HP 15-G201NT'ye Rufus ile format nasıl atılır?

hasanbasri48

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
Bilgim yok
Ekran kartı
APU
Anakart
Bilgim yok
İşlemci
AMD A8 6410
Merhaba,

Modelini yukarıda belirttiğim HP laptopuma sıfırlama işlemi uygularken “Windows yüklemesi devam edemiyor” hatasıyla karşılaştım. Şimdi Rufus ile bu makineye yeniden Windows 10 Professional yükleyeceğim lakin:

-GPT mi seçmeliyim MBR mi?
-BIOS (ya da CSM) mu yoksa sadece UEFI mi?
-NTFS mi FAT32 mi?

Makinede Insydeh2o BIOS yüklü.

Teşekkürler.

Hata da bu.

Dosya Ekleri

• 64016273-0DE8-4A26-9EBF-6359EF5682AF-min.jpeg
    64016273-0DE8-4A26-9EBF-6359EF5682AF-min.jpeg
    244,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'un UEFI o yüzden GPT seçmelisin. GPT MBR'ye nazaran daha iyi daha yeni nesil bir bölümlendirme tablosudur. Tavsiyem GPT seçmen. Windows'un dosya sistemi NTFS'dir NTFS seçmelisin.

O zaman hedef sistem bölümünde UEFI (CSM yok) seçeneğini işaretliyorum doğru mudur?

Doğrudur. Formatlama işlemini başlattığında eğer UEFI desteklemiyorsa ekrana Rufus tarafından birçok uyarı yazısı gelir. Bu durumda yapman gereken ilk şey BIOS'a girip BIOS'ta mı UEFI'de mi olduğunu kontrol etmek eğer BIOS'ta ise ayar onu UEFI yapmalısın seçeneklerde UEFI değil de sadece BIOS varsa yani (legacy) yazıyorsa UEFI desteklemiyordur BIOS'un bu durumda Rufus'tan flash belleğine Windows'u BIOS CSM yok olarak yazmalı ve tekrardan formatlama aşamasına geçmelisin. Dediğim gibi eğer yanlış bilmiyorsam BIOS'un UEFI destekliyor zaten. Aksi bir durum olursa dediklerimi uygularsın.

Tamam teşekkür ederim NTFS UEFI (CSM YOK) ve GPT olarak yazıyorum Rufus’a.
Doğrudur. Formatlama işlemini başlattığında eğer UEFI desteklemiyorsa ekrana Rufus tarafından birçok uyarı yazısı gelir. Bu durumda yapman gereken ilk şey BIOS'a girip BIOS'ta mı UEFI'de mi olduğunu kontrol etmek eğer BIOS'ta ise ayar onu UEFI yapmalısın seçeneklerde UEFI değil de sadece BIOS varsa yani (legacy) yazıyorsa UEFI desteklemiyordur BIOS'un bu durumda Rufus'tan flash belleğine Windows'u BIOS CSM yok olarak yazmalı ve tekrardan formatlama aşamasına geçmelisin. Dediğim gibi eğer yanlış bilmiyorsam BIOS'un UEFI destekliyor zaten. Aksi bir durum olursa dediklerimi uygularsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı