacağımızı yazıyor. Bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim. İndirimi kaçırmak istemiyorum.

Sitesinde M.2 SSD kullanıldığı belirtilmiş. Büyük ihtimal bir tane de yedek sata portu koymuşlardır diye tahmin ediyorum ama kesin bir bilgim yok ki zaten sitesinde de belirtilmemiş.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2019-09-05 HP Notebook - 15-dw0009nt Ürün Özellikleri HP® Müşteri Desteği.png
    Screenshot_2019-09-05 HP Notebook - 15-dw0009nt Ürün Özellikleri HP® Müşteri Desteği.png
    24,7 KB · Görüntüleme: 130
Sata portu ince ve DVD olamayan PC'de olmuyor ancak Sata portu ile fleks şeklinde anakarta bağlanıp takılabiliyor. Acer Swift 3 bilgisayarda bölümü vardı ancak Sata portu için ayrı etten sipariş veriliyorlardı.

Ben olsam HP almam onun yerine Ryzen 5 3500U bilgisayar veya MX 150 olan ekran kartlı bilgisayarlara yönelirim. O fiyata da güçlü bilgisayar alırdım. MX130 ekran kartı Ryzen 5 3500U Vega 8 ekran kartından düşük ve MX150 ekran kartından öyle. Bir de FHD veya HD ekranlı Ryzen 2500u ve Radeon 540 ekran kartlı PC varken MX130 + HP almak o fiyata mantıklı gelmiyor.

Şuan bu fiyata ancak güncel i5 giriş seviyesinde, Radeon 530 ya da Mx110'lu laptoplar alınabiliyor. AMD işlemci laptoplarda tavsiye edilmiyor. Bu fiyata SSD'li ve MX130'lu bulunca kaçırmak istemiyorum. MX150 ekran kartı olanlar 4.200 TL'den başlıyor. Bu da bütçemi aşıyor.
Sata portu ince ve DVD olamayan PC'de olmuyor ancak Sata portu ile fleks şeklinde anakarta bağlanıp takılabiliyor. Acer Swift 3 bilgisayarda bölümü vardı ancak Sata portu için ayrı etten sipariş veriliyorlardı.

Ben olsam HP almam onun yerine Ryzen 5 3500U bilgisayar veya MX 150 olan ekran kartlı bilgisayarlara yönelirim. O fiyata da güçlü bilgisayar alırdım. MX130 ekran kartı Ryzen 5 3500U Vega 8 ekran kartından düşük ve MX150 ekran kartından öyle. Bir de FHD veya HD ekranlı Ryzen 2500u ve Radeon 540 ekran kartlı PC varken MX130 + HP almak o fiyata mantıklı gelmiyor.

Eğitim amaçlı ise ve grafik odaklı bir kullanım olmayacak ise harici ekran kartına ihtiyacın yok. Diğer donanımların daha yüksek olduğu bir laptop seçimi yapabilirsin hala. Yurtdışı modellerinde SSD+HDD ile gelen de var.

Beklentin düşünüldüğünde sipariş vermiş olsan da iade şansın var, 3500U aldığın modelin işlemcisine yakın performans gösteriyor, aynı bütçeyle 256lık SSD+1 TBlık HDD ile gelen modellere yönelebilirsin. Dilersen gene ilanlara bak, kararım kesin diyorsan da güle güle kullan.

Teşekkür ederim. Yine de arada bir girip CS:GO falan atarım. [emoji16] Öncelikli amacı eğitim ama oynattığı kadar oyun da oynarım.
Eğitim amaçlı ise ve grafik odaklı bir kullanım olmayacak ise harici ekran kartına ihtiyacın yok. Diğer donanımların daha yüksek olduğu bir laptop seçimi yapabilirsin hala. Yurtdışı modellerinde SSD+HDD ile gelen de var.

Beklentin düşünüldüğünde sipariş vermiş olsan da iade şansın var, 3500U aldığın modelin işlemcisine yakın performans gösteriyor, aynı bütçeyle 256lık SSD+1 TBlık HDD ile gelen modellere yönelebilirsin. Dilersen gene ilanlara bak, kararım kesin diyorsan da güle güle kullan.

Ürünü 1 aydan fazladır kullanıyorum. HP desteğe sordum takılabiliyor cevabını verdiler. Ama ben henüz taktırmadım. 128 GB SSD şimdilik işimi görüyor.

merhaba. aynı üründen bilgisayar muhendisliği okuyan yegenime hediye aldım. 1 adet de sata hdd aldım 1 terabyte.. bugun gonderdiğim bilgisayarcı bunda hdd yi takacak yer yok diye geri göndermiş.
Siz ne yaptınız taktırdınız mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı