HP 15 laptopta GPU sıcaklığı 70 derece normal mi?

TEKNOLOJİPEREST

Hectopat
Makaleler
1
Herkese iyi geceler. Yeni laptop aldım bütün sürücüler yüklü hatta ekran kartı sürücüsünü kendim tekrar güncelledim.
Bilgisayarın fanı neredeyse hep çalışıyor. Isınmasa da çalışıyor fakat herhangi bir oyuna girdiğimde sesi bayağı artıyor.
Minecraft'ta bile artıyor o derece yani.
Oyun oynayayım dediğimde bilgisayar 5 dakika içinde ısınıyor gürültülü çalışıyor. Oynadığım oyunlar da ağır oyunlar değil. Ayrıca sadece denemek amaçlı 5-10 dakika giriyorum.
Az önce Microsoft Store'dan indirdiğim Asphalt Legend unite oyununa girdim FPS'te sıkıntı yoktu sabit 60'dı fakat fan gürültülü çalışıyordu ve ekran kartı 68 dereceydi.
Bu durum normal midir? Şu anki laptopumdan önceki kullandığım laptop çok daha düşük sistemli olmasına rağmen adamakıllı ses çıkarmıyordu ve ısınmıyordu.
Laptopumun modelini aşağıya bırakıyorum, görüşlerinizi de bekliyorum.

(Tüm sürücüler güncel.)

Herkese iyi geceler. Yeni laptop aldım bütün sürücüler yüklü hatta ekran kartı sürücüsünü kendim tekrar güncelledim.
Bilgisayarın fanı neredeyse hep çalışıyor. Isınmasa da çalışıyor fakat herhangi bir oyuna girdiğimde sesi bayağı artıyor.
Oyun oynayayım dediğimde bilgisayar 5 dakika içinde ısınıyor gürültülü çalışıyor. Oynadığım oyunlar da ağır oyunlar değil. Ayrıca sadece denemek amaçlı 5-10 dakika giriyorum.
Az önce Microsoft Store'dan indirdiğim Asphalt Legend unite oyununa girdim FPS'te sıkıntı yoktu sabit 60'dı fakat fan gürültülü çalışıyordu ve ekran kartı 68 dereceydi.
Bu durum normal midir? Şu anki laptopumdan önceki kullandığım laptop çok daha düşük sistemli olmasına rağmen adamakıllı ses çıkarmıyordu ve ısınmıyordu.

(Tüm sürücüler güncel.)
Ekran kartının yükte 68 derece olması gayet güzel bir durum, laptoplarda sıcaklık GPU 85 CPU 95-100'ü aşarsa sıkıntı.

(Tüm sürücüler güncel.)

Normaldir ama laptop standi almayı öneriyorum çünkü arka taraftan hava çıkışı olmuyor stant olunca çok rahat hava girişi olur.

BIOS'tan XMP ayarıyla fanı kısabilirsiniz fakat ısıyı arttırır, ses aşırı rahatsız etmiyorsa yapmayın, bilgisayar oyun bilgisayarı değil, fan sesinin yüksek olması anormal bir durum.

Normal kullanımda aşırı yüksek değil fakat en ufak oyunda kendini belli ediyor.
i3 6.nesil işlemcili laptopumda bile böyle bir sorun yoktu. Laptopu güç tasarrufundan çıkarıp deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı