HP 15-K002NT Aniden FPS Düşüşü

alikara4126

Centipat
HP Pavilion Gaming 15-K002NT bilgisayarımda CS:GO, PES 2020 gibi oyunları oynarken yüksek ya da normal FPS'deyken aniden 30-60 FPS arasına düşüyor kasmaya başlıyor ve ortalama 4-10 sn arası düzeliyor. Ama sık sık olabiliyor. Bilgisayarı 5, 6 ay önce temizlettim ve termal macununu yenilettim. Fakat geçen günlerde yine bu sorun olmaya başladı. Gerçekten can sıkan bir sorun. Ekran kartı sürücüsü güncel.

Sistem Özellikleri:
GTX950M 4 GB
i7 6700HQ
16 GB RAM
Windows 10 64 Bit (Güncel)

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS Drop olurken fotoğraf atarmısınız? Belki GPU kullanımı aniden düşüyor veya Sıcaklık arttığı için kendisini Tasarruf Moduna alıyor olabilir.
Adsız.png

FPS Drop olurken fotoğraf atarmısınız? Belki GPU kullanımı aniden düşüyor veya Sıcaklık arttığı için kendisini Tasarruf Moduna alıyor olabilir.
En fazla sıcaklık değeri 76 civarlarında oldu. Ama genel sıcaklık 76 nın düşüğündeydi. Önceden termal macun yeniletme ve içini temizletmek için bilgisayarcıya verdiğimde bilgisayarı yüksek sıcaklıklarda termal macun yenilettirmeden ve içini temizletmeden kullandığım için küçük bir parçasında sorun oluşmuştu fakat tamir olmuştu ve 5 6 ay boyunca bir sıkıntı çekmeden kullanıyordum. (Bilgisayarı 2016'da aldım.)
GPU sıcaklığı en yükseğe gelip kendisini güç moduna almış olabilir. ThrottleStop ile ayarlar mısınız?
ThrottleStop değil de CMD ye yazılan komutlarla işlemci performansı çekirdek park etme en düşük çekirdek ayarını açıp, %100 yapmıştım.
Adsız1.png

En fazla sıcaklık değeri 76 civarlarında oldu. Ama genel sıcaklık 76 nın düşüğündeydi. Önceden termal macun yeniletme ve içini temizletmek için bilgisayarcıya verdiğimde bilgisayarı yüksek sıcaklıklarda termal macun yenilettirmeden ve içini temizletmeden kullandığım için küçük bir parçasında sorun oluşmuştu fakat tamir olmuştu ve 5 6 ay boyunca bir sıkıntı çekmeden kullanıyordum. (Bilgisayarı 2016'da aldım.)

ThrottleStop değil de CMD ye yazılan komutlarla işlemci performansı çekirdek park etme en düşük çekirdek ayarını açıp, %100 yapmıştım.Eki Görüntüle 525403
Denetim masasından en düşük işlemci ve en yüksek işlemci durumunu 99 yapar mısın?

Dediğinizi yaptım ve işlemci performansı çekirdek park etme en düşük ve en yüksek çekirdek ayarını ise aynı (%100) bıraktım. Şimdi oyuna girip deneyeceğim.
Denedikten sonra yazarsınız.
Dediğinizi yaptım ve işlemci performansı çekirdek park etme en düşük ve en yüksek çekirdek ayarını ise aynı (%100) bıraktım. Şimdi oyuna girip deneyeceğim.
Olmazsa başka cevap yazarım.

Denedikten sonra yazarsınız.

Olmazsa başka cevap yazarım.
Teşekkürler denedim ve oldu, sorun ortadan kalktı. Isı değerleri yine aynı civarlarda oldu. Acaba bu yöntemi uygulayarak performansı kısıyor muyum veya bilgisayara zarar veriyor muyum ? Ayrıca sadece oyun oynarken mi bu güç planını kullanmalıyım ? Sizi de biraz fazla meşgul ettim kusura bakmayın.

Teşekkürler denedim ve oldu, sorun ortadan kalktı. Isı değerleri yine aynı civarlarda oldu. Acaba bu yöntemi uygulayarak performansı kısıyor muyum veya bilgisayara zarar veriyor muyum ? Ayrıca sadece oyun oynarken mi bu güç planını kullanmalıyım ? Sizi de biraz fazla meşgul ettim kusura bakmayın.
99 ayarlarsanız turbo modunu kapatmış oluyorsunuz ve sıcaklıklar daha düşüyor. Ayrıca işe yaradığına sevindim :)
Her zaman da kullanabilirsiniz tabiki. Bilgisayarınıza zarar vermez. Hatta tam tersi daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı